Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Eurovision'da Mor ve Ötesi

Başlatan Heart Attack, Aralık 07, 2007, 09:43:49 PM

Previous topic - Next topic

Heart Attack

Bu yıl Helsinki'de Kenan Doğulu'nun "Shake It Up Shekerim"le kazandığı 4'üncülüğün ardından balon haberler hemen ortaya salınmış, 2008 Eurovision'a katılacak çeşitli isimler ortaya atılmıştı, TRT'nin gönlünde yatan isim yeni belli oldu...

Bu isim ne Hande Yener, ne Nez, ne Hadise ne de başka biri; bu isim Mor ve Ötesi...

1995 yılında kurulan grup özellikle 2001'de çıkardığı "Gül Kendine", 2004'te çıkardığı "Dünya Yalan Söylüyor" ve geçen yıl çıkan "Büyük Düşler" albümleriyle büyük bir çıkış yaptı. Bu aynı zamanda grubun muhalif kimliğinin iyice keskinleştiği yıllar...

Çevre konularında ve toplumsal sorunlardaki duyarlılığı, savaş karşıtı duruşuyla Mor ve Ötesi müzikleri kadar politik kimliğiyle de dikkat çekti.

Şimdi o Mor ve Ötesi'nin, Eurovision'da Türkiye'yi temsil etmesi gündemde. TRT yönetimi, adaylar içinden teklif yapılacak ilk isim olarak Mor ve Ötesi'ni belirlemiş durumda. Tam da bu kimliğinden dolayı Mor ve Ötesi'nin teklifi kabul edip etmeyeceği ise belli değil. Gruba yakın bazı isimler, Mor ve Ötesi'yle Eurovision kelimelerinin yan yana bile gelemeyeceğini söylüyorlar. Bazıları ise Mor ve Ötesi'nin söylemlerini, Eurovision platformunda da dile getirebileceği iddiasında.

Hatırlayın 2005 Kral TV töreninde ödül aldıktan sonra grup üyeleri "Biz playback yapmayız" diyerek sahnede şarkı söylemeyi reddetmiş ve herkesi Sorgun ormanları katliamına duyarlı olmaya çağırmıştı. Eurovision finalinde çıkıp da "Savaşa hayır" derler mi, derler!

TRT yönetimi bunları hesapladı da mı "Mor ve Ötesi" ismi gündeme geldi, yoksa sadece gençler bu grubu seviyor diye mi düşündüler bilemem...

Davulda Kerem Kabadayı, gitarda Kerem Özyeğen, basta Burak Güven, vokal ve gitarda Harun Tekin'den oluşan grubun Eurovision kararını çok merak ediyorum ben...

Bana kalırsa gitseler de olay olur, gitmeseler de...

Cengiz SEMERCİOĞLU - Hürriyet Gazetesi

Mor ve Ötesi: "Evet teklif aldık" (5 Aralık 2007)
Mor ve Ötesi, 2008 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek için TRT'den teklif aldıklarını doğruladı.

ROCK Müziği'nin önemli gruplarından Mor ve Ötesi, 2008 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek için TRT'den teklif aldıklarını doğruladı. Grup, TRT ile resmi olarak anlaşmadıklarını fakat temaslarının devam ettiğini belirtti. Grup üyeleri adına açıklama yapan menajeri, "Şu an resmi bir anlaşma yapmadığımız için bunu açıklamaktan kaçındık. Fakat TRT yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an birkaç konu üzerinde konuşuyoruz. Haftaya sonuç ortaya çıkacak ve bir anlaşma olması durumunda bunu kamuoyuna bildireceğiz" dedi.
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...

gokhan

mor we otesı katılmıyıcak bı kere.....:S:S:

primula

Quote from: gokhan on Aralık 08, 2007, 01:44:13 PM
mor we otesı katılmıyıcak bı kere.....:S:S:

katılıolarmış ama  :D (sanırım teklifi kabul etmişler öle diolar)

υηƒσяgινєη.

Heart Attack

kesinleşti arkadaşlar . Mor ve Ötesi eurovision'a katılıyor . Sabahın internet sayfasında okudum
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...

merve t.

umarım güzel,adam akıllı bi şarkıyla katılırlar...mor ve ötesine şimdiden şans diliyorum

gokhan

walla bılmıyorum artık en son dınledıgım yok kabul etmedıler dıye acıklanmıstı ama....

NEVERlandLP

mvö mutlaka iyi bi sonuç alır bence ::)

geçerken_ugradım

Hayrılı olsun ne diyelim
İyi iş  yapacağına inanıyorum

shimy

ben çok sevindim yıllar sonra adam akıllı birileri gidiyor
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

neverforgivenangel

ben başarılı olacaklarına inanmıyorum açıkçası. gerçi ben yurovizyonun da müziğe baktıına da inanmıyorum. hadi bu ülkede hangi siyasi olay oldu kimi kurtarmak lazım.... neyse yinede olurlar başarılı inşallah

Chaz.Glsn.Mike

Güzel bir dereceyle ülkemize döneceklerine inanıyorum. Sonuna kadar yanlarındayız ;) Bence başarırlar :)
•●โ้ะ ۣۜEۣۜVۣۜAۣۜNۣۜEۣۜS ۣۜCۣۜEۣۜNۣۜCۣۜE้●•٠::
÷±‡± ŁЇŊkЇŊ ▪ ΡǺRk ▪±‡±÷

ShapeshifteR

ne derece alırlarsa alsınlar onlarlayım...
bide turkce sarkıyla katılacak olmaları beni mutlu etti...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

blind_clown

iyi müzik yapıyorlar da eurovision un tarzına pek uymuyorlar sanki..daha sansasyonel gruplar iş yapıyor orada..bir de mvö şarkı sözleriyle ön planda olan bir grup adamlar anlamadıktan sonra sözleri bir işe yarar mı bilmiyorum o sözler?kaldı ki müzikleri de öyle ahım şahım değil yani..garip bir seçim olmuş..her ne kadar sevmesem de manga daha iyi bir iş yapardı gibi geliyor.numetal denenmemiş bir tarz eurovision da çünkü..
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

gokhan

mor we otesıne basarılar dılemekten baska bısı dıyemıcem neden katıldıklarınıda anlıyamıyorum....

melisss

basarilar sadece onlaraa ;)
        I miss  youu