Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Formula 1

Başlatan muzzy, Eylül 08, 2006, 04:44:45 PM

Previous topic - Next topic

immortal

fena diilmiş sonuç.uzun zamandır ilk defa bi yarışı izleyemedim ya off...nesse klasmanda kimi de 1.ler içinde ya o yeter.bu arada hamilton amanin yani belli olmaz kerata hepsini geçermişde oda elinde patlıcak mclarenin belli olmaaz ;D

Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı Bahreyn GP'sini Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı.

Ferrari pilotu Felipe Massa kariyerinin üçüncü, 2007'nin ilk birinciliğine Bahreyn'de ulaştı.

Pole'da başladığı Malezya yarışında ancak beşinci sırayı alabilen Massa Sakhir'de de pole'da başladı ancak bu kez hatasız bir yarış çıkararak finişe ulaşan ilk pilot oldu.

Yılın flaş ismi Lewis Hamilton Bahreyn'de ikinciliği elde ederek ilk üç yarışında da podyuma çıkan ilk çaylak pilot olarak Formula 1 tarihine geçti.

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen üçüncü, BMW Sauber'den Nick Heidfeld dördüncü, son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso yarışı beşinci sırada tamamladı.

BMW Sauber'den Robert Kubica altıncı, Toyota'dan Jarno Trulli yedinci ve son iki yılın markalar şampiyonu Renault'dan Giancarlo Fisichella sekizinci olarak puan alan diğer pilotlar oldu.

İlk üç yarış sonunda Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen ve Fernand Alonso 22'şer puanla sürücüler klasmanında zirveyi paylaşıyor. Massa 17, Heidfeld 15 puanla öndeki üçlüyü takip ediyor.

Markalar klasmanında 44 puana yükselen McLaren'in liderliği devam ediyor, Ferrari 39 puanla ikinci, BMW Sauber 18 puanla üçüncü sırada.

Bu sezon üstüste ikinci kez pole'da başlayan Felipe Massa iyi start alarak yerini korudu. Brezilyalı sürücü özellikle yarışın ikinci yarısında zaman farkını açarak avantaj sağladı. Hamilton son turlarda Massa'ya yaklaştı ancak Ferrari pilotu kontrollü bir tempoda zafere ulaştı.

Startta atak yapan Fernando Alonso Kimi Raikkonen'i geçti ve üçüncülüğe yerleşti. İlk pit stopta yerini Raikkonen'e kaptıran İspanyol pilot daha sonra Nick Heidfeld'e geçildi.

Alonso son bölümde Heidfeld ile zaman farkını kapattı ancak bir saniye geride beşincilikle yetinmek zorunda kaldı. Dünya şampiyonu bu sezon ilk kez podyum dışında kaldı.

Bahreyn GP sonuçları

1.   Felipe Massa, Ferrari, 1:33:27.515,
2.   Lewis Hamilton, McLaren, +00:02.360
3.   Kimi Raikkonen, Ferrari, 00:10.839
4.   Nick Heidfeld, BMW Sauber, 00:13.831
5.   Fernando Alonso, McLaren, 00:14.426
6.   Robert Kubica, BMW Sauber, 00:45.529
7.   Jarno Trulli, Toyota, 01:21.371
8.   Giancarlo Fisichella, Renault, 01:21.701
9.   Heikki Kovalainen, Renault, 01:29.411
10.  Nico Rosberg, Williams-Toyota, 01:29.916
11.  Alexander Wurz, Williams-Toyota, +1 tur
12.  Ralf Schumacher, Toyota, +1 tur
13.  Rubens Barrichello, Honda, +1 tur
14.  Christijan Albers, Spyker-Ferrari, +2 tur
15.  Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, +4 tur
16b. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, 6 tur kala
b.   Mark Webber, RedBull-Renault, 16 tur kala
b.   David Coulthard, RedBull-Renault, 21 tur kala
b.   Takuma Sato, Super Aguri-Honda, 23 tur kala
b.   Vitantonio Liuzz, Toro Rosso-Ferrari, 31 tur kala
b.   Jenson Button, Honda, 57 tur kala
b.   Scott Speed, Toro Rosso-Ferrari, 57 tur kala
I CAN'T SEE THE MEAN OF THİS LİFE

muzzy

ne gıcık yarştı yaw başladığı gibi bitti işk 3..nese alonsoya kötü koydu bu yarış.. ;D

immortal

-alonso uzun bir aradan sonra ilk defa podyum dışında kaldı bu bir koyduu...
-hamilton çaylak bebesi ve takımın 2.pilotua alonsonun önünde başarılı bir performans sergiledi  buda 2. koyduuu
-nick heildfelde geçildi buda koymuştur yıhyıhıyıh bu yarışı ben peksevdim alonsooo  hobaaaa

kimiii bitanesin...massaa ha gayret cnm aman telaşlanma birinci olcam die :)

Mr. MeTaLkiSS

Mclaren'ın bir an önce Hamilton'ı lead pilot yapması gerekiyo cidden :D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

muzzy

formula 1 tarihine geçti adam yaw..ilk 3 yarışındada podyum gören ilk pilot..helal olsun..

