Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

mitoloji

Başlatan nagiyan, Aralık 08, 2006, 07:44:46 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

ewet yaa mısır gbisi yok henüz araştırma fırsatım ya da şöyle diyeyim çok bi merakım olmadı küçükken hatırlıyorum öyle en ufak bi bilgiye takılır kalırdım mısırla ilgili. böyle eski şeyleri filan sewerdim ya... (bu arada tansu awatarını yeni farkettim we şu halde '' :S '' bakakaldım abi yaf )

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

nagiyan

yok  b yunan daa renkli..daa eelencli.... :bonus:
manalar elimizde,davalar dilimizde,biz gideriz mezara hey mezaaaraaaa!

black_ece

ve zeus hera yı aldatır.....
ve zeus hera yı aldatır.....
ve zeus hera yı aldatır....
:D:D:D
okuyun derim :
antik yunan'da mitoloji masallar ve söylenceler >>>>>>>rosa agizza

tome3.mpq

kardesım yunan mıtolojısınde abıdık kubıdık ınsancıklar war peru mıtolojısı bıle daha eglencelı ayrıca inti herkulden daha yakısıklı (aztek gunes tanrısı)

kardesım hangısınde ANUBİS gibi bi savascı var yeraltının wede mumyacıların bekcısı ayrıca osirisin ogludur(bazılarına gorede seth ın ogludur)  osiris kardesi isi i es olarak gormustur(aıle ıcı ewlılık daayt..) aresmı?? ares gay be (ama hadesı sewerım karızmadır)
ayrıca tımsah baslı sobekde karızmadır

iskandinav mıtolojısıde saglamdır odin thor loki forsetı freyja vs ayrıca thor asırı sekılde yakısıklıdır ha :mrgreen: (ıskandınav mıtolojısıne gore ınsanlar odundan ima ledılmıstır haberınız olsun)

mıtolojıyı sewenlere duyurulur
age of mythology tam sıze gore (kapısmak ısteyene gider yaparız her oyunda oldugu gıbı)
oynarsanız mısırı tavsıe ederım beles bına yapıolar we toth un meteor lanetı aq yuyo ortalıgın (ayrıca anubısın anubıtelerı we yılanlar atak we saldırıda 2. cagda ıse yarıo)

bıde yunan mıtolojıcılerı sızde alın sunu oynayın

master of olympus : Zeus

ıyı oyuna benzıo

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

bilbo baggins

yunan mitolojisi renkli ama cok trajik beeee!!!herkes oluo sonsuza kadar cezalandirilio analar ogullari ile iliskiye girio fln!!! ama pherda nin hikayesi cok guzel uvey ooluna asik oluo kocasina yalanlar soleip oglu ile arasini acio soora meftaaa-( dionysos u da sewerim ureme we sarap tanrisi!! soora meedet umduum musalar yane zeus un ilham perisi kizlari!!!! oberonu sewrim! we hera ya bnm senden daa cok oolum war die owunen we soora bu sozunden dolayi btn ogullari olen we aglaya aglaya kayaaya donusen zawwalli kadiinin hikayesne cok acirim=(  misir mitolojinde ise baskt i sewrim disiliin we  sawasin tanricasi kediiii!!hatta onlan ilgili bi projem bile oldu=)
the road goes ever on and on
down from the door it began
now far ahead the road has gone
and i must follow if i can
pursuing it with eager feet
until it joins some larger way
where many paths and errands meet
and whither then?i cannot say...

