Harry Potter Ve Ölümcül Takdis( kitap hakkındaki ipuçları)

Başlatan delilah, Mart 23, 2007, 08:04:35 PM

Previous topic - Next topic

ebru_91

ya aslında ben kitapları inceledim ve çok kanıt buldum
örneğin o gece kuleye çıktıklarında neden Dumbledore Harry'i dondurdu Harry zaten pelerinn altındaydı ve tehlikede dildi bence bunu harrynn onun öldüğünü görmesi için yaptı zaten herşey planlanmıştı.
garip olan bişi var avada kedavra yapılan insanlar direkt yere yığılıyor bunu birçok kez gördük o halde nasıl dumbledore kuleden aşağı uçuyor?
ve dumbledoreun cesedini farkettyseniz kuleden sonra hiç görmedik hagridin getrdiği ceset kumaşa sarılıydı
küçük bi ihtimal:
o gece ölen slughorn olabilir bunuda nerden çıkardın dersen dumbledore insanlara konuşurken hiç evladım demiyor bu sık sık slughornun kullandığı bir kelime fakat malum gece astronomi kulesnde onu dracoya evldım dediğini bilioruz ayrıca yine slughornun sık sık kulllandığı bir kelime '' oho! '' Örn:''Şişeyi yeniden büfenin üzerine bırakıp iç geçirdi işte bakışları o zaman Harry'e döndü ''Oho'' dedi irigözleri hızla Harry'nin alnına ve üzerindeki şimşek biçimli yara izine kayarak ''Oho'' (sf=68 )

vede hortkuluğun bulunduğu mağarada dumbledoredan şu sözleri duyuyoruz:Dumbledore eliyle havayı yokluyordu sanki elle tutulabilecek görünmez bir şeyi yakalamayı bekliyormuş gibiydi.
''Oho'' dedi Dumbledore saniyeler sonra Eli havada Harry nin göremediği bir şeyin üstüne kapandı (sf=515)
çok mu kafa yoruyorum ne  ;D
cursedprincess

black_ece

Quote from: ebru_91 on Temmuz 08, 2007, 08:36:53 PM
ya aslında ben kitapları inceledim ve çok kanıt buldum
örneğin o gece kuleye çıktıklarında neden Dumbledore Harry'i dondurdu Harry zaten pelerinn altındaydı ve tehlikede dildi bence bunu harrynn onun öldüğünü görmesi için yaptı zaten herşey planlanmıştı.
garip olan bişi var avada kedavra yapılan insanlar direkt yere yığılıyor bunu birçok kez gördük o halde nasıl dumbledore kuleden aşağı uçuyor?
ve dumbledoreun cesedini farkettyseniz kuleden sonra hiç görmedik hagridin getrdiği ceset kumaşa sarılıydı
küçük bi ihtimal:
o gece ölen slughorn olabilir bunuda nerden çıkardın dersen dumbledore insanlara konuşurken hiç evladım demiyor bu sık sık slughornun kullandığı bir kelime fakat malum gece astronomi kulesnde onu dracoya evldım dediğini bilioruz ayrıca yine slughornun sık sık kulllandığı bir kelime '' oho! '' Örn:''Şişeyi yeniden büfenin üzerine bırakıp iç geçirdi işte bakışları o zaman Harry'e döndü ''Oho'' dedi irigözleri hızla Harry'nin alnına ve üzerindeki şimşek biçimli yara izine kayarak ''Oho'' (sf=68 )

vede hortkuluğun bulunduğu mağarada dumbledoredan şu sözleri duyuyoruz:Dumbledore eliyle havayı yokluyordu sanki elle tutulabilecek görünmez bir şeyi yakalamayı bekliyormuş gibiydi.
''Oho'' dedi Dumbledore saniyeler sonra Eli havada Harry nin göremediği bir şeyin üstüne kapandı (sf=515)
çok mu kafa yoruyorum ne  ;D
öhöm harry yi dondurdu çünkü onun salakça bişiler yapmasını istemedi bi de cesedi gördüler hatta harry elinden fırlayan madalyonu aldı diye biliyorum =)

ebru_91

orası öyle fakat ondan sonra görmediler zaten..
bilmiorum ya bütün bunlar bana tıkır tıkır işleyen bir planın parçasıymış gibi geliyor sanki harryi voldemorta hazırlamak için..
cursedprincess

black_ece

öyle olamsını ve dumbledore un geri dönmesini isterim ama biraz uçuk bi fikir gibi geliyo seninki

ebru_91

ölede olabilir tabiki  ::) ben her ihtimali düşünmeye çalıştım zaten çok beklememize gerek kalmadı öğrenicez yakında gerçekleri.. :)
cursedprincess

hermione

evet sona az kaldı, keşke devamı gelse, harry potter okulu bitirince evlense, çocukları olsa yarısı muggle yarısı büyücü :Dbu arada ebru acayip güzel incelemişsin bu kadar dikkat etmemiştim ben. tebrikler :D

