Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Nu metal

Başlatan Sumween, Mart 10, 2007, 10:40:03 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

Quote from: worldwide on Haziran 22, 2007, 01:52:59 AM
beyler numetal hakkında konuşuyoruz ama sizce linkin park ne tür müzik yapıyor gerçekten bilen varsa açıklayabilir mi?    LP bu muzik türünü inkar mı ediyor..çünkü bu konu hakkında vokalist Chester Bennigton  konuşmaları var..buyrun tartışalım

Eskiden yaptıkları tür nu-metaldi ama yeni albümde Chester artık nu-metalin dahilinde olmak istemediğini filan kastetti ki yeni albüm de zaten nu'dan çok uzak.. heralde şu an alternatif metal kategorisine giriyordur... yalnışsam düzeltin=)

(eheh ''beyler'' demiş yalnız )

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Mr. MeTaLkiSS

Metallik bu durumları yok son albümde dürüst olmak gerekirse alternatif rock..
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

worldwide

haklısınız numetal katagorisinde yer almamak için son albümünde dikkatimi çekti hakkaten alternatif metal katagorisine bir giriş yapmışlar.Bence eski duruşları çok daha sağlamdı.Buda benim düşüncem...

executioner

yeni albümleri metalden uzaklşamış. metale doğru yol almışlar (ama nu metal daha iiydi):)

shimy

Quote from: executioner on Temmuz 19, 2007, 09:30:21 AM
yeni albümleri metalden uzaklşamış. metale doğru yol almışlar (ama nu metal daha iiydi):)

kim ? LP den mi bahsediyorsun?
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

C-A-D-I

açıkcası bende nu metalden sıkılmaya başlamıştım ama dün black metalle progressive nn arasında kaldım black fazla ağır geldi diğeride pek sarmadı yine nu metal dinlemeye başladım ama nu metalin başında bence korn gelio daha snra limp bizkit ve lp fln..
bla bla bla ''hebele hübele''bla bla bla

InnOCenT_SiNNeR

nu metal i emeksiz olarak goruyolar bnce cok yanlıs

delilah

nu metal bence günümüzün modasıydı.. artık herkes sıkılmaya başladı.. kötü anlamda demedim hemen atılmayın da.. hani nasıl hair metal black metal gibi bir oluşum varsa nu metal de günümüz koşullarının metaliydi... iki yıl sonra daha değişir de nu metal etksini yitirir başka bir metal çıkarsa da hiç şaşırmam ..rick rubin de bunun farkında olarak lp yi nu metalden uzaklaştırmış gibi.. hem ayrıca bir grubun her zaman kendini tekrarlaması kadar kötü birşey olamaz bence.. bir şarkısı bütün albümlerinin özeti olursa ne anlamı kalır ;/ lp nin değişimi de o yüzden bence gerekliydi, sevdiğim bir grubun her albümünü heyecanla dinlemek bu sefer ne yapmışlar anlamında dinlemek adına
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Mr. MeTaLkiSS

Kesinlikle katılmıyorum... Tarz değiştirmeleri için çok erkendi.. Ayrıca nu metal günümüzün modası fln değil.. Tabi günümüz 1998-2002 yılları arasında bi gün değilse.. Başka bi metal türü tabiki doğucaktır ama bunun nu metalin etkisini yitirmesiyle hiçbir alakası olamaz.. Ayrıca olay grubun kendi ruhunda duyduğu şeydir.. Rick Rubin çıkıp da hayır böyle müzik yapmayın şöyle müzik yapın demez.. Linkin Park kararını kendi verdi zaten nu metalden sapmak konusunda.. Ayrıca asla bi şarkının bütün albümlerin özeti olma gibi bi durum olamaz..
Limp Bizkit forever...

delilah

benim sözünü etiğim büyük etkilerdi.. elbette tam olarak unutlulmaz, tam olarak etkisini yitirmez ama demek istediğim yeni doğacak olan türler üzerini küllerle kaplayacaktır ..ben bundan söz ettim.. ayrca rick rubin in lp ye ne söylediğini de lp nin bir röportajında duydum

"oraya geçin ve yeni birşeyler yapın içinizden geldiği gibi çalın.."
ayrıca bazı şarkıları için de  bu şarkılara bakarak "bunlar ilk iki albümde de olabilirdi" deyip onları yeni albüme koymadığını da söylediler.. rick rubin tarz değiştirmelerinde etkili oldu .öyle müzik yapmayın demediyse de bu şekilde etkili olmuştur ben zaten farklı birşey demedim..ayrıca günü yakalayan yi bir prodüktör olduğu için bunu söylemesinde bir sakınca da yok ki tarz değişmesinde etkisi olduysa bunu günün koşullarını yakalayıp her zaman kendilerini dinlettirmek için yaptırmıştır..

bir de bir şarkı bütün albümlerin özeti olamsı durumunu da direk kestirip atmışsın. zaten bütün şarkıları birbirinin tadında olan grup ve şarkıcılar her yerde başarısız sayıldıkları için senin hafızanda bile yer etmiyorlar şu an. dünyanın her yerinde gruplar ve prodüktörler kendilerini tekrarlamamak için çaba gösteriyorlar.. bu her tarzda da var üstelik sadece nu metal yapan gruplar için de geçerli değil..

baktım da ne kadar yanlış anlamışsın..

