Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Piiz

Başlatan lp_mike_chester, Nisan 17, 2007, 02:19:17 PM

Previous topic - Next topic

lp_mike_chester

2003’den günümüze grubun gelişimini kısaca aktarabilir misiniz?

2003 yılında piiz beste yapmaya başlamıştı ama aynı hissiyatta yani aynı beste ruhundaki insanlarla toplanması daha yeni sayılır. Ortak kimyayı daha yeni yakaladık yani gelişme durumu bundan ibaret. Birde enstruman hakimiyetler daha arttı. Ekipmanlarla beraber gruba dahil olan vokalist Emir Yaşar’la klavyeci Muzaffer Doğan gruba çok şey kattı. Album sürecini hızlandıranda bu olmuştur.

“Piiz” gruba atfedilen anlam nedir; adın hikayesini bizimle paylaşabilir misiniz
?

Aslında bunun altında çok felsefik durumlar yok. Alkol aldığımız bir gün grup ismini koyduk. O ortamda da daha iyi brişey çıkmazdı:) işin ciddi boyutu ise piiz sadece alkol almak diil bizim için ya da sadece damar da alkol oranının olması değil. Kafamızda ki soru işaretleri sıkıntılarımız sorumluluklarımız, baskılarımız, bunları paylaşımımız... Piiz bizim için bir fanus. İçinde bulunduğumuz yer. Eskiden bu kadar anlamlı değildi ama artık çok anlamlı.

Yeni kayıtlar var mı, çalışmalar ne düzeyde?

Aralık da iki şarkılık bir demo yaptık. Hadi Denizim ve Gitme Kal Bu Şehirde(cover). Çok iyi eleştriler aldık. Bu bizi daha da hırslandırdı. Bu ay yine bir kayıda gidicez. 4 beste olmasını ümit edioruz. Klip çekimlerimizde bitti. Hadi Denizim adlı şarkımıza çektik. Klipte oyunculuk yönünden de yapım ve yönetim yönünden de çok profesyonel işler çıktı. Çok yakında hem dream tv’de hem de net de dolaşacak klip. Ve il dışı programlarına ağırlık verdik. Bu ay da sanırım bir kaç şehir dolaşacağız. Aslında Piiz cover yapmaya devam edecek diyebiliriz ama. Artık sadece beste için çalışmalar yapıoruz.

Nazan Öncel’den “gitme kal bu şehirde” adlı parçayı coverladınız bu fikir nasıl oluştu bu süreçten bahseder misiniz?

Bu konuda çok komik bir şey söyleyebilirim; cover ı biz 15 dakikada yaptık. Hemde baştan sona. Şarkı sanırım gitaristimiz Doğan’ın fikriydi ama şarkının 15 dakikada çıkması baştan savma olması demek değil. Gerçekten yapmak istediğimiz şeyi herkesin aynı şekilde hissetmesinden doğmuştur ve çok memnunuz:)

Gerek kendinize ait parçalara gerekse cover parçaya gelen eleştiriler ne yönde?

Aslında coverlarımızı dinlemek için insanlar bara ve ya konsere geliyorlar ve Piiz’i Piiz yapanda şarkıları hep kendi süzgecinden geçirmesi olmuştur. Yıllardır kendi coverlarımızı yaptığımıza göre eleştiriler gayet yapıcı. Ama işin ilginç tarafı biz barda veya konserde sadece kendi bestelerimizi çalsak bile dinletebiliriz. Daha çok besteler istek alıyor şu sıralar.

Sahne yapısı güçlü bir grup olarak “sahne” hakkındaki fikirleriniz nelerdir?

Aslında evimiz de gibi hissetmekle alakalı. Sahne de yapmacık birşey olduğunda bizde de motivasyon eksikliği oluyor. Ama biz sadece notalarla değil performansla da paramızı haketme yolundayız. Çünkü canlı müzik adı üstün de. Canlı olmak lazım. İnsanlar eğlenmiyorlarsa bilin ki bu sahnede ki grubun nabzından dolayıdır. Eğer sahne eğlenen insanlar görürlerse onlarda eğlenir. Sürü psikolojisi:) Piiz isminden de anlaşılacağı üzere 3 duble rakıya bakar bizim işimiz. Aslında dinleyici sizden o samimiyeti aldığında bunu anlayabiliyor. Önemli olan anlatabilmek.

Coverlar devam edecek mi; çıkacak olan albümde cover parçalara yer vermeyi düşünüyormusunuz?

