Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Tolstoy

Başlatan ewrimcan, Aralık 20, 2006, 09:32:50 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

(1828 Tula, Rusya - 1910 Ryazan, Rusya) Rus romancısı. Zengin bir toprak sahibinin oğlu olarak doğdu. Kazan ve Petersburg’ta eğitim gördü. Üniversite öğrenimini tamamlayarak Polonya’daki topraklarına döndü. Bu topraklarda çalışan köylülerin yaşam düzeylerini yükseltme denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Topçu astsubayı olarak orduya yazıldı. Kafkasya ve Kırım savaşları bitince ordudan ayrılıp Petersburg’a gitti.

İlk yapıtı olan Çocukluk adlı eseri otobiyografik bir anlatıdır. Sofia Andreyevna Bers ile evliliğinden on üç çocuğu oldu. Bir ara evini terk etti. 1891’de topraklarını karısıyla çocukları arasında paylaştırdı. Birçok romanını bundan sonra yazdı.

Felsefî, dinsel, estetik ve toplumsal düşünceler üzerine yapıtlar kaleme aldı.

Başlıca yapıtları şunlardır:
Romanları; Bir Hayatın Dönemleri (1856), Kar Fırtınası (1856), İki Süvari (1856), Bir Mülk Sahibinin Sabahı (1856), Kazaklar (1863), Sivastopal Anıları (1868), Harp ve Sulh (1865-1869), İvan İlyiç’in Ölümü (1884-1886), Kröyçer Sonat (1888), Usta ve İşçi (1895), Hacı Murat (1896-1904), Diriliş (1899), Serj Baba (1911-1912); oyunları; Karanlığın Kudreti (1886), Işık Koyu Karanlıklarda Işık Saçar (1900), Yaşayan Ölü (1900).

işine geleni basan basına basalım

black_ece

bu dönem üçüncü edebiyat yazılımızda hacı murattan soru çıkıcak ben halaaaa okumadım :) onun yerine kazakları okumayı tercih ediyorum ;)

immortal

anna karenina,savaş ve barış vs. romanlarını okumuştum zevkle.herkesin  okuması gereken bi yazar zaten dünya klasikleri adı altında çoğu lise tayfası bilir tolstoy ve eserlerini..okuyun derim bişi kaybetmez çok şey kazanırsınız
I CAN'T SEE THE MEAN OF THİS LİFE

ewrimcan

emine erdoğan  şimdi 'savaş ve barış'  ı okiomuş.
eh ne dielim, okusun, ufku genişlesin.  tabii bu da 100 temel eser gibi kitap diilse...(!) :)

ZongiR

Quote from: ewrimcan on Aralık 23, 2006, 08:49:49 PM
emine erdoğan  şimdi 'savaş ve barış'  ı okiomuş.
eh ne dielim, okusun, ufku genişlesin.  tabii bu da 100 temel eser gibi kitap diilse...(!) :)

abi yuh ya bisi demiyorum.sen ruyanda dahi erdogan ve baykalla yatip kalkiyorsun galiba.akp 30 chp 30 kiyasiya mucadele falan.sen kalpten girdersin herhalde secimde.bence herseye siyaseti katmasan daha hos olur en azindan onun icinde basliklar acilmis durumda git orda dok icini.ben bu durumdan hoslanmiyorum.ne dusundugunu herkes biliyordur artik.abartmayalim.herseyin yeri ve zamani vardir...
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

ewrimcan

hayıır, aklıma geldi ve yazdım. burda asıl deindiim, emine hanımın da tolstoy okuduğu, tolstoyun ne büyük bir yazar olduu, insanların ufkunu genişlettiiydi. :wink:

ZongiR

abicim ustu kapalı laf koymayalım.cocuk degiliz...
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

delilah

4 cilt anna karenina sını okudum herkese tavsiye ederim. bir de insan ne ile yaşar var onu da tavsiye ederim gerçekten güzel öğütler var kitapta..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

ewrimcan

Quote from: delilah on Ocak 01, 2007, 09:57:47 PM
4 cilt anna karenina sını okudum herkese tavsiye ederim. bir de insan ne ile yaşar var onu da tavsiye ederim gerçekten güzel öğütler var kitapta..

bu yaz başlamak gibi bir yanlışta bulundm. bitmedi. öss den snr!

Anders_Fridén

hueahueh bu adam sürekli papalıkla ugrasıyor o yonunu cok seviyorum :D

I wanna Chaos for FREEDOM !

Born to Rock , Drink and Fuck !

ewrimcan

artık tolstoy papalıkla değil, papalık onunla uğraşıyor. daha doğrusu tolstoy papalıkla uğraşamıyor. yaklaşık 100 yıldır.   :)

Mike989

Tolstoy'un Savaş ve Barış kitabı çok güzel tavsiye edilir :)

bilbo baggins

kazaklar okuuduum ilk tolstoy kitabiydi cokta sewmistim soora ztn cok sardi beni-=) anna karenina savas we baris  en sewdilerim arasindadir!kroycer sonat ise bi turlu bitiremediim yegane kitaptir ki bu ktapta tolstoy un aslinda nassi bunalimli we celiskili bi insan olduunu annadim!bende garip fikirlerine raamen onu cokk ama cokkk sewerek kendimle celisiorum sanirimmm!!!!!
the road goes ever on and on
down from the door it began
now far ahead the road has gone
and i must follow if i can
pursuing it with eager feet
until it joins some larger way
where many paths and errands meet
and whither then?i cannot say...

LunaPark

tolstoyun müslüman olduğu açıklanmamıştı,çünkü rusyanın yarısının müslüman olcağından korkuluyodu.adamı çok seviyolar yaa
önümde yürüme takipçin olmayabilirm
arkamda yürüme öncün olmayabilirm
yanımda yürü böylece ikimiz eşit oluruz

bilbo baggins

bu arada tolstoy turgenyev den nefret edermis onun dehasini kiskanirmis onu duelloya fln dawet etmis hatta!!!
the road goes ever on and on
down from the door it began
now far ahead the road has gone
and i must follow if i can
pursuing it with eager feet
until it joins some larger way
where many paths and errands meet
and whither then?i cannot say...