Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Iced Earth

Başlatan *NightWish&LP*, Eylül 09, 2006, 07:39:09 PM

Previous topic - Next topic

*NightWish&LP*

Iced Earth thrash metal, power metal, progressive metal ve NWOBHM tarzlarını bir araya getirmiş bir Amerikan heavy metal grubudur.

Grubun en önemli ismi aynı zamanda 1984 yılında Indiana' da Purgatory ismiyle kurucusu olan ritim gitarist ve söz yazarı Jon Schaffer' dir. Grup Florida' ya taşındıktan ve adını Iced Earth olarak değiştirdikten sonra Enter the Realm isimli demoları, Century Media Records etiketi taşıyan ilk LP' lerini çıkarttıracak kadar popülerdi. Grup kurulduğu tarihten bu tarafa çok sayıda eleman değişkliği yapmıştır. Dante'nin Infernosunu temel alan Burnt Offerings için gruba vokalist olarak Matt Barlow katılmıştı ( Night of the Stormride' ı takip eden 3 yıllık bir boşluktan sonra ). Barlow' un vokali oldukça popüler oldu ve uzun yıllar grup ile birlikte çalıştı ama 2003 yılında United States Department of Homeland Security (Birleşik Devletler Anavatan Güvenlik Bakanlığı)' da yeni bir kariyer takip etmek amacıyla gruptan dostça ayrıldı. Tim 'Ripper' Owens Judas Priest grubundan ayrılarak Iced Earth' in yeni vokalisti oldu. Grup ile bearaber çıkardığı ilk albüm The Glorious Burden modern dünyayı şekillendiren askeri figürlerin ve savaşın pek çok açıdan bir incelemesidir. Şarkıların konu aralığı Özgürlüğün İlanından 9 Eylül' e , Napoleon Bonaparte kadar uzanmakla birlikte 3 şarkıda Gettysburg muharebesi ile ilgilidir. Gettysburg üçlemesinin ikinci bir diske, Waterloo ve When the Eagle Cries şarkısının unplugged versiyonunun birinci diske eklendiği sınırlı bir sürüm vardır. Schaffer' in Kanadalı heavy metal dergisi Brave Words & Bloody Knuckles' a verdiği bir röportajdan sonra albümün teması bir tartışmanın odak noktası haline geldi. Röportajın yayınlanmasından sonra Schaffer dergiyi, sözlerini saptırdığı ve kendisini anti- Amerikan eğilimli gösterdiği gerekçesiyle suçladı ve bunu takiben grubun dergiyi gelecekte boykot edeceğini açıkladı.

Blind Guardian' ın eski basçısı ve lider vokalisti Hansi Kürsch ile birlikte Schaffer, Demons & Wizards isimli yan bir projede de bulumaktadır.

2005 yılında Tim 'Ripper' Owens ve birkaç arkadaşı Beyond Fear isimli yeni bir heavy metal grubu kurdular.

Iced Earth çıkışı 2006 sonu olarak planlanan yeni albümleri üzerinde çalışmaktadır. Schaffer verdiği röportajlarda yeni albümün 2 CD' den oluşacağını ve Something Wicked This Way Comes albümünde başlatılan "Something Wicked" hikayesine bu albümde de devam edileceğini söyledi.

Alıntıdır orjinali:http://tr.wikipedia.org/wiki/İced_earth

Anders_Fridén

Iced Earth benim metale basladıgım 2 gruptan 1 tanesidirr..Diğeri ise Blind Guardian..Ne tesadüftürki Blind ın solisti Hansi ile Iced ın kurucusu Jon cok yakın iki dosttur ve Demons&Wizards adıylada 4 tane albumleri vardır neyse..Iced Earth ün Alive in Athens albumunu cok severim...Cok iyi bir live albumu..Suan Icedın o eski karanlık ve gizemli karizması yok..Tim Owens denen dangalak saolsun..Matthew Barlow zamanında mükemmellerdi..Zaten hep derim '' Matt gitti Iced bitti kardeşim ''...

I wanna Chaos for FREEDOM !

Born to Rock , Drink and Fuck !

Mr. MeTaLkiSS

Wolf ve I died for you mükemmel ama Blind Guardianla yaptıkları My Last Sunrise'ı beenmedim
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

thanoth

İçine edilen karanlık atmosfer konusunda kesinlikle aynı fikirde olmama rağmen (nerede bir Last december? Brainwashed? Frankenstein???)  The Glorious Burden o kadar da cataclysmic bi eşik değildi bence.Grup genel olarak kendini korudu,ve sonraki albüme hazırlanıyor-hiç yoktan iyidir. 

-Ve karanlığa elveda.

makinacı

ne karanlıından bahsediorsun abi :)
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

Mr. MeTaLkiSS

My last sunrise'la alakası var örsan
Limp Bizkit forever...

makinacı

tenkz çağdaş :) sanırım bi şarkı sözünün türkçesi oluor kendisi :)
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

Mr. MeTaLkiSS

Wolfta garip bi oryantal hava var bateristin tuttuğu ritimden çaldıı anda karıların kıvırası geliyo heh :D
Limp Bizkit forever...

thanoth

Evet,biraz aşırı dramatize etmişim tabii ama rahatsız olmuştum A Glorious Burden'daki ani değişimden.sadece solist değişikliğinden miydi? Pekala değildi. yine de sonraki albümün daha Iced Earthvari ve daha az Iron Maidenvari olmasını bekliyorum (ülke propogandası bakımından.)

