Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Shaman King

Başlatan §ïяĝαиα, Ağustos 09, 2007, 09:27:03 PM

Previous topic - Next topic

§ïяĝαиα

eminim bu sitede çok shaman king izleyen var bu topici sizin için açıorum :D

Dizinin Konusu

Shaman King,Tokyo'da yaşayan,Yoh Asakura adında,14 yaşında bi çocuğun Shaman turnuvasına katılışını,arkadaşlarıyla beraber yaşadıklarını,yaptığı Shaman dövüşlerini ele alan 64 bölümlük bir çizgi dizidir.Dizideki karakterlerin asıl amacı;Shaman turnuvasına katılarak,kendi takımlarını kurarak ve diğer takımlarla mücadele etmektir.Turnuvanın sonunda sadece bir kişi Shaman kral olacaktır.Zaten sadece bu amaç bile;dizide büyük bi aksiyon potansiyelinin olduğunun göstergesidir.Her çizgi dizide olduğu gibi burda da bir kötü vardır.Öyle bir kötüdür ki;elementlere hükmedebilmekte,onları medyum olarak kullanabilmektedir.Bu kötünün bir adı vardır;"Zek.ya da Greith-Van" Zek 500 yılda bir kendini başka birinin vücuduna reenkarne ederek Shamam turnuvasına katılmış ve vizyonunu gerçekleştirmeye çalışmıştır.Vizyonu ise;dünyayı insanlardan arındırarak sadece güclü Shamanların yaşadığı bir krallık kurmaktır.Ona engel olabilecek kişiler ise tabii ki Yoh ve arkadaşlarıdır.

Karakterler

1.Yoh Asakura:Dizinin ana karakteri de denebilir.Zek'in iyi ikizidir.Amidamaru adında samuray bi koruyucu ruha sahiptir.Shaman dünyasında Zek'ten sonra en güçlü olan Shaman olarak kabul edilir ve gerçekten büyük bir furiokusu vardır.Anna ve Monty (Shorty) ile beraber yaşar.Küçükken onu bir beladan kurtarmasının karşılığında Anna'ya onu shaman kralice yapacağına söz vermiştir.Bu yüzden de Anna Yoh'un antrenörüdür diyebiliriz.
Medyumları:Işık Kılıcı+Antika bu iki medyumu kullanarak çeşitli saldırılar gerçekleştirir.bkz:Törensel Vuruş,Büyük Işık Kılıcı,Gökyüzü Kesişi vs.

2.Leanne(Lenny)Tao:Dizinin en büyük egoya sahip olan üyesi..eğer shaman kral olursa dünyayı iradesi altında yönetmek istemektedir.Yoh'un iyi dostlarından biridir.Tao ailesini yönetir.Başlangıçta intikam dolu olan bu kişiliği Yoh değiştirmiştir.Koruyucu ruh olarak Bason adında bir Çin savaşçısına sahiptir.Jun adında bi ablası vardır.Medyumları:Guandaromo mıdır nedir tam hatırlayamadım öle bi medyumu vardı.Bir de Yıldırım Kılıcı var.Tao ailesinin yadigarı..onun Tao ailesini yönettiğinin kanıtıdır aynı zamanda.Medyumlarıyla yaptığı saldırılar arasında en bilineni "Hızlı Tempo Saldırısı"dır..baya duymuşsunuzdur bunu :)

3.Trey Raiser(Horo-horo):Grubun kuzeyden gelen üyesi..Rio ona Buz Çocuk gibi adlar takmıştır.Kori adında bir Minusian ruhu vardır.Shaman kral olursa amacı;tüm dünyayı Minusianların yaşayabileceği nilüferlerle kaplı bir bataklığa dönüştürmektir.Filika(okunuşu) adında bi ablası vardır.Filika,Trey'in antrenörüdür aynı zamanda.Medyumları:Snowboard(eskiden),Ikupasi..Buz Saldırısı,Büyük Çığ gibi saldırıları vardır.

4.Rio:Yoh'u örnek alan karakter.Yoh sayesinde shaman olmuştur.Tokagerho(kertenkele)adında bir koruyucu ruhu vardır.Yoh-Mei onu yetiştirmeye başladığında sınamak için nehirle yüzleştirmiştir.Bu yüzleşme Rio'ya 2.bi koruyucu ruh kazandırmıştır."Yamataro Orichi"yani nehrin ruhu..Medyumu:Tahta Kılıç..Tokagerho'yu kılıca soktuğunda ve büyük ruh kontrölünü gerçekleştirdiğinde Yamataro Orichi ile saldırı yapabilir.

