Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

WASP

Başlatan drunkard, Mart 06, 2007, 09:55:18 PM

Previous topic - Next topic

drunkard

WASP , heavy metal tarihinin gelmiş geçmiş en azgın en çıldın en melankolik grubu.Grurbu 3 dönemde incelemek gerektiğini düşünüyorum.ilk albumden THE HEADLESS CHILDREN a kadar olan zaman bölüm 1.Bir dönüm noktası olan IDOL 2. ve IDOL sonrası günümüze kadar gelen 3. bölüm.

Ve WASP dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk kişi BLACKIE LAWLESS.Bu isme lütfen dikkat.
Yıl 1956 BLACKIE dünyaya gelmiştir, aslında dünyaya gelen normal biri değil İleride amerikan başkanını bile rahatsiz edecek işler yapacak olan sapık ,pisikopat. melankoli adamı, WASP ın lokomotifi ,beyn,i herşeyi BLACKIE dir.1956 yılında doğan Blackie daha ilk gitarını çocuk diyecek yaşta alır. ilk grubunu 16 yaşında kurar ve yerel barlarda sahne alır.ilk kayıtlarını "KILLER KANE " adı altında toplam 3 parça olarak Arthur Kane ile beraber yaptı.Daha sonra 1977 yılında Blackie ve Randy Piper "SISTER" adlı L.A lı grupla çalıştılar.
İlerliyen birkaç yılda en az kendisi kdara WASP için önemli olan Chris Holmes ile tanışacak olan Blackie 1983 yılında Iron Maiden menejeri Rod Smallwood un ilgisi çeker ve 1984 yılında Capitol Records çatısı altında ilk debut albümleri W.A.S.P piyasaya çıkar.

I Wanna Be Somebody, L.O.V.E Machine ,Sleeping İn The Fire albümün en başarılı parçalarıdır ve yıllar sonra yapacakları konser albümlerine ve best of larına bu parçaları koyacaklardır.Ve yine aynı dönemde ilk single ı olan "Animal ( Fuck Like a Beast) " ile single yağmuruna başlar Wasp.
Takip eden yılda "THE LAST COMMAND" albümü ile aynı çıkışı göstermiş ve bu albümde de Wild Child, Blind in Texas gibi 2 lokomotif parça vardır
Wild Child single ı piyasaya cıktıktan sonra Randy Piper gruptan ayrılır ve yirini tamamlamak için ritm gitara Blackie geçer ,Bass gitara KING KOBRA grubundan Johnny Rod geçer. grup tam gaz yoluna devam eder.(King Kobra çok sevdiğim bir gruptur hatta metal müziği ilk onunla tanıdım diiyebilirim tavsiye edilir WASP e benzer)1986 yılında INSIDE THE ELECTRIC CIRCUS albümü ile hiç ara vermeksizin biz gençleri zehirlemeye devam eder Wasp  I don't need no doctor albümün en gaz parçasıdır. veee 1987 işte benim albümüm ...LIVE...IN THE RAW
Albüm inanılmaz bir performansa sahiptir.şarkılar binlerce kişi eşilinde sölenir.O kadar başarılıdır ki 1997 yılında yeniden elden geçirilir dijital masteringden sonra 5 parça daha eklenip piyasaya sürülür.ikinci sürülen versiyondaki Sleeping in the fire (akustik) versiyon zamanında benim yasaklı şarkılarımdan biriydi.hala sonuna kadar dinlediğim nadırdır bu parçayı bunye kaldırmıyo sanırım 

Yıl 1989 ve Wasp in o asi çılgın kimi zaman sapık yönünü gösteren son albumu diyebileceğim THE HEADLESS CHILDREN albümü.albüm tamamen gaz ve döneme damgasını vuran bir albumdur. ve yine bu albumden sonra yaklasık 6 yıl kadar bir süre Chris Holmes gruptan ayrılır. belkide onun ayrılışından kaynaklanan sebepler yüzünden Wasp biraz daha melankolıkleşir.

i belong to a different world...

selinkinpark

sanırım biyoqrafiyi sen yazmıssın cünkü arada harfleri yutmussun :)
ama qüzel yazmıssın :)

drunkard

Yok ben yazmadım bi siteden alıntı ama yinede saol... :razz:
i belong to a different world...