Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Sofie`nin Dünyası

Başlatan selinkinpark, Eylül 09, 2006, 04:24:00 PM

Previous topic - Next topic

selinkinpark

Jostein Gaarder adlı Norveçli felsefe öğretmeninin, felsefeyi anlatmak için yazdığı kitap. Kitapta Sokrates'den, Platon'dan başlıyor, Ortaçağ ve rönesans fikir akımlarını inceleyip, descartes gibi filozoflardan sonra bu günlere geliyor (en son 1990) Very Happy Yani kitap avrupa kulturunun altyapısını oluşturan felsefi akımları anlatıyor; yani felsefe tarihi. Lise 3 felsefe kitabından çok farklı ve anlaşılır bi uslubu var. Anlamadığınız konuları orada anlayabilirsiniz, felsefeye başliyacaklar için iyi bir başlangıç kitabı.
Ayrıca felsefe kitabı diye sakın sıkılcağınızı düsünmeyin acayip sürükleyici.Sahsen ben basta sıkıcı olcanı düsündüm,ama 2. sayfada anladım mükemmel bi kitap...
Felsefe sevenlerin mutlaka elinde olması gereken bi kitap.

ewrimcan

duydum, aldım. ama okumadım. dayım okumam konusunda ısrar edio.

işine geleni basan basına basalım

Silver_Sky

dayını dinle ebnce :cool:

selinkinpark

bencede dinle cünkü seviceksin(=

Kozy_mac

ben okudum kitap dehşet okuyun bence
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

ugur-acikgoz

bende aldım okumaya başlıycam bide şey var uğur felsefe öğreniyor diye bi kitap var oda en az bunun kadar güzelmiş bizim felsefeci öyle diyor yani :) :)

nagiyan

felsefeye giris için güzel baslangıc..ama felsefeye dalınca cok yavan kalıo... :bonus:
manalar elimizde,davalar dilimizde,biz gideriz mezara hey mezaaaraaaa!

selinkinpark

eet zaten bende felsefeye qiris icin almıstım ve cok hosuma qitmisti huuh((:

your avril

bence kesinlikle olmazsa olmazlardan okunması gereken bi kitap.bi kitaptan öte farklı bi dünya sanki :D ben bıraktığımda tekrar dönüp okumak için sabırsızlanyorum :D bazıları 18inden önce okuma fakan dedi ama alakası yok okuyorm :D
ya benim ol herşeyinle yada beni unut herşeyimle..ben senin yalnız kalışlarında tek adresin olamam..

selinkinpark

evet banada yaşın bu kitabı anlamak için küçük qelebilir dediler fakat qayet anladım kendi kendime sorular sorar oldum :D
ve şimdi tekrar okuyacağım kitabı :angel:

your avril

tekrar okuyunca hep daha farklı tatlar weryomuş bu yönüde çok güzel bende tekrar başlıycam sen okuda söyle bana ikinci okumanda neler değişti :rolleyes:
ya benim ol herşeyinle yada beni unut herşeyimle..ben senin yalnız kalışlarında tek adresin olamam..

Sumween

offf... bende okumak istiyorum ama bi elime geçiremedim o kitabı ya :S

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Mrs.BENNINGTON

bu kitabı okumayan kalmasın lütfen (: ilgilenmesenz bile felsefe hakkında az çokbişeler oluşturuor insanın kafasında..

saçmalık

kitap muhteşem her bölümde birbirinden şaşırtıcı olaylar oluyo

Doqqyjuice

ilk okul 7. sınıfta okumustum bu kitabı... bisey anlamadım tabi... sonra bi daha okudum... bi daha okudum... yok yine anlamıyorum... sonradan cozdum okumak yetmiyomus bu kitabı hem okuyup hem dusunucekmisiz :) hayatın sırrını falan verdigi yok hatta insana cok sey kattıgı da soylenemez... zaten kitabın amacı biseyler katmak deil olan seylerin ortaya cıkmasına yardımcı olmak... kendinizi anlamak uzerine kurulu...
"uc bin yıllık gecmisin hesabını yapamayanlar... gunu birlik yasayanlardır" diye bi alıntı yapar susarım... saygılar :)
Remember remember the nineteenth of November...