5.Zek (Hao)Asakura:Dizinin kötü kişiliği..Turnuvayı sabote etmiş ve Ruhlar Kralı'nı zorla ele geçirmiştir.her 500 yılda bir kendini reenkarne ederek turnuvaya katılmıştır.Shaman kral olduğunda sadece shamanların yaşadığı bir krallık kurmayı amaçlamıştır.Ateş Ruhu adında çook çok güçlü bi koruyucu ruhu vardır.Suyu,havayı,toprağı medyum olarak kullanabilir.

Yan Karakterler:Aslında onlar da ana karakter sayılır ama sonradan katılımları oldukları için burda ele alalım
Lyserg:Cloe adında bir ruhu vardır.Medyumu:Kristal Sarkaç.Başta Yoh'un grubundayken sonradan Yoh'a güvenmediğini söyleyerek X-Laws'a katılmıştır.
Joko:Gruba Lyserg çıktıktan sonra girmiştir.Mick adında kaplan biçiminde bir koruyucu ruhu vardır.Kendini komedyen sanmaktadır.Medyumu:Kendisi.
Faust VII.:Koruyucu ruhunu seven,kemik bölgesi büyücüsü,tuhaf kişilik.Eliza öldüğünde onu koruyucu ruhu olarak yanına almış ve Anna'ya Eliza'ya konuşma yeteneği vermesi için yardım etmiştir.Monty'yi ele geçirmeye çalışmış,Yoh'la dövüşmüştür.Ama o da sonradan Yoh'un takımına katılmıştır.Medyumu:Eliza'nın iskeleti

yazı bana aittir..belli zaten :D

NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

eyll

ooooo shaman king hastasıyım ;D ya cok kalıtelı bı cızgı fılmm

*linkin_park*

aynen bende inanılmaz derecede çok seviyorum. aynı bölümleri tekrar tekrar ş,izlemek bile zevk veriyor.. kaç yaşıma gelirsem geleyim izleyeceğim bi anime. ama bnm çevremde pek tanınmıo. bu da üzücü tabi :(  neyse benden bi kaç resim buyrun ;)

InnOCenT_SiNNeR

bnde sewerim Shaman King i btun bolumlerini izlediydim kaliteli bi cizgi film

DarKSpideR

Bi sevemedim şu animeyi ^^ Ps2'de oyununu falan oynadım ama gene de sevemedim... Bleach en iyisi abicim :P
GanTz... 4Ever...

Kozy_mac

valla shamanla ilgili tek bildiğim wowdaki 56 lık shaman charım=)
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

lp_cansu_mike

ya çok teşekkürler bu konuyu açtıınız için ben de heralde burda hiç çizgi film izleyen yok diye üzülüyodm daha önce hiç girmemiştm ya shamn king mükemmel bi çizgi film hele de lenny hayatımda gördüüm en tatlı çizgi film karakteri:D

§ïяĝαиα

leanne tatlıdan ziyade aşırı gururlu+çok çabuk sinirlenen+ve sıkça gülmeyen bi kişilik..dizideki favorim 8) benle özdeşleştiriolar bu karakteri 8)
NETE KAFA İZNİ

*linkin_park*

Aşırı Gürültülü Falan Deyince Kötüleyeceksin Sandım. =) Bende Çok Seviyorum Lenny'i.. =)

§ïяĝαиα

Quote from: *linkin_park* on Ağustos 10, 2007, 05:55:26 PM
Aşırı Gürültülü Falan Deyince Kötüleyeceksin Sandım. =) Bende Çok Seviyorum Lenny'i.. =)

aşırı gürültü ne alaka abi aşırı gururlu 8)
NETE KAFA İZNİ

ebru_91

bu çizgidizi hangi kanalda yayınlanmakta?? :D
cursedprincess

lp167

benmn avatarımdan imzamdan anşalıodur zaten.lyserg i severimn.ve faust.tipleri hoşuma gidio. güsel bir anime.

black_ece

Quote from: ebru_91 on Ağustos 10, 2007, 09:56:50 PM
bu çizgidizi hangi kanalda yayınlanmakta?? :D
jetix ya da jojo
ama ben nefret eettim ya öff çok berbat sıkıcı

lp167

nefret ettiğini belirtmene gerek yok.

neverforgivenangel

her ne kadar bir çizgi dizi olarak çok sevsem de.....şamanlık olayını farklı anlattığı için de hoşlanmıyorum..