Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

bilgisayar hakkında

Başlatan Kozy_mac, Aralık 30, 2006, 03:57:11 PM

Previous topic - Next topic

Kozy_mac

Ekran kartı nedir? Ekran kartı, bilgisayarın yaptığı işlemlerin sonuçlarını, CRT monitörler, LCD monitörler ya da projeksiyon cihazları üzerinden bizim algılayabileceğimiz şekilde görüntülere dönüştüren bilgisayar parçasıdır.

Bütünleşik ekran kartı nedir? Bütünleşik ekran kartı, ekran kartının anakart üreticisi tarafından anakartla bütünleşik olarak üretilmesidir. Bu durumda ekran kartı genellikle kötü 3 boyutlu görüntü performansı ortaya koyar ve ihtiyaç duyduğu hafıza yükünü sistem hafızası (RAM) içerisinden alarak, sistemin kullandığı hafıza miktarını azaltır.

Ayrı olarak üretilen ekran kartları: Özellikle işlemci teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak 3 boyutlu oyunların daha çok geliştirilmeye başlanması ile, yüksek performanslı ekran kartlarına olan gereksinim de artmaya başladı. Kendi hafıza birimine (RAM) ve kendi işlemcisine, ve bazı durumlarda kendisine ait ayrı bir fana sahip olan ekran kartları üretilmeye başlandı. Günümüzde, oyun oynamak ya da mimarlık ve mühendislik projelerinde ihtiyaç duyulan çizimleri gerçekleştirmek için, ayrı bir ekran kartı almak, yüksek performans için genellikle daha uygun olmaktadır.
arkadaşlar bu konuda bildiğiniz gibi iki dev firma va karşımızda:ati ve n_vidia.
bu firmalar yaklaşık 10 ila 15 sene süren bi yarış içindeler ama sonuçlar devamlı olarak değişiyor bana sorarsanız n_vidia daha tercih edilir bi karttır.nedeni ise yeniliklerin hep bu firmadan gelmesidir.soğutucular bellek artışı, sli, dizini gibi yenilikler...birde eğer yeni bir ekra kartı alacaksanız tercihiniz kesinlikle bütünleşikten yana olmamalıdır.sebebi ise açık sistem kartın belleğini kendi içinde palaşır ve daha az performans ortaya çıkar.
sizinde varsa paylaşmak istediğiniz bişi buyrun  :razz:
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

Sumween

başlığı pc filan diye açsaydın keşke. onla ilgili şeyler,sorulacaklar konuşulsun burda işte iyi fikir he :) teşekkür kozy

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Kozy_mac

reca ederim nazlı senimi kırcam  :razz:
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

ZongiR

su basligi degistirme meselesi acilmisken soyleyeyim dedim pc yerine turkce kelimeler kullansak daha hos olmazmi kozalak.bilgisayar gibinem falan daha hos dimi.dilimizi daha kotu hale getirmeyelim.sonra agzimiza alisiyor bunlar.kozalakcim sana ust devren  (abin) olarak emrediyorum degistir.(her ne kadar suan sivil olsamda)  :mrgreen: :mrgreen: :D
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

Kozy_mac

o zaman ben reca olarak algılıorum ve tatbik ediyorum  :D

€roS

benim bilgisayarda performans sorunum yok valla canavar gibi özelliklerini sayacak olursam intel core2duo çift işlemcili yani ;D 1.83 ghz ram:1024 mb ddr2 533mhz
ekran kartı:256 mb ati mobility radeon x1400 harddisk:120 gb samsung 120ji
kablosuz ağ bağdaştırıcı falan filan e  unutmadan markada dell inspiron 6400

konu açılıo abi cvp yazılmıo anlamadım :o yani pcnisde hiç mi sorun yok nasıl performans artışı sağlarım elimdeki donanımlarla merak etmiomsnz yazınki bisde tecrübelerimisden size yardımcı olalım donanımdada iddialıyım ama yazılımdan anlamam pek ;)

tome3.mpq

oda pc mı sen benımkıne bak hıh

p4 tek cekırdeklı! (belkı cekırdegıde yokdur) sonra 3.0 bı ıslemcı 80 gb ezuk buzuk bı hdd 128 FX5200 ekran kartı huh :D 256 ram oyoyoy

ama duur şu eylul gelsın alacam quadroyu(kendı 4 cekırdek olurda) 2gb ramı 8800 gtx ı gorecem bakalım oyun dunyasını

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ShapeshifteR

Quote from: Atuneri_Xozger on Mayıs 28, 2007, 06:49:40 PM
oda pc mı sen benımkıne bak hıh

p4 tek cekırdeklı! (belkı cekırdegıde yokdur) sonra 3.0 bı ıslemcı 80 gb ezuk buzuk bı hdd 128 FX5200 ekran kartı huh :D 256 ram oyoyoy

benim sistemi de saymışsın saol :D
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

€roS

Pc dell xps başka tanımam toplama pcyede karşıım bana göre deil ;) bu deiim pc yi vatan computerın sitesinde bularbilirsin kendisini sağlam özellikleri vardırda fiyatıda 6 mı 7 milyarmı ne ucus yani ;D

tome3.mpq

ne geregı war okadar paraya 4 mılyara en saglamını alırsın

ayrıca casperden pc alanın aklına sokım bana 512 dedıler 256 cıktı ramı sıddetle arıorum kendılerını duzecem

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

€roS

aga sen bi vatan computerın siteye bi gir disüstü pc bölümüne dell xps yi bul anlarsın neden vercemi  ;)

ShapeshifteR

herkes kesesine göre konuşur :p 1.3 milyarlık pc neyinise yetmio yaff :D
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

€roS

teknoloji manyaklığı diyelim

tome3.mpq

para sorun deıl sorun olan dusuk donanımla en ıyı olmak ayıptır solemesı eheh yane ben dsdfsdfssdf ^^

€roS

kim bilir benim pcye overclock yapsam f serisinden hangi uçakla kıyaslarım acaba ;D ama gerenk yok sorunsuz oyunları 1024/768 çözünürlükte full oynuormda ayıptır sölemesi ;)