ölü gelin

gerçekten hamilton ı tebrik etmek lazım ama alonsoya da değinmeden geçemiycem heidfelt nal toplattı resmen bi de ferrari pit ekibini ayakta alkışlayalım raikkonen yarım saniye farkla pit çıkışında alonsnun önüne geçebildi

ama yarışın en agresif vede en sarhoş ismi rosberg di adam durmadan pist dışına çıktı ordan girdi burdan fırladı valla çok keyif aldım o elemanı izlerken :D

LinkinBerk

benim favorim eskiden raikkonen di ama ferrari ye geçince alonso yu tutmaya başladım neden bilmiyorum ama McLaren Mercedes bana çok sempatik geliyo bu sene markalar da da pilotlar da da şampiyon olurlar bence olsunlarda zaten 8-9 senedir şampiyon olamıyolar bu arada hamilton da da önümüzdeki yıllara damgasını vurcak gibi belki de yeni schumacher olur :)

ölü gelin

Quote from: LinkinBerk on Nisan 25, 2007, 03:31:34 PM
benim favorim eskiden raikkonen di ama ferrari ye geçince alonso yu tutmaya başladım neden bilmiyorum ama McLaren Mercedes bana çok sempatik geliyo bu sene markalar da da pilotlar da da şampiyon olurlar bence olsunlarda zaten 8-9 senedir şampiyon olamıyolar bu arada hamilton da da önümüzdeki yıllara damgasını vurcak gibi belki de yeni schumacher olur :)
önceden raikkonenci olupta alonso ya dönen biri haaaa çok ilginç ama saygı duyarım :D bu arada mc larenden avrupa da başarı beklemeyin her sezon aynı şeyi yapıyo ama umarım ööle olmaz haha :D

gokhan

hakınenden haberı olan war mı mıllet....

ölü gelin

dtm de biye biliyorum ben almanya binek otomobiller yarışı

muzzy

bende orda diye biliom..eskiden en sewdiğim pilottu..az mı çekti o da mercedesten...bi keresinde çizgide kalmıştı arabası..mükemmel bi pilottu..

bunnar da eski Kimi yle yenisi...ne kadar yaşlanmış yaw..

ölü gelin

o kadar uyuşturucuyu bende kullansam çoktaan aysel gürele benzerdim normal bi şey yani adam geçen yıl bunun yüzünden uyarı aldı mc laren dan :D

immortal

Barcelona testinin ikinci gününde Kimi Raikkonen liderliğini kaybetmedi. Sağanak yağış yüzünden bazı pilotlar piste çıkmadı.

Raikkonen, ilk günkü en iyi zamanından yaklaşık dokuz saniye yavaş kalmasına rağmen Katalunya'da ikinci günü de zirvede kapattı.

Sağanak yağış yüzünden bazı pilotların piste çıkmadığı ikinci gün Fin pilot bir dakika 30.280 saniye ile birinci olurken 54 tur tamamladı.

Raikkonen'in günü kaygan zeminde bariyerlere çarparak sona ererken dünya şampiyonu Fernando Alonso bir tur attıktan sonra pite geri döndü.

Raikkonen, olumsuz hava şartları yüzünden ilk gün elde ettiği derecenin yanına yaklaşamasa da Barcelona testinden çok memnun kaldığını ifade etti:

"Çok şey öğrendik. Diğerlerinin en yaptığını asla bilemezsiniz ama yarış için kendimize güvenimizi iyice yükseldi. Aracın durumu çok iyi. Şu anda ayarlar tam bana göre ve aracı kendi stilime göre idare edebiliyorum. İlk üç yarıştan daha iyi durumdayız."

Barcelona'da ikinci gün Red Bull'dan Mark Webber ikinci, Raikkonen'in vatandaşı Renault pilotu Heikki Kovalainen üçüncü sırayı aldı.

Barcelona testi - 01/05/2007

1) K. Raikkonen - Ferrari - 1:30.280 - 54 tur
2) M. Webber - Red Bull Racing - 1:31.765 - 39 tur
3) H. Kovalainen - Renault - 1:32.149 - 53 tur
4) N. Heidfeld - BMW Sauber - 1:32.182 - 17 tur
5) N. Rosberg - Williams - 1:32.573 - 45 tur
6) R. Barrichello - Honda - 1:32.922 - 44 tur
7) J. Trulli - Toyota - 1:32.955 - 21 tur
8) T. Sato - Super Aguri - 1:33.239 - 40 tur
9) V. Liuzzi - Toro Rosso - 1:33.310 - 39 tur
10) A. Sutil - Spyker - 1:35.483 - 11 tur
11) S. Speed - Toro Rosso - 1:39.566 - 7 tur
12) F. Alonso - McLaren - 2:04.818 - 1 tur

hadi bakalım alonsoya en koyucak şey ispanyada kaybetmek olucaktır.ve pilotlar klasmanında öne geçmek için kimi r. nin kazanması gerek.umarım bi aksilik çıkmadan kimi raikkonen yarışı kazanır.heyecanl bir yarış izleriz.

nico rosbergde testlerin 2. gününde ciddi bir kaza geçirmiş araç tümüyle hasar almış ama neyseki niconun bişi yok.
gp 13 mayısta ::)

LinkinBerk

[/quote] önceden raikkonenci olupta alonso ya dönen biri haaaa çok ilginç ama saygı duyarım :D bu arada mc larenden avrupa da başarı beklemeyin her sezon aynı şeyi yapıyo ama umarım ööle olmaz haha :D
[/quote]
Dedim ya benimiçin önce mclaren zaten tümyarışlarda 1.alonso 2.raikkonen olsun die dua ediyorum  :D

gokhan

jenson button nerde yaw.. :) gızem sende ıyıce f1 cı oldun yanı :)

' F1 yaz bosluk bırak gızem yaz 3438'e gonder F1 ıle ılgılı butun hebrler anında cebınde weya sıtende :D