Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

fazıl say:''ülkemi terk ederim''

Başlatan merve t., Aralık 15, 2007, 08:28:20 PM

Previous topic - Next topic

selen

türkiyeyi terketmek değil kalıp mücadele etmek önemli onlar kendilerine uygar başkalarına vahşi vazgeçmemeli dimdik ayakta durup haklarımızı savunmalıyız

gokhan

Quote from: afa on Ocak 11, 2008, 06:37:57 PM
fazıl say bu cümleleri söledikten sonra durmasın zaten buralarda. baş kaldıranların başı kesilirr!!!!

ne kadar guzel bı acıklama ya oh horoz kesıyonuz ya kesın bakalım....

I_am_free

Quote from: afa on Ocak 11, 2008, 06:37:57 PM
fazıl say bu cümleleri söledikten sonra durmasın zaten buralarda. baş kaldıranların başı kesilirr!!!!

bu da nedemek yaa

wape

ya bu sözü o kadarda abartmanın manası yok özgür bi ülke kaldıramayan gider (onun tarafından bakınca konuya)
diğer taraftan bakınca müslüman katillerinin bile ülkelerinde başörtülü biri üni ye girebiliyorken bizim gibi müslüman çoğunluğu hat safhada olan bi ülkede (müslüman bi ülke demiyorum) niye başörtüsü serbest değil? birkişinin özgürlüğü diğer bir kişinin özlüğünü sınırladığı yerde bitmemelimidir? o yüzden bu bi özgürlük, bence öğrenciler istediği şekilde üni ye girebilmelidirler. böyle sanatla uğraşan bir kişinin ise bu sözleri sarf etmesi açıkcası aptallık! türkiyenin şeriata döneceği yok bunlar sadece gereksiz kaygılar ;D bekleyip göreceğiz gerçi, ben iyi olacağı düşüncesindeyim

I_am_free

başörtüsünün özgürlükle alakası yokki. yani bazı yerlerde yasaklanmasında laikliklle alakası var.başörtüsüyle üni ye girince özgür olunursa varsın serbest olsun.ama bugün bu ülkede -ben aleviyim- diyemyosam nasıl özgürlük adına bişeyler yapılıyor kuşkuluyum

wape

bence başörtüsünün özgürlükle çok alakası var, çünkü genel olarak giyim kuşamın var, üniversiteye çarşafla gelinmediği sürece sorun olacağını sanmıyorum ki ona formül araştırıldığını duydum. hem laiklik din ve devlet işlerinin ayrı tutulması, üniversitenin devlet yönetiminde bi etkisi yok veya din yönetiminde. yani laiklik alanı değil. bu arada zaten kamu alanlarında yasak kalkmıyor devam ediyor ;)
oda farklı bi özgürlük kısıtlaması olabilir
gerçi arkadaşlarımın hepsi diyebiliyor, hatta bazı derslerde çok eleştirici sunum bile yapabiliyorlar bizim üniversitede, kimsede sesini çıkarmıyor ;D doğuda durum nasıldır bilmem ama

Sumween

vaov littlepolatlar görüyorum aramızda bu ne şeref!..
Bi kere adam sözlerini düzeltti, daha doğrusu yamultulan sözlerinin aslını açıkladı. Ülkemi terk ederim lafı höttöröhöt. Adam ülkenin neredeyse durulmayacak hale getirildiğini söylemeye çalışmış. Kendi ülkesinde yaşamanın b..ka döndüğünü kastediyo bi nevi haksız mı? ''Ülkemiz, Ülkemiz!'' diye nutuk atanların yediği haltları göz göre göre izliyoruz topluca...
   Bi düşünün yani üniversite çağındaki gençlerin gelecek planları sorulduğunda neden zurna gibi ötüyolar ''Amerika'ya gidiciim ve...'' diye... Demek ki harbiden burda bişeyler eksik(?)
    Türbanı bi yerlere sokmaya uğraşacağınıza şu eksiklerinizi tamamlayın da ülkenin geleceği Amerika'lara göçmesin, ''Ülkem'' dediğiniz yerin geleceği başka ülkelerin ellerine bakmasın.

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Doqqyjuice

yahu annamadıgınızda bu adam zaten burda yasamıyodu ki "yasanılmaz" olup olmadıgını anlasın :D bi madımak orotoryosu sansurlendi diye tutturmus "amannallahım amannallahım" yamultulan sozler icinde soyliyecegim sudur... orhan pamugun "abileri" fazıl a demislerdir ki "fazılcıgım iyi guzelde bu kadar cosmasaydın nitro yutmus skyline gibisin sozlerinin yanlıs anlasıldıgını soyle bizi desifre edicen utanmasan" fazılda "peki fa minorum nasıl istersen" demistir... nyse canım fazılın secimi bende onu istemiorum :D

dipnot:"beynin göçmesi" hususunda buyuk bir halkayı olusturan bu insan bence "beynin sürçmesi" treninde lokomotif olarak işe başlamıştır...:D
Remember remember the nineteenth of November...