Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Coca Cola

Başlatan ZongiR, Eylül 21, 2006, 02:28:35 PM

Previous topic - Next topic

Requiem

Ben de sigaradan nefret ederim ama en yakın arkadaşlarım sigara kullanır.. sevmem içeni de sevmem demişsin.. şahsen ben onlara "sigara mı içiosunuz? o zaman benden uzak durun" demem.
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

ZongiR

ayri baslik acmadim yazdim valla alakali alakasiz artik bakin...

Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyı Türkiye'nin ve AB'nin tepkilerine rağmen kabul eden Fransa'ya en güzel cevabı Türk halkı vermeye hazırlanıyor...

Fransız Parlamentosu sözde Ermeni soykırımına ceza öngören yasa tasarısı kabul etti. Şimdi yasa Fransız Senatosu'na sunulacak. Kongre metin üzerinde değişiklik yapmaz ise yasayı olduğu gibi Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'a sunacak. Yani Meclis'in yasayı kabul etmesi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor.

Şimdi sıra Türkiye'nin cevabında. Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle bu akıl tutulmasına en iyi cevabı yine Türk halkı verecek. Bu nedenle Fransa'yı boykot etmek isteyenler için hazırlanan yol haritasını yayınlıyoruz:

1. Önümüzdeki günlerde boykot ilerledikçe Türkiye'deki Fransız veya Fransız ortaklı büyük şirketlerden "Biz Türkiye'de üretim yapıyoruz, biz Türk firmasıyız" gibi açıklamalar geldiğinde bilin ki boykot işe yarıyor demektir. Çünkü istediğimiz bu büyük firmaların Fransa'daki üst düzey yöneticilerinden Fransız hükümetine baskı yapmalarını istemelerini sağlamak.

2. Fransa ekonomisi şu an kötü durumda. Fransız hükümeti ekonomiyi canlandırmak için en son çıkardığı iş yasasını halkın baskısıyla geri çekti. Bu olay aynı zamanda hükümetin otoritesini de sarstı. Şu anda yapacağımız başarılı bir boykot Fransız hükümetini iyice zor durumda bırakacaktır, halkın tepkisini yoğunlaştıracaktır.

3. Hangi ürünler boykot edilmeli? Tüm ürünler için ayni kalitede birçok seçenek var.  (1)

Benzin: Total, Elf

Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA

Ütü : Rowenta
İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem, Lafarge
Çelik Sektörü : Arcelor, Borusan Holding

Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi
Tıraş Bıçağı: BIC

Çakmak: BIC, Cartier

Kırtasiye: BIC, Sheaffer  Yoğurt: Danone, Yoplait

Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian

Mutfak ve diğer ev eşyaları: Tefal 
Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic

Oto Yedek Parça: Valeo

Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen  Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter

Spor Ekipmani: Le coq sportif

Motosiklet, Bisiklet: Peugeot

Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton

Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome

Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase  Cilt Bakım ürünleri:  Clarins, Guerlain, Avon, Avene
Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy 
Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest

Dergi: Marie Claire, Elle

Telekom: Alcatel Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)

Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)

İlaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre 

hani biz simdi yasa tamamen kabul edilirse boykot dusunuyoz ya o yuzden baktimda ben simdi bi araba alsam mesela  Renault, Peugeot, Citroen  ben bunu bide sigorta ettircem az cok ilgilenenler bilir  Alcatel Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik bunlarin hepsi fransiz abi ya.adamlar oturduklari yerden parayi yurutuyorlar...bu sadece bide araba konusu daha neler var.adamlar bizi her yerden kistirmis...boykot ette biz ne alip kullancaz merak ediyorum...yukaridakileri kullanmayan baba yigit varmi?
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

black_ece

şimdi sadce carrefourdan alışveriş yapıyodum :D bi de babam renault kullanır zaman zaman alır satar falan abim in de başak emeklilik ten sigortası var :D ama şöyle bi durum söz konusu bu ürünler için Türkiye de fabrika açılıyo ve orda Türk işçisi çalışıyo sonuçta adam da vergi veriyo kazandığı maldan o sadece marka etiketini yapıştırıp yolluyo kazandığı paranın büyük bi kısmı da Türkiyr yr kalıyo bence aslında boykotun siyasi anlamda ya da devlet düzeyinde falan olması lazım mesela tayyip erdoğan tüm ihalelerden fransız şirketlerini çekin kabul etmeyin diye emir mi ne çıkarmış daha mantıklı ayrıca fransa bu yasayı kabul eden avrupadaki 18. ülke diğer 17 ülkenin ürünlerini de kullanmayalım bari bakalım ne kullanıcaz?

ewrimcan

Quote from: black_ece on Ekim 15, 2006, 10:06:59 AM
mesela tayyip erdoğan tüm ihalelerden fransız şirketlerini çekin kabul etmeyin diye emir mi ne çıkarmış daha mantıklı ayrıca fransa bu yasayı kabul eden avrupadaki 18. ülke diğer 17 ülkenin ürünlerini de kullanmayalım bari bakalım ne kullanıcaz?

tayyip adam olsa kemal abisine göz yummazdı fransaya mı yan bakcak.
dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir yasa yoktu. ilki fransa olu. ve biz DIŞA BAĞIMLI BİR ÜLKEYİİZ!!!

işine geleni basan basına basalım

selinkinpark

kolayı bıraktıım:D:D

shimy

Quote from: selinkinpark on Ekim 17, 2006, 03:10:03 PM
kolayı bıraktıım:D:D
valla tebrikler sağlığına zarar zaten boşver
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

ugur-acikgoz

ya en iyisi meyve suyu ya walla için için oturun :) :)

Sumween

cola ne ya walla ööle aradıım bi içecek deil pek de sewmem bi de susayınca filan colaya koşanlar war pehh... ya su ya bira :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ölü gelin

kezzapta ısrarlıyım ölmeye birebir

shimy

Quote from: Sumween on Ekim 17, 2006, 04:20:10 PM
cola ne ya walla ööle aradıım bi içecek deil pek de sewmem bi de susayınca filan colaya koşanlar war pehh... ya su ya bira :D
hayatında kaçkez bira içtinki nazlı ya su ya bira diyon güldürmeyin la beni :D

selinkinpark

kes lan cok bilion sanki mal
belki kız aksam yemeklerinde icio,sahsen bn sarap icerim bazen yemeklerde:D

shimy

la manyak:)  bende su içer gibi bira tükerim ozaman al ne alaka :D bunlar boş işler arkadaşlar güzel güzel ayran dururken  niye biraymış şarapmış uğraşıonuz (diyene bak :))

ugur-acikgoz

en manyağı votka :) :) ama meyve suyunda ısrarcıyım hala :)

selinkinpark

ya yesim bi sie git ya öff kola kötü midemi delicektim az da icseydim hahahaha

shimy

sen git be allaha alla la hayatında kolanya koklamamış adam çok sosyal içiciyim dio bea memlekete bak :D