Mr. MeTaLkiSS

Ah o zeyna ve herkülün ilk bölümlerini yayınlasalar da izlesek ya eskiden bu gerizkalı beynsiz türk dizileri her gün gösterilmiyodu akşamları oluyodu zeyna herkül fln kanal dde şimdi koysa yine izlenir beynsiz ya bu televizyon sahipleri ben bi televizyonun sahibi olsam sırf böyle nostalji şeylerden pokemon vb. paranın gözüne vururm..
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

thanoth

Yunan mitolojisi aslında yeniden gözden geçirilen antik mısır mitolojisidir-mitoloji sadece hikaye değildir-mısır mitolojisinden yunan mitolojisine geçiş de "yeni çağa" uygunluğu sağlamak için yapılmıştı.(dengeler antik yunanistan'a kaydı)

Ve,evet,hiyerogliflerle zahmetliydi biraz uğraşması.Ayrıca iskenderiye kütüphanesinin sürekli yakılmasından dolayı pek çok parça da kaybolmuştu.Çevirip saklayabildiler.

Tabi mümkünse "sadece çeviri" şeklinde okunmalı,okuyan birinin yorumunu veya daha kötüsünü,özetini,okumamaya çalışın.

Ne yazdığını bilen,nerdeki benzetmenin neye ve göndermenin hangi adrese gittiğini bilen bir çevirmenin elinde gerçekten değerlidir mitoloji.Öyle tek bir yazım bulabildim,Virgil'in Aenid'i ve antik yunanca'dan direk ingilizceye çevrilmişti.(1932)

Benim için çok önemlidir.

bilbo baggins

zeyna digiturkteki actionmax de yayinlanio bu arada=) 

shimy

ahahah o zeynayı küçükken izlerdim ya :D lı lı lı lı lı lı lı lı diyerek elindeki yuvarlağı fırlattıkça ayran budalası gibi kadına hayran hayran bgakardık =)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

bilbo baggins

bn ciilini sewiorum bi de boole 3 parmak darbesi ile milleti sfenks gibi cakiwerio yaa istee bombaaa!!!=)))) banada ooretirmi acep?=pp

Manje-Loa

Efsaneler sembolizmin bi parçası.Gizli öğretilerde sıkça baş vurulan bi anlatım yöntemidir.Aslında ne anlatılmak istendiğini çözmek bir yana neyin neyi sembol ettiğini bulmak bile çok zor ama bazı insanlar bunun için yıllarını veriyo.Ergun Candan'ın Gizli sırlar öğretisi adlı kitabında bi kaç efsanede aslında ne anlatılmak istendiği yazıyo.İlgilenenler okuyabilir.
Yavaşça uzaklaşşş

black_ece

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Temmuz 08, 2007, 04:19:13 PM
Ah o zeyna ve herkülün ilk bölümlerini yayınlasalar da izlesek ya eskiden bu gerizkalı beynsiz türk dizileri her gün gösterilmiyodu akşamları oluyodu zeyna herkül fln kanal dde şimdi koysa yine izlenir beynsiz ya bu televizyon sahipleri ben bi televizyonun sahibi olsam sırf böyle nostalji şeylerden pokemon vb. paranın gözüne vururm..
zeyna var kanal d de altıyı çeyrek geçe saat haftaiçi her gün
n :)

thanoth

Quote from: black_ece on Ağustos 13, 2007, 10:19:19 AM
Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Temmuz 08, 2007, 04:19:13 PM
zeyna var kanal d de altıyı çeyrek geçe saat haftaiçi her gün
n :)

asşlaşsldkasşdlsaas  Kanal D tarafından dikkatlice izlenmekta bu topic sayın hanımlar ve beyler!

Diyeceği olan lütfen buyursun-benim isteğim diğer kanaldaki taklidi ile aynı zamana orijinal ruhsarı koymaları

aşsdlkasşdlaksdpşalsdkasdl

delilah

ben de bugs bunny yi daha fazla yayınlasınlar dicektim kii bir de ne göriim koymuşlar bilene :D o ruhsar saçması çok büyük zaman ve emek kaybıbence o diziyi izleyen var mı ki bea...

neyse mitoloji mi demiştik ;D anubissss ;D
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Kozy_mac

yunana mitolojisine azcık merakınız varsa ve oyınlarla aranız iyiysa god of war serisini oynayın mitolojinin dibine vurup sular seller gibi ezberlersiniz her ayrıntısını
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!