Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

Requiem

Quote from: delilah on Şubat 05, 2007, 08:58:56 PM
mlilet grekçten iglniç dgliemei .:=)Burda ne yaziyor peki?..!

Bir ignliiz üvnsertsinede ypalin arsaitramya gröe, kleimleirn hrfalreiinn
hnagi
sridaa yzalidkilrai ömneli dgeliims. Öenlmi oaln brinci ve snonucnu hrfain
yrenide omlsaimyis. Ardakai hfraliren srisai kriaisk oslada ouknyuorums.
Çnükü
kleimlrei hraf hraf dgeil bri btüün oalark oykuorumusz.

ama bu tabii ki de dikkatli yazmamamıza bir bahane değil değil mi..

Gerçekten çok ilginç =)
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

gokhan

ama gercekten de guzel yazmıssın ama rahatlıkla okunabılıyo

§ïяĝαиα

ya o da doru eskiden ben saf gibi iki saat uğraşıp iyiyim siz nasılsınız sabah-ı şerifleriniz hayırlı olsun filn bu şekil yani ama türkçe de tepe aşağı gidiyo sizde hep tepeaşağı giden konuları koymuşunuz cnm aaa şu knşmaya bk :razz:
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

black_ece

şu mesajından "eskiden "iyiyim siz nasılsınız sabahı şierifleriniz hayırlı olsun" diyodum" haricinde hiç bişi anlamadım ....

§ïяĝαиα

yani ececiim diyorum ki güzel türkçemiz de tepe aşağı gidiyoooo :S
NETE KAFA İZNİ

Sumween

gittirmesin millet o zaman. mesela ben gittirmiyorum siz de gittirmeyin kurtarın Türkçe'yi bu kadar basit...

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

gokhan

bıraz zor!!! bız ulke olarak bu kafayla gıdersek elımızde kı turkceyı kaybedıp yerıne ıngılızceyı koycaz.... :S

§ïяĝαиα

bence koyduk bile misal kıyafetler herkeste en azından bi tane bi nike adidas lotto bi parça bişi vardır dimi?? sora mağaza adları filan şimdiden çöktük bile
NETE KAFA İZNİ

gokhan

Quote from: linkinfan92 on Mart 10, 2007, 05:13:00 PM
bence koyduk bile misal kıyafetler herkeste en azından bi tane bi nike adidas lotto bi parça bişi vardır dimi?? sora mağaza adları filan şimdiden çöktük bile
aynen ondan ıste ustune bastın ayagını cekme :D

§ïяĝαиα

çekmem merak etme :D
NETE KAFA İZNİ

Sumween

kıyafetlerle alakası yok abi... Türkçeden bahsediyoruz yerli malı haftasını kutlamıyoruz... ki bana ne yani cevahir jeans mı giyeyim? marka takıntım filan da yok ama... konu bu değil neyse onu söyledim ben :)

I choose hush...

gokhan

Quote from: Sumween on Mart 10, 2007, 05:41:04 PM
kıyafetlerle alakası yok abi... Türkçeden bahsediyoruz yerli malı haftasını kutlamıyoruz... ki bana ne yani cevahir jeans mı giyeyim? marka takıntım filan da yok ama... konu bu değil neyse onu söyledim ben :)
hayır nazlı marka olayı dııl o olay yanı degısen ısımlerı  soyluyoz...  :D

Sumween

anlamadan konuşuyosunuz bence örnek verelim derken batırmayın yav :rolleyes: isim değiştirmeyi nasıl söylüyosun heh anlat bakayım bana nike,lotto,adidas'ın ismi mi değişmiş?.. yani onlar Türk markasıydı da sonradan mı Nike oldu? onların Türkçe'yle ilgisi alakası yok..

I choose hush...

§ïяĝαиα

bu markaların hepsi türk piyasasında diilmi herkes bunnarı almıomu bundan bahsediorum bunların türkçe olduunu sölemiorum sadece yabacnı sözcük kullanımı içinde bunnar da var diyorum hepsi bu... neyse yaa sonuçta 10 kişiden biri bile teveccül teşebbüs gibi eski türkçe kelimelerini kullanmıo dimi ama 10 kişiden 10u da türkçeye ing karıştırıo o başka eski türkçeyle konuşan bi bülent ersoy var dooru türkçeyle konuşan edebiyat hocaları var
NETE KAFA İZNİ

gokhan

Quote from: Sumween on Mart 10, 2007, 05:50:35 PM
anlamadan konuşuyosunuz bence örnek verelim derken batırmayın yav :rolleyes: isim değiştirmeyi nasıl söylüyosun heh anlat bakayım bana nike,lotto,adidas'ın ismi mi değişmiş?.. yani onlar Türk markasıydı da sonradan mı Nike oldu? onların Türkçe'yle ilgisi alakası yok..
ya nazlı nıye anlamak ıstemıyon arkadasım :wink: benım dedıgım nokta mekanların ısımlerı  :S ws. ws. sen anladın konuyu ama bılerek mı yapıyon :)