Evet albüm de umarım bir veya iki cover olucak. Çünkü biz bu şarkılarla kendimizi kanıtladık. Onlara tekrar hayat vermeye çalıştık ve olmasını çok isteriz.

“Piiz”’in “en noktası nedir; varmak istediği nokta?

Bizim elit bir dinleyici kesmimiz olsun yada bizi şunlar dinlesin gibi bir düşünecemiz yok. Türkce konuşulan her yer de hatta anlaşıldığımız her yer de insanlar dinlesin. Piyasa oldular deseler bile aslında piyasayı bunu söleyenler yaratır. Müziğin sonu yok bizimde hayallerimizin. Duracağımız yeri kader belirler bence. Huzurlu olduğumuz sürece devam edeceğiz..

Konser sırasında olabilir kayıtlarda olabilir stüdyo çalışmaların da olabilir… unutamadığınız birçok anınız vardır; bunlardan bir tanesini bizimle paylaşabilir misiniz?

Yılbaşında sahneden indik. Eğlenceli bir akşamdı. Klavyecimiz ve vokalistimiz ise buhranlı bir halde sahnede kaldılar. Ve radiohead çaldılar ya da belli bir melodinin üstünde birşeyler salladılar. Komik olan ikisi de alkolün etkisiyle ağlamaktan geberdiler ve salladıkları sözlerden yeni bir beste çıkardık:)salyaları klavyeye akmıştı Muzonun:)

Kesinleşen konser tarihleri var mı?

Kesinleşen nisan da tarihini bilmiyorum. Şebnem Ferah la beraber sahne alacağız. Yer İstanbul Işık Okulları. Birde sanırım Uludağ Üniv. bahar şenlikleri kapsamında teklif aldık. Sanırım bunlar şimdilik. Ama daha çok konser olur bu dönemde. Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul bu alanlar da olacak.

Son olarak takipçilerinize vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?

Bizi dinleyenler bizi sadece dinlemekle kalmıyorlar. Hepsi bizim için birşeyler yapıyorlar. Bizde en çok bunu seviyoruz. Onlardan istediklerimiz iyi kötü günde bizimle olmaları. Ve en önemlisi de biz de samimi bulmadıkları şeyleri paylaşmaları. Samimilik bizim için çok önemli. Birde bol bol süt içsinler:)

-Grup Elemanları :

vokal -gitar : Erhan Tonbul
davul : Onur Yatar(panda)
gitar - geri vokal : Doğa Usta
bas gitar : Ahmet Çilingir

-Grubun Web Sitesi : http://piiz.rockmekan.com

video :
http://www.youtube.com/watch?v=PRbEjLAZxIU

şu forum kurallarını okuyun ya başlık açarken noktalama işaretleri kullanmayın!!!!!!!!! shimyyyyy
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

ousan

bu amatör değil mi?

lp_mike_chester

amatör dü bir arlar artık deil kral tv de  de cıkmışalrdı klibi.... dream tv de hep cıkıo  klipleri...

Sumween

oha ben bu topici yeni görüyorum :S Grubunun adı piiz olan bi arkadaşım var höh ne kötü ya! haberi vardır heralde ben söyliycem yine..
hiç dinlemedim bu grubu da henüz ...
konuştm ark.la şu an gruba dahil ama çıkma ihtimali varmş :/

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ebru_91

bende dinlemedim ama nası bişi olduğunu merak ettim şimdi...
cursedprincess

selinkinpark

vokal:emir yasar - synthesizer & piyano:muzaffer dogan

batu batu batu sayesinde :D :D
ahah sürekli dinliyorum=)
http://www.myspace.com/piizband 

kendi offical spaceleri :)

ebru_91

Quote from: ebru_91 on Haziran 09, 2007, 11:30:32 AM
bende dinlemedim ama nası bişi olduğunu merak ettim şimdi...
eheh bende eren sayesnde dinliorm artık şarkıları hoş gerçekten  :)
cursedprincess

lp_mike_chester

piiz grubun vuslat denizi die bir parcası var cok güzel herkesin dinlemesini öneriyorum...

black_ece

Quote from: selinkinpark on Eylül 26, 2007, 08:11:41 PM
vokal:emir yasar - synthesizer & piyano:muzaffer dogan

batu batu batu sayesinde :D :D
ahah sürekli dinliyorum=)
http://www.myspace.com/piizband 

kendi offical spaceleri :)

evet batu sölediydi =) güzel yav

€roS

bende selin sayesinde allah razı olsun :-*  ;D çok hoşuma gitti grup  hadi denizimi çok sevdim

lp_mike_chester

hemen hemen bütün şarkıları güzel bence... :)