Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

murat evgin

Başlatan black_ece, Ocak 31, 2007, 09:41:07 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

Doðum Tarihi
5 Kasým l977

Doðum Yeri
Ýstanbul

Eðitim
- Nurettin Teksan Ýlkokulu
- Ýstek Vakfý Özel Belde Lisesi
- Marmara Üni. Ýletiþim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü
- New York Üni. Ýntensive Film Workshop
- Marmara Üni. Ýletiþim Fakültesi Reklamcýlýk Yüksek Lisans

1993 yýlýnda ilk kez AKM’ de Erol Evgin’in 25. Sanat Yýlý Konseri’nde gitarýyla sahneye çýkarak profesyonel müzik hayatýna baþlayan Murat Evgin, okul yýllarýnda çeþitli gruplarla çaldý. Ýngiltere (1992 ve 1996), Amerika (1993) gibi dýþ ülkelerde müzik çalýþmalarýný sürdürdü.

1996-1999 arasýnda “Beni Ellere Verdin” albümündeki þarkýlarýný dünyanýn her yanýndan insanlara çaldý, aldýðý deðiþik fikirler ve eleþtirilerin ýþýðýnda þarkýlarýna yeni biçimler kazandýrdý.

Kendi deyimiyle “Türk gibi Rock “ yapan Murat Evgin’e Türk televizyonlarýnýn yaný sýra ünlü Avrupa müzik kanalý MCM de yer verdi. Sanatçýyla yapýlan bir röportaj, “Beni EllereVerdin” klibi ve Ýstanbul’da verdiði konser “Generation Europe” programýnda gösterildi.

Hýncal Uluç, Can  Ataklý, Lale Barçýn Ýmer, Güngör Uras, Tufan Türenç, Ruhat Mengi, Nazlý Ilýcak  gibi yazarlarýn makalelerine konu olan Murat, 1999 yýlýndan bu yana Türkiye, Almanya ve ABD’de toplam 500’ün üzerinde konser verdi.

2002’de Erol Evgin’le  birlikte “Baba-Oðul Konser Show” turnesine çýktý.

2003 yýlýnda kendi þarkýlarýndan oluþan II. albümü “Ýnan Bana”yý çýkaran Murat Evgin, ayrýca “Sahra”, “Ben Evleniyorum”, “Sevda Masalý” “Kalplerde ikinci Bahar”, “Çocuðun Var Derdin Var”, “Haylaz Babam”, “Ah Kalbim”, “Ya Þundadýr Ya Bunda” “Hayaller Gerçek Oluyor” “Þimdi Zayýflamak Ýstiyorum” gibi dizi ve TV programlarýnýn müziklerini yaptý.

2005 yýlýnda 3. albümü “Dün Bugün Yarýn”ý çýkardý. Albümdeki þehit þarkýsýnýn klibinde Türk sinemasýnýn duayeni Hülya Koçyiðit þehit annesi rolünü oynadý.Þarkýnýn telif haklarýndan elde edilen tüm gelir TSK Mehmetçik Vakfýna baðýþlanýyor.

“Ýnan Bana” , “Beni Ellere Verdin” , “Yar” , “Baba-Oðul” , “Ben Evleniyorum” , “Her Gece”, “Gün Olur”,  “ Arýyorum” , “Nayýr N’olamaz” , “Þehit”,  “Masum”, “Sana Kýz mý Yok Hocam” “Dün Bugün Yarýn “,“Özledim” “Yanýmda Sen Olmalýydýn” “Ýbadetim” þarký yazarlýðý geleneðini ülkemizde sürdüren Murat Evgin’in en çok bilinen besteleri arasýndadýr.

sefiom ben bunu yaaa :D
babasını da sefiooom

makinacı

babasının saçları biefsaneydi oğlu kel :D
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

black_ece

arkas okakların müziğini de yapıyo hatta özledimin farklı (sözleri)versiyonu galiba..

selinkinpark

ulan ece insan yazıları düzeltir de koyar dimi :D

Sumween

cidden ya babanın saçlar bir numaraydı :D bunu hiç dinlemedim belki duymuşmdur (kesin duymuşumdur bilmiyorum dediğim her şeyi biliyo çıkıyorum sonra!)
yalnız bi programda babasıyla bi şarkı söylüyolardı,beraber, çok hoşuma gitmişti o=)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!