Littleches

Quote from: folligue on Mart 24, 2007, 07:21:11 PM
Adema
Sevendust
Scars of Life
Chevelle
Hoobstank
Puddle of Mudd gibi grupları deniyebilirsiniz...

Puddle of mudd bir hardrock grubudur.

Hoobastank'te postrock/alternatif grubudur.

OHA A.Q
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

Mr. MeTaLkiSS

Quote from: delilah on Ağustos 17, 2007, 02:57:37 PM
benim sözünü etiğim büyük etkilerdi.. elbette tam olarak unutlulmaz, tam olarak etkisini yitirmez ama demek istediğim yeni doğacak olan türler üzerini küllerle kaplayacaktır ..ben bundan söz ettim.. ayrca rick rubin in lp ye ne söylediğini de lp nin bir röportajında duydum

"oraya geçin ve yeni birşeyler yapın içinizden geldiği gibi çalın.."
ayrıca bazı şarkıları için de  bu şarkılara bakarak "bunlar ilk iki albümde de olabilirdi" deyip onları yeni albüme koymadığını da söylediler.. rick rubin tarz değiştirmelerinde etkili oldu .öyle müzik yapmayın demediyse de bu şekilde etkili olmuştur ben zaten farklı birşey demedim..ayrıca günü yakalayan yi bir prodüktör olduğu için bunu söylemesinde bir sakınca da yok ki tarz değişmesinde etkisi olduysa bunu günün koşullarını yakalayıp her zaman kendilerini dinlettirmek için yaptırmıştır..

bir de bir şarkı bütün albümlerin özeti olamsı durumunu da direk kestirip atmışsın. zaten bütün şarkıları birbirinin tadında olan grup ve şarkıcılar her yerde başarısız sayıldıkları için senin hafızanda bile yer etmiyorlar şu an. dünyanın her yerinde gruplar ve prodüktörler kendilerini tekrarlamamak için çaba gösteriyorlar.. bu her tarzda da var üstelik sadece nu metal yapan gruplar için de geçerli değil..

baktım da ne kadar yanlış anlamışsın..
Hiçbir şarkı bir albümü özetliycek kadar geniş olamaz albüm 1 şarkıdan fln oluşmuyosa o zaman sen şarkı sözlerini bi kere baştan hiçe sayıyosun.. Ha eğer öyle bişey cidden olabiliyosa işte o zaman o rezalet bi albümdür..

Ayrıca tarz değişimi zaten olabilcek bişey ama senin sandığın kadar gerekli değil.. Buna örnek olarak Children of Bodom'u ve Norther'ı verebilirim.. Müzik yapış tarzlarında yenilenen albümlerde hiç bir değişiklik yok ama nedense hayran kitlesi değişmiyo aslına bakarsan daha da büyüyo.. Yani senin gibi değil her zaman..

Ha ayrıca olayı tam bilmiyorum ama Linkin Park eğer rick rubin öyle yapmayın böyle yapın dedi diye tarz değiştirdiyse (ki prodüktörün amacı hayran kitlesine hitap etmek dolayısıyla paradır) açıkçası Linkin Park'a zerre saygım kalmadı..

Müzik ruh için yapılır çıkarsın ve yaparsın oluşturursun bu kadar basittir aslında.. Ha bi de eğer sen dinlediğin bi grup yeni albüm yaptığında sadece tarzları değiştiyse ilgini çekip albümü alıp dinliyosan ne diyim sana şsldfkşlsdfksşdflksdşlfksdflşkfdşlsf yani... Açıkçası inanmıyorum böyle yaptığına ama bu durumda söylediklerinle gerçek hayatında çelişmiş oluyosun..
Limp Bizkit forever...

delilah

hiçbir şarkı bir albümü özetleyecek kadar geniş olmaz demişsin.. ben şarkının genişliğinden değil albümlerin bir şarkıya sığacak kadar basit oluşundan söz ettim. lp nin bu basitliğe düşmemek için de bir tarz değişimine girdiğini düşünüyoum. ayrıca rick rubin para için bile olsa lp ye "girin oraya ve sadece çalın" demişse lp nin belki hiç olmadığı kadar kendi olduğu için gruptan vazgeçecek değilim. hem zaten bir insan neden aa bu grubun tarzı değişmiş ben albümünü alayım desin ki. lp kendisinden farklı birşey yaptı ve bence bu ileride ona bir artı puan sağlayacak.
bir grubun her zaman aynı şeyi yapması belki de o kadar iyi birşey değildir, o örnek verdiğin norther da zaten children of bodomun taklidi değil de ne ?
biraz ön yargılarını indir de oku çadaş ben senden çok farklı birşey söylemiyorum ama sen benim her söylediğime kesinlikle katılmıyorum diyerek kendinle çalışıyorsun...