Sumween

Mathew Barlow’un ayrılmasından sonra bir dönem metal tanrısı Rob Halford’un yokluğunda Judas Priest’tın da vokallerini üstlenen Tim Owen’lı Iced Earth, üç eski parçanın yeniden uyarlanması yanı sıra bir yeni parça ile "Overture Of The Wicked" single çalışmalarını piyasaya sürdüler.

Iced Earth hayranları Mathew Barlow’un gruptan ayrılışından ve son albümden pek hoşnut kalmadılarsa da bu yeni albümde Iced Earth ile ilgili birçok değişiklik göze çarpıyor.Farklı gitar tonları, daha fazla twin ve çok fazla Blind Guardian atmosferi...

-Yeni Albümü Oluşturan Parçalar:

1. Ten Thousand Strong
2. Prophecy
3. Birth of the Wicked
4. The Coming Curse

-Yeni Albümde Çalışan Müzisyenler:

Jon Schaffer - Ritm, Bas ve Lead Gitar, Geri Vokaller
Tim Owens - Lead Vokaller
Brent Smedley - Davullar
Tim Mills - Lead Gitar

Iced Earth, 1-3 Temmuz’da RockWave(Yunanistan) ve 2-4 Ağustos’ta Wacken Açık Hava (Hamburg, Almanya) Festivallerinde sahne alacak.

Not*: Tim Mills bu albümde misafir müzisyen olarak çalışmıştır.

[alıntıdır]

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

thanoth

Yeni albümleri Framing Armageddon çıktı.

Line Up:
Tim Owens - Vocals (ex-Judas Priest, ex-Winters Bane, Beyond Fear (US), Brainicide)
Troy Seele - Lead Guitar
Jon Schaffer - Rhythm, Lead & Acoustic Guitars, Vocals and Keys (Demons & Wizards, Purgatory))
Dennis Hayes - Bass (Winters Bane, Seven Witches, Wretch, Beyond Fear (US))
Brent Smedley - Drums (Oracle (US), Tempest Reign, Oddysey, Motherload, guest for Silent Scream (Ger))

Lead guitar on "Ten Thousand Strong" by Tim Mills
Additional bass by Dennis Hayes
Tracklist:
1. Overture 02:24
2. Something Wicked pt. 1 05:02
3. Invasion 01:00
4. Motivation of Man 01:34
5. Setian Massacre 03:48
6. A Charge to Keep 04:24
7. Reflections 01:50
8. Ten Thousand Strong 03:56
9. Execution 01:27
10. Order of the Rose 04:51
11. Cataclysm 01:30
12. The Clouding 09:18
13. Infiltrate and Assimilate 03:48
14. Retribution Through the Ages 04:32
15. Something Wicked pt. 2 02:59
16. The Domino Decree 06:36
17. Framing Armageddon 03:40
18. When Stars Collide (Born is He) 04:17
19. The Awakening 02:01
Total playing time 01:08:57

Albüm %50 diyebilirim. Eski hallerine dönmüşler neyse ki.

Jack Barlow yerine gelen Tim bey her ne kadar değerli bir şahsiyet olsa da Barlow'lu günleri anımsamadan edilmiyo.

Eski albümleri dinlemediyseniz burdan başlayın.

thanoth

Quote from: thanoth on Eylül 09, 2007, 08:06:12 PM

Albüm %50 diyebilirim. Eski hallerine dönmüşler neyse ki.

Jack Barlow yerine gelen Tim bey her ne kadar değerli bir şahsiyet olsa da Barlow'lu günleri anımsamadan edilmiyo.

Ne diyon sen be??!
%50 mi...
Tim Owens Jack Barlow'u aratıyo mu?
Saçmalama.Kafayı yemişin sen.
Beynin yumuşamış bunları yazarken herhalde.
Bu albüm en iyi...olmasa da IE'nin top3 sinde biyerde.
Dinle doğru dürüst öyle konuş,çarpmıyım bi dene.

-edit/Albümün gayet kitapsı bi yapısı olduğunu ve bir hikayenin ilk kısmını anlattığını bile gözden kaçırmışsın.
Sözlere eşlik ederek kendinden geçmek isteyen insanların önüne böyle bi engel koyamassınız efenim.
(Jon Schaffer şarkı yazarken gerçekten kendini kaybetmiş.Kitap yazmış.)

-edit2/ Dikkat! Edit kuralını günortası boğmaya çalışan biri var civarda.Üzgün.

raines

bugune kadar dinlemedim neden bilmiyorum.
Hep küçük küçük çocukların üstünde gördüğüm iced earth t-shirtleri yüzünden olabilir belkide. Ne alaksı var sen coluk cocuk dınledı dıe mı dınlemıosun dıceksınız bende öle bişi var enteresan bi önyargı. Dinlediğim grubun t-shirtunu kızılayda bi özenti metalci gençliğimizn üstünde göriyim anında keserim dinlemeyi çok tuaf dimi hehe

thanoth

Ben de Cradle of filth dinlemeye tam tersi nedenle başlamıştım

"bu ne be herkesin üzerinde t-shirti var bişeye de benzemiyo ama giyiyolar cık cık cık.."

-2 ay sonra bir kış akşamı

"aha 273üncüyü de gördüm...bari gidip bakayım neymiş ne değilmiş-seversem belki göz zevkimi bozmaz?"

Sevdim,güzeldi.Ama t-shirtleri hala pek bi çirkin.