Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

iyi günler !
nasıl :)

Requiem

Quote from: shimy on Aralık 25, 2006, 03:08:32 PM
kessinlikle destekliorum vede banneri alıyorum..

"ve de" olucak o =) Çoğu arkadaş hep aynı hatayı yapıyor da ben genel bi açıklamada bulunayım =)

"-de" eki bağlaç görevindeyse her zaman ayrı yazılır.Örneğin "Bugün derste Dream Theater da dinledim." dersek ayrı yazılır.Çünkü Dream Theater'dan başka şeyler dinlediğimi de belirtmektedir. Ancak "Dün cüzdanımı Hakan'da unutmuşum" derken birleşik yazılır çünkü yer yön belirtir oradaki "-de" eki. Örneklerim biraz karışık da olsa idare edin =) (Bakın az önce de "-de"yi ayrı yazdım)(Aaa "az önce de" derken de ayrı yazdım. Böyle gider bu :D )
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

ewrimcan

bizim türkçeciden daha çok şey biliosn riqu :D

işine geleni basan basına basalım

shimy

Quote from: Requiem on Aralık 25, 2006, 11:58:43 PM
Quote from: shimy on Aralık 25, 2006, 03:08:32 PM
kessinlikle destekliorum vede banneri alıyorum..

"ve de" olucak o =) Çoğu arkadaş hep aynı hatayı yapıyor da ben genel bi açıklamada bulunayım =)

"-de" eki bağlaç görevindeyse her zaman ayrı yazılır.Örneğin "Bugün derste Dream Theater da dinledim." dersek ayrı yazılır.Çünkü Dream Theater'dan başka şeyler dinlediğimi de belirtmektedir. Ancak "Dün cüzdanımı Hakan'da unutmuşum" derken birleşik yazılır çünkü yer yön belirtir oradaki "-de" eki. Örneklerim biraz karışık da olsa idare edin =) (Bakın az önce de "-de"yi ayrı yazdım)(Aaa "az önce de" derken de ayrı yazdım. Böyle gider bu :D )
biliyorumcanım de nin ayrı yazıldığını zaman kaybı olmasın diye hızlı yazdım ben onu onun için ama ben bunu konuşma dili olarak değerlendiriyorum yani özgür gibi güzel bir ismi ÖSKÜR şeklinde söyleyenlere karşı
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Requiem

Peki =)
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

shimy

ne kadar anlayışlısın ya :D haa bide bir şey daha var :D geçen dersanedeydim bi kız kapıdan bi daldı aynen konuşması şöyleydi:
-ya KAMSE (gamze) yaaaaaaaaaaa gelirkene noldu biliymısııınn
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

ewrimcan

var öyle tipler heryerde. bide yürürken zıplar bu tipler ya!

işine geleni basan basına basalım

selinkinpark

ousan da ``kamse`` qbi birşey oluyor..

lp_rockgirl

bişi diimmi türkçemis die bişi kalmadı bence hoş katledende büyüklere göre biz gençler ama kendilerine bakmazlar mesela annenannem der ki bana tencereyi wer anneanne derim oda KİMİ der abi nesne bu ne kimisi yha hem msn we forum dilimise bakıljak olursa ne yazıyosak oda dilimize  tam geçyyoo abi rüyamda bile birileriyle konuşurken klawyede harflerin yerleri gelio gözümün önünde word wea exelde yası yazamıyorum hep altında yanlış yaazıldına ddair kırmızı çizgi oluyooo suçlusu kim :soru: :angel: :wink: :lol: :mrgreen: :cry:

black_ece

sen!!! bak ben gayet düzgün yazabiliyorum
kendinizi kolaya alıştırmayın yutmayın şu harfleri düzgün yazın düzeliyo işte.
ingilizce ye internette katliam yapıyolar "cuz" ne ya bi doğru düzgün "cause" yazamıyo onlar da 

Sumween

bence de ya kolaya alıştırmayın kendinizi... ben bazen msnde aceleyle (şu an olduğu gibi bkz: ece) bi çok harfi yazmıyorum kasıtlı... ama normalde kısaltmalar yapmıyorum yani alışkanlık demeyin! dilinizi mi unuttunuz yaw?

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

lp_rockgirl

hoş ne kadarda uraşsk dilimize giren bazı yabancı kelimeler war aama burda behsettimiz şeyy o diil onuda biliyorum bnim bi arkadaşım war onda alışkanlık olmuş ders notlarını bile tutarken harfleri eksik yazıyo sıf bu yüsden edebiyattan kalıyodu geçen sene oke bende deniyorum uzun uzun ve düzgün yazmayı oldu sanırım :lol:

black_ece

daha var baya bi yolu var :D:D

lp_rockgirl

göreceğiz canım bakalım daha neler yapabiliyor bu türk milleti önemli olan benim we ben gibilerin değil türkçeyi tamamen katleden sosyete bebelerinin düzeltmeye çalışması asıl katliam onlardan gelio bence OHA FLN OLDUMMMM :wink: :mrgreen: :lol:

black_ece

aman öyle diyen biri olduğu zaman direk bi siktir git çay demle şeklinde tepki veriyorum bizim tayfadan bi arkadaşımda yapıyodu resmen kıza empoze ettim harfleri yutmadan yazması ve konuşması gerektiğini tehdit ettim döverim bak gerçekten konuşmam diye ...