Mr. MeTaLkiSS

Hah norther children of bodom'un kopyası mı sen norther hakkında ne biliyosun e be kız? Children of Bodom'un kaç tane clean şarkısı var? Norther'ın bir sürü herneyse bunu demen müzik bilgine saygımı düşürdü o ayrı konu bana kulaktan dolma şeylerle gelme sakın.. 2 tane şarkı dinleyince bi grup bitmiş olmuyo.. Neyse konumuz bu değil...

Şimdi bak ben de zaten öyle basit bi albüm bizim genelde dinlediğimiz gruplardan zaten çıkmaz.. Eğer linkin park tarzını değiştirmeseydi düşündüğün gibi bir şarkıyla özetlenebilecek bi albüm çıkmazdı.. Ama bunlar belkiler sen belkilerden bahsediyosun..

Benim yukarda sana katılmadığım ve sebebini sanırım yeterli örneklerle anlattığım şeyler şunlar..
-nu metal günümüzün modasıydı demişin hayır değil günümüz 1998-2002 değilse diyorum
-artık herkes sıkılmaya başladı demişin.. Hayır belki senin çewren öyledir ama genel olarak böyle bi durum yok çünkü nu-metali ilerleten birsürü grup var. Ve baya da tutuluyolar..
-bi grubun her zaman kendini tekrarlamasından kötü bişey olamaz demişsin.. Tarz değiştirmemek ve kendini tekrarlamak çok çok farklı şeyler ama sen tarzdan buna atlamışın sanırım kafan karışmış
- lp nin değişimi de o yüzden bence gerekliydi, sevdiğim bir grubun her albümünü heyecanla dinlemek bu sefer ne yapmışlar anlamında dinlemek adına.. Bu bi yorumdur tabiki katılmayabilirim bence de gereksizdi.. Ayrıca emin ol tarzlarından sapmasalar da aynı heyecanla dinlerdin yeni albümlerini nası bişey diye yine de..

Yani dediklerini yanlış fln anlamıyorum anlatabiliyo muyum aslına bakarsan gayet de iyi anlıyorum..

Benim söylediğim şeylerden hangisi seni ön yargım olduğu düşüncesine itiyo onu da anlamadım.. Senin belkilerine katılmayınca ön yargılı mı oluyorum?
Limp Bizkit forever...

delilah

1- nu metal zamanın getirdiği şartlara göre oluşan bir müzik akımıdır bunun aksini edene aptal derim ben
2- artık insanlar farklı arayışa girdi diye düşünüyorum bir çok başarılı grup olmasınra rağmen kendini tekrar eden çoğunluğun daha fazla olduğunun farkındayım
3- tarz değiştirmek ile kendini tekrarlamayı ben karıştırmadım güzelim. eğer lp tarzını değişmeseydi bundan en fazla iki albüm sonra artık dinlenmez hale gelecekti bir yerde patlak verecekti bunun da farkındayım
ve ayrıca bu tarz değiştirme hala onu lp yağıyor farkındaysan sound eski sound olmamasına rağmen hala lp yani kendini tekrarlamamış bir lp
4-evet lp nin bu hareketini beklerdim açıkçası şu anda eski tarzlarından farklı da olsalar heyecanla dinliyorsam eğer amaçlarına ulaşmışlardır.. eğer lp hep aynı kalsaydı madde3 de dediğim gibi bir yerde patlak verecek artık eskisi kadar iyi olamayıp kendilerini tüketeceklerdi
5-senin söylediğin her kelimendeki bu aksilik senin ön yargıyla yook bu böyle olmaz dmeye ittiğini düşünüyorum gerekli ya da gereksiz görsen de bu da benim düşüncem..
6- norther ı tanımadığımı birşey bilmediğimi söylemişsin.. git bir karşılaştır imajlarını tarzlarını bi takip et bakalım ... ayrıca sen ilk defa kimden dinledin norther ı

kısacası benim lp ve nu metal ile ilgili görüşüm böyledir eğer beğenmiyorsan kendi yorumunu yapar,yok sen bunun hakkında ne bilirsin şeklinde saçma sapan laflarla kendini üste çıkarmaya çalışmazsın..