ebru_91

keşke öle olsa ama j.k rowling şimdilik başka kitap yazmayı düşünmüyorum demiş zaten son karakterlerin hogwartsdan sonra ne yaptıkları kitaptada yer alıomuş ...
cursedprincess

hermione

o zaman harry yaşıycak.. çünkü ikisinden birinin ölmesi gerekiyodu demekki voldemort ölcekki diğer karakterlerin ne yaptığını okuyabilicez.bundan bi kaç ay önce ben gazete harry ölcek die bir haber okumuştum :'(

bilbo baggins

walla  kariscam brz ama ebru ne gusel incelemissin!!!helal olsun!!!!! ahhh ahhh harry bi gelsede okusakkkkkkkkk!!!!!!!!! ahh ahh sirius olduunde inanamamistim aalamaktan gozlerim cikcak sandim=( ama dumbledore olduunde o zmn grcektn hickira hickira aaladim!!! ew arkim beni oole gorunce deli sandi beni!!! dumbledore un geri donmesi bencede byk bi ihtimal onsuz  hikaye brz zor yurur we harry destek alacai byk bi buyucu olmadan voldemort un en guclu hali ile basa cikamayabiir!!!!
the road goes ever on and on
down from the door it began
now far ahead the road has gone
and i must follow if i can
pursuing it with eager feet
until it joins some larger way
where many paths and errands meet
and whither then?i cannot say...

§ïяĝαиα

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Temmuz 08, 2007, 04:55:26 PM
Ya offf ben de sirius'un ölmesini kabullenemiyorum hala ya belki ölmemiştir ikisi de...
Şayet beni düşündüren nokta harry'nin okulu bırakma kararı almasıydı.. Çünkü 7. kitapta onu okula döndürücek bişey olmasını bekliyorum ve bu gayet de dumbledore'un ölmemesi olabilir açıkçası..

Sirius o tülden çıkcak bence..çünkü açık kapı bıraktılar tam anlamıyla ölmedi o =) ama dumbledore için aynı şey geçerli diil becne o mefta..

bu arada ebru güzel inceleme ama bi nokta var..eğer slughorn o gece dumbledore'un kılığına girdiyse çok özlü iksir alması gerekiodu hatırladığım kadarıyla 1saatte bi alınması gerekiodu ama o gece dumbledore o acı iksirin dışında bişi almadı ki o da çok özlü iksir  deildi =)
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

ebru_91

ama zindanda bol miktarda vardı dimi ve harryi görünmezlik pelerini almak için yolladığında almış olabilir ve neden yolladki harrye pelerini her zaman yannda taşı dememşmydi?...
tabikide yanılıo olabilirm..
sonuçta ipler j.k'nn elinde :D
cursedprincess

§ïяĝαиα

tamam zindanda çok vardı ama gene de mantıksız gibi gelio bana =) bi kere j.k.rowling tasvirleri kaçırmayan bi yazar..eğer slughorn zindana inip iksiri içip girişte harry'yi beklemeye gelseydi mutlaka orayı tasvirlerdi die düşünüorum mesela şöyle bi cümle gibi:"Harry,Dumbledore'un yanına yaklaştığında onun nefes nefese olduğunu fark etti." bunun gibi...bunu söyleyebiliyorum çünkü 4.kitabın sonlarına doğru Harry,Voldemort geri döndü dediğinde Dumbledore'un gözlerindeki zafer pırıltısı gibi küççücük bi ayrıntıdan bahsetmişti..yani mutlaka bi açıkverirdi die düşünüorum ben..haa bide tüm bu olanlar olurken gerçek Dumbledore neredeydi??
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

ebru_91

yanındada olabilir ama ya zaten küçük bi ihtimal demiştim ayrıca j.k rowlingin dediğine göre 7. kitapta o parıltının gizeminide öğrenicekmişiz..ayrıca dumbledore slughor'a ihtiyacı olduğunu söylemşti yani sadece onu iksir öğretmenliği içinmi çağırdı bilemiyorum...
neyse ben başka bişeyden söz etmek istiyorum anagramlar..

Severus Snape

1.Averseness up-Avarse latincede dönmek,sırt çevirmek anlamına geliyor.Voldemort'a mı,yoksa başka birine mi?

2.Suave serpens-Serpens,latincede yılan anlamına geliyor.Yılan,Snape gibi bir Slytherin'e oldukça uyuyor tabii.

3.Save pureness-"Saflığı kurtar" anlamına geliyor.Yine tam bir Slytherin'e göre!

4.Peruses Evans-Peruses araştırmak anlamına geliyor.İki olasılık var,ya Snape Lily'yi (evans)izliyordu,ya da Lily'yle bir yakınlığı vardı ve birilerine onunla ilgili bilgi sızdırıyordu.

