Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Çankaya rüzgarları

Başlatan ewrimcan, Mart 18, 2007, 12:07:33 PM

Previous topic - Next topic

gokhan

Quote from: gizmo on Mart 31, 2007, 10:37:38 PM
darbe öyle kolay ve sonuçları atlatılabilir bişi değildir.biz oy verelim başa getirelim yok beğenmedik asker bi el atsın şu işe mantığı pek hoş değil.bu yüzden yapılması gereken anap-chp nin birleşip akp nin 10 kişilk koltuk eksiğinden yararlanılmasıdır.chp ye burda büyük iş düşüyo.15 nisanda gençler ATA nın huzurunda olucak-16 nisan ve sonrası şu an kısmen karanlık.ama şu bir gerçekki bu ülke asla laikliğinden tamamen sıyrılmış bir hale getirilemicek.rte ve yandaşları asıl amaçlarına ulaşamıycaklar çünkü bu Vatana ve Cumhuriyet'e gerçekten sahip çıkanlar sıranın onlara gelmesini bekliyorlar...
ya zaten darbe olayı cok zor barbe bu ulkeyı tamamen bıtırır bence... sonra tekrar 40 yıl gerıden gel ısın yoksa..

ewrimcan

baskıcı rejimler tercihimiz diil. ama bu ülkede kadınlar 40 yıl önce giydikleri etekleri giyemiyorsa bu köpekler yüzünden, bişeyler gerekiyor demektir. darbe kestirmedir. parmak ucun kaşınıyor die parmağını kesmek gibi.

işine geleni basan basına basalım

immortal

cumhurbaşkanlığı seçilebilme konusunda bikaç bilgi...

KİMLER CUMHURBAŞKANI OLABİLİR?..
Türk vatandaşı olmak, 40 yaşını doldurmuş ve yüksekokul mezunu olmak... Yüksekokul şartı Celal Bayar yüzünden konuldu