Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

ugur-acikgoz

arkadaşlar bu başlıkta türkçemizi en çok katlettiğimiz kelimeleri cümleleri paylaşacaz ki bidaha kullanmayalım :) :)
hadi bekliyoruz  :mrgreen: :mrgreen:

ewrimcan

keşke daha önce açılsaydı. teşekkürler uğur bu girişimin anlaşılırsa çok değerli
ben birçok insanlar tanıdım.-------birçok varsa -lar yok
manav efendii 3 tane de elma kooy.----sayı varsa tane yok
pamuk prenses ve 7cüceler------ sayı varsa -lar yok.

anlatım bozuklukları, size saçma gelebilir neden olmasın die. ama türkçe de böyle yapılar yok.

işine geleni basan basına basalım

ugur-acikgoz

ne demek görevimiz :) :)
arkadaşlar dilimiz değerini bilelim
TÜRKÇESİ:Uc travesti cadi uc Swatch saatin butonuna bakiyorlar.
Hangi cadi  hangi Swatch saatin butonuna bakiyor?
İNGİLİZCESİ:(bunu kendinize sesli okuyun lutfen!)  Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which  switched witch watch which Swatch watch switch?
sadece paylaşmak istedim

KONUYA DEWAMMMM.....

ewrimcan

ayy aklıma geldi. mahallede çocoklar saklambaç oynuodu. biri bağırdı:' seçkiiiiin, sesini gördüm çıık' duyular arası aktarımın böylesi!!!

işine geleni basan basına basalım

ölü gelin

ben msn diline bakın derim bundan daha somut bi örnek olamaz forumda da fazlasıyla görüyoruz bunları acaba normal hayatta nasıl konuşuyorlar

Sumween

en çok tısslayarak konuşanlara sinir oluyorum ben bile yapıyodum bi ara yaa ne yani gollum gibi aynı =kıymetlimisss :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

b:shRa

bence önemli olan konuşmadır .. yani forumda-msnde vs tabiki rahat rahat kısalta kısalta konuşursun .. normal hayatta dikkat etmek gerek ama forum-msn ortamında bu kadar kasmaya gerek görmüyorum kendi açımdan ..

ölü gelin

sen kendi açından gerek görmüyosun ama biz yazdıklarınızı okurken hiç birşey anlamıyoruz k harfi yerine q kullanıyosunuz kelimeleri kısaltıyosunuz sesli harfleri yutyosunuz biz de bi haltı anlayamıyoruz

Requiem

Bir süre sonra yazdığınız şeyler konuşma dilinize de  yerleşiyor diye düşünüyorum.. gerçek hayatında  " puhaha zuhaha"  diye gülen insan tanıyorum ben.. Hadi onu bıraktım küfrederken bile "a nokta küu" diye söylüyor adam..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

b:shRa

harbi var mı öyleleri ??? :D :D :D
ay çok komik gerçekten ... zuhaaha diye gülmek ..böğğ ..

ugur-acikgoz

abi paylaşmak istedim pek konuyla alakalı değil ama benim bi arkadaşım var msn manyağa defterine nerdeyse tüm smile leri çizmiş baştan aşşağa lan bi baktım defter smile dolu allah belanı versin dedim gittim yanından :) :)

black_ece

bizim sınıf geçen yıl hep zuhaaaaa diye güldü
hepimiz öyle güldük! bizim parolamız gibi bişeydi o kadar garip değil
ama höh lan ya öh lan yerine aynen şöyle dedi kız ööeeeh yaaani
a ları uzatınca da iğrenç oluoy ya bi de yarın ve hayır sözcüklerini yanlış vurguluyoruz
yaarın diye okunmaz ki hayır da haayır diye okunmaz

ZongiR

yazdıklarımı okuduktan sonra cocuk nerden ne cıkarmış diyebilirsiniz.abartı gelebilir ama gerçek...dil insanın kimliğidir.dil olmadan ulus olunmaz.insanın konusmasıyla dahi yorum yapabilirsiniz.

abartıya kacabilir dediğim yer ise bunların bilinerek yapıldığı yani bizlere bilerek verildiği.dilini unutan bir millet kendi benliğini de unutmustur.nerden geldiğini kim oldugunu da.bu üzerimizde oynanan oyunlardan sadece birisi ama en önemlisidir.

beşiktekinden mezardakine kadar herkes türkçe harici kelimeler kullanmayı meziyet biliyor.söylerken göğsü kabarıyor sanki.suan bircok ülkede yabancı dil konusmak yasak günlük yaşantıda.biz her yerde kullanıyoruz en basitinden görsel olarak herkes görüyordur sokaklarda.benimde hafızama bircok kelime yerleşmiş durumda.

bide yazarken yazalım konusurken kullanmayız diyenlere sen buna inanabiliyormusun.sonunda birine elvada diyeceksin.

Bir millet, dili özgürse özgürdür ve kendi dilinde yeni kelimeler üretebilirse de özgürlüğü devam eder.
dilimize sahip çıkalım
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

ölü gelin

o zaman biraz daha dikkatli olalım ya cidden bu forumda da haddinden fazla bu dili kullananlar var ve beni çok rahatsız ediyo

wape

doğru msn yoluylada türkçemizi katlediyoruz :D
slma selam yazsak veya bye yerine güle güle yazsak bişe olmaz ama çok zor oluyor ya :neutral:
hani harf yutmalar falan varya, bence onlar önemli değilde şu yeni TÜRETİLEN (türeyen deil türetilen) yada türetilmeye çalışılmış sözcükler katlediyor türkçemizi :S
örnek : kal geldi (hiç bi manası yok) :mrgreen: