Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

ZAKKUM (exRaindog)

Başlatan ousan, Ocak 21, 2007, 08:49:41 PM

Previous topic - Next topic

selinkinpark

kes sesini kıro:L

neverforgivenangel

kim ne derse desin adamlar güzel müzik yapıyorlar.ousanın klibide çok güzel ayrıca.

blind_clown

ya saçma sapan insan bunlar ya cinsleri belli değil bunların :razz: :razz: :razz:
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

shimy

sanki her cinsi belli olanı dinliyosunuz bkz. placebo :mrgreen: siz destek vermedikçe türk rock naaaahhh ilerler :mrgreen:
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

methamorphosis

1999 yılında Ankara'da çıktıkları ilk bar programlarından bu yana, mevcut normları zorlayan, spekülatif ve kışkırtıcı sahne performanslarıyla Ankara'nın tartışmasız en popüler ve hakkında en çok konuşulan grubu haline gelen ve bugüne kadar Raindog ismiyle 1000'e yakın sayıda sahne performansı gerçekleştiren grup, albüm çalışmaları esnasında Türkçe bir isme geçiş yaparak "Zakkum" adını kullanmaya başladı.

Yusuf Demirkol, Cem Senyücel, Eren Parlakgümüş ve Emre Yılmaztürk'den oluşan Zakkum grubu, seneler boyu Placebo, Morrissey, Suede, Radiohead, Pulp gibi Britpop gruplarının şarkılarına yaptıkları kendilerine özgü cover'ların yanında, aykırı duruşları ve sahne görselliğinden asla imtina etmeyen yaklaşımları ile kendilerine sadık ve geniş bir dinleyici kitlesi yarattılar.

Zakkum grubunun "Zehr-i Zakkum" isimli ilk albümünün prodüktörlük koltuğunda, daha önce Teoman, Nev, Çilekeş gibi birçok ismin de prodüktörlüğünü yapmış olan Volkan Başaran'ın bulunduğu çalışmada; 1980'ler Türk pop müziğinin unutulmaz sesi Seyyal Taner ve Türk rock müziğinin tanınmış ismi Teoman ile yapılmış birer de düet yer alıyor.

Albümün enstrüman kayıtları Raks Marşandiz Stüdyoları'nda (RSM), vokal kayıtları ise Mine Erkaya'nın stüdyosunda gerçekleştirildi. Orta Dünya Müzik etiketi ile, 2007 senesi Ocak ayında piyasaya sürülen albümün kapak ve görsel tasarımları ise, Mustafa Kural'a ait....

Zakkum'un albümden ilk single olarak piyasaya sürülen "Ah Çikolata" şarkısının klibinin yönetmenliği, rock müzik piyasasındaki birçok başarılı klibe imza atan Murad Küçük tarafından yapıldı ve çekimler, Maslak'ta gerçekleştirildi.

Grubun vokalisti olan ve bestelerin çoğunun altında imzası bulunan Yusuf Demirkol, gerek aykırı sahne duruşu, gerek sivri dili, gerekse de bir imza niteliği taşıyan kendine özgü ses rengi ile önce Ankara'nın ve son bir sene içerisinde de İstanbul'un underground Rock piyasasının en bilinen simaları arasında yerini aldı. Yusuf Demirkol'un kışkırtıcı, marjinal, provokatif ve nev-i şahsına münhasır sahne anlayışı sayesinde gerek kendisi, gerekse de Zakkum grubu, görsel, yazılı ve sanal yayın organlarında defalarca yer aldı.

Grubun davulcusu olan Cem Senyücel ise, Yusuf Demirkol ile beraber grubun ilk günlerinden beri değişmeyen tek elemanı olmasının yanı sıra, albümdeki bütün şarkıların sözlerine tek başına imza atarak, Türkiye müzik piyasasındaki davulcular arasında bir ilki gerçekleştirdi ve müzisyenlik dışındaki diğer becerisini de Zakkum grubunun albümüne yansıttı.

Gene bestelerin bir kısmında emeği bulunan gitarist Eren Parlakgümüş ise basçı Emre Yılmaztürk ile beraber, Zakkum grubunun bar ve konser performanslarının vazgeçilmez simaları oldular ve kendi tarzlarını yarattılar...

Bilginize...

M€T)-(@MoRp)-(oS1S

shimy

işte beklenen biyografi sağol kardeşim :mrgreen: bu arada bu yusuf yusufu geçen gördüm kırıta kırıta yürüyordu sokakta :mrgreen:

methamorphosis

bak onu yazmayı unuttum sonuna dip not olarak dusucektim ama aklima gelmemis yusuf demirkol un bi sevgilisi var grup oyle sandıgınız gıbı cesıt degıl yanı sadece oyle goruntu sergılıyolar yanı gerecekte delıkanlı cocuklar sızın anlıycanıs : :mrgreen:
M€T)-(@MoRp)-(oS1S

shimy

biliyorum yav öyle olmadıklarını sadece o imajı veriyorlar

ölü gelin

kim ne derse desin ankaralı gruplara hep destek tam destek üstelikte çok güzel iş  yapıyorlar takdir etmek lazım hipokondriyak ve yaralısın bende bağımlılık yarattı :D

navajo

ahtapotlar güsel yaw 2. klip o şarkıya gelsin ah çikolata iğğrenç

ousan

benden gelcek ayın 25 inde ahtapotlara klip :D

neverforgivenangel

ya ousan kusura bakmada bu güzel diyenlerde sanki böyle senin izlenimlerin varmış gibime geldi bi andaya.. adamlardan hoşlanmadığımı daha yeni anladım. neden önceden değil dersen SENDEN DOLAYI abi boş bu adamlar bence yaa eski mesajımı sil at girsin boşver. tamam hippo şarkıları güzelde.....gerisi nerde abi ya? tipleride iyice gıcığıma gitmeye başladı zaten...

ousan

aman abi sevme hıh :D

DefToNeS

tavsiyeler üzerine büyük bir heyecanla dinlediğim ve tam bir hayal kırıklığı yaşadığım gruptur..yüksek beklentiyle alakası yok,abartılacak derecede başarılı değil bu kadar basit..basit bir placebo+cure özentisi var..maalesef
Tanrı nefret eder gölgeden,siyahtan ve dövmelerden
Eminim tamamen ezilmiştir beni tüm anlayanların şerefi
ve aydınlara göre yıkanmış beynimin tedavisi yok
Bu beni kül gibi mi gösterir ? (Deftones-7 words)
SATURDAY NIGHT WRIST - just get it now

black_ece

e ne bekliyosunuz ki adamların örnek alacağı Türk grup gösterin ???
yok heralde placebo özentisi olacaklar yavaş yavaş
öyle şak diye kendi tarzlarını bulamazlar ki bu daha ilk albümleri hem de ikinci albüm çıksın ondan sonra yorum yapıcam ben bu demek oluyo ki var daha =)
ama olsun
şimdilik idare ederler arasındalar =)