Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

imkislaLP

sadece bi oneriydi zaten:)

raines

Güzel bi öneri fakat dediğin şeyler yerine kelime bulabilmek öyle kolay olmuyo işte =)

Global moderatör hadı yerıne ne yazcaksın bunun =) Moderator yapabıldım sadce.

Jr. member
Full member
sr. member

bunlarada bulamadım bişi yanı o kadarda abartılcak bi durum yok kalsın bence cok göze batan bi durum yok

imkislaLP

tamam teşekkurlerr

ebru_91

eskiden yeni üye yerinede newbie yazıyodu =) diğerlerinin türkçeside saçma olur zaten ...
cursedprincess

tome3.mpq

baktım bi kitaba yahu şuanki türkçede arapca farsca fransızca bu 3 dil egemen öztürkçe bi elin parmaklarını geçmez

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

gokhan

yavas yavas ılerlıyo türkcemiz :D

ShapeshifteR

böyle olması iyi deilmi farsça öğrenmek istesek franzıca, arapça öğrenmek istesek bizim için cok kolay olur :P
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

neverforgivenangel

türkçeyi artık sadece yazarken değil konuşurken de saçmalamaya başladık..
işte örnekler:
***napıyosaannnnn
***olaaarrr
***nasılsaannn
belli bir tipleme insanlar işi daha da abarttılar zaten. olay şudur ki cidden yaşanmış ve artık istanbulda bağzı kafelerde duymaya sıkça rastlanılır olmuş:

iki kız arkadaş kafeye gidiyorlar. garson sipariş almaya gelince kızlardan birisi diet cola istiyor. diğer arkadaşı da isteyeceği kolanın diet değil normal bildiğimiz şekilde olanını tarif etmek için  REGULAR cola diye bir laf kullanıyor.
cidden ya türkçemiz nereye gidiyor??? ???

ShapeshifteR

aslında bana bunlar normal geliyo ingilizce bilmeyenin aç kaldığı şu canım ülkemizde böle saçmalamalar olabilir... he olmamasını isteriz mutlaka  ama oluyo işte...
aslnda bunun bir diğer sebebi de tv de ki diziler misal avrupa yakası... milyonlar izliyo ve ve bir bölümde burhan ve adını  hatırlamadığım diğer karakterler milyonlarca kez saçmalıyo...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

pınar özkaya

güzel bir konu açtığın için teşekkür ederim haklısınız en bariz örneği msn dili çok katlediyoruz ama alışmışız bir de okulda Türkçe kulübünde olucam ya bak utandım şimdi   ::)inş yakında daha düzgün olucak TÜRKÇEMİZZZ :D
chazzz

slmaky

e-türkçe kullana kullana haytımıza girdi ''Ç'' harfini nerdeyse herkes unuttu a-b-c-d oldu diyicem artık çünkü çok gördüm aynısı ''Ğ'' ve bazı ünlülerde olabilir arkadaş ödev olarak günlük yazıyor ''değil'' yerine ''deil'' vs.vs.okulda hocalar ''0'' verince laf oluyor Türkçe ile E-Türkçe'yi karıştırmaya çok başladık diyebilirim.

gokhan

ya bu tamamen şiwe olayına donustu :P

sheyda

evet yerine efet yazmak  yaz yerine ys yazmak yani z yerine s kullanmak  sonra ya yerine yha yazmak (buraya kadar olanları bende yapıorum) ve yerine we yazmak yok yerine yoq yazmak gibi işte
»-(¯`v´¯)-» MÏ¢H€aL |KêÑ¿í»-(¯`v´¯)-»

lp_mike_chester

dediklerine katılıyorum aynen sheyda....
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

Heart Attack

herkes katılıyor ama önemli olan uygulamaya geçirmek !! lütfen artık şu k yerine q yazmayı , z yerine s yazma olaylarını bırakalım! siz sahip çıkmazsanız biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak dilimize ?
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...