5.Perseus Evans-En popüler Severus Snape angramı.Hemen her sitede bununla ilgili bir yorum bulmak mümkün.Snape Riddle'ınki gibi ismini değiştirmiş olabilir mi?Rowling'in bu tür bir şeyi iki kez kullanacağını sanmıyorum,ama belli de olmaz.Çünkü Rowling bizi şaşırtmayı artık alışkanlık haline getirdi
Petunia Evans:

Bu,Venutia Snape'in anagramı.Neden Snape ve Evans kardeşler arasında anagramlarda bu kadar bağlantı çıkıyor bilmiyorum.Bu arada Venutia'nın da "Venüs" anlamına geldiğini öğrendim..Rowling Snape'in Evans'larla akrabalığı olup olmadığını açıklasa artık mükemmel olacak...

Ollivander's

Ollivander's,Ronald Lives'in(Ronald yaşayacak) anagramı.Ronald,Ron olduğuna göre,bu Ron'un çıkacak  kitapta ölmeyeceğini işaret ediyor olabilir.Belki de sadece öldüğünü sanacağız(,Mrs.Weasley'nin Böcürt'ünün büründüğü biçimleri hatırlayın)ama ölmeyecek.

Ollivander

Ollivander,An Evil Lord'un(Şeytani bir lord)anagramı.Mr.Ollivander'ın aslında karanlık yanda olduğunu anlatıyor olabilir,ama büyük ihtimalle sadece rastlantı.

Tom Marvolo Riddle

Tom Marvolo Riddle,I Am Lord Voldemort'un(Adım Lord Voldemort olarak çevrilmişti)anagramı.Zaten bu bilgiyi ikinci kitapta bize JK Rowling vermişti.Kitaptaki isimlerin anlamları dışında çok önemli bilgileri de taşıdığını böylece öğrenmiş olduk

Hogwarts

Hogwarts,A Ghost War'ın anagramı.Yıllar önce Hogwarts hayaletleri arasında bir savaş mı çıkmıştı yoksa?

Remus Lupin

Remus Lupin,Primus Lune'nin anagramı.Primus,Latincede "ilk"anlamına geliyor.Lune ise Fransızca'da "ay".Bu dolunay olarak çevrilebilir.Lupin'in dolunaydan çok korktuğunu biliyoruz,rastlantı değildir herhalde.

Drooble's Best Blowing Gum:

Drooble's Best Blowing Gum(Drooble'ın En İyi Balonlu Sakızı),Gold Bribe Below St.Mungos'un anagramı.Anagramdan birisinin St Mungo'ya rüşvet olarak altın verdiği sonucunu çıkarabiliriz.Bence en ilginç anagram da bu,benim aklıma 4.kitapta Fudge'un Lucius Malfoy hakkında söylediklerini getirdi.

"...Lucius kısa süre önce St.Mungo Sihirsel Hastalıklar ve Sakatlıklar Hastanesi'ne çok cömert bir bağışta bulundu,Arthur.Burada benim konuğum olarak bulunuyor."

St.Mungo'da Neville'nin annesi ve babasının(Frank ve Alice Longbottom)kaldığını biliyoruz.Belki de Ölüm Yiyen'ler ve Voldemort hakkında çok fazla şey bildiklerinden onların St.Mungo'dan çıkması Malfoy'un işine gelmiyordur.Belki de şu cömert bağış bu yüzdendir,Longbottom'lar Malfoy'un isteği yüzünden içeride tutuluyordur.Ve 5. kitapta da annesi Neville'e bir sürü boş Drooble'ın En İyi Balonlu Sakızı ambalajı vermişti.Aslında Neville'e gizli bir mesaj iletmeye çalışıyor olabilir mi?
bunları bi sitede okudum ve şok oldum ya ne kadar zeki bu kadın!
ben o yüzden en çatlak şeyleri düşünmeye çalıştım :D

hele son anagram çok ilginç bulan arkadaşı kutluyorum
ayrıca kafayı feci taktığım bişi var sizce r.a.b. kim??
cursedprincess

hermione

regulus arcturus black :D
sirius blackin akrabası, kardeşi olduğu da söyleniyor :D

ebru_91

eet ya bende düşündüm onu ama kehaneti bilen biri olmalı die düşünmüştüm ''denginle karşılaştığında ölümlü olman dileğiyle'' fln yazmıştı kağıda... büyük ihtimalle odur
bide hani voldemortun gizli mağarasına 2 küçük çocuk götrdüğü sölenmşti onlardan birinn adıda amy benson dı yanlış hatırlamıosam belki odur diede düşünmüştüm voldermortun tanıdığı biri olmalıydı ''onu yokedenn ben olduğumu bilmeni istedim'' diodu tabi regulusuda tanıodu ikisi arasında kaldım :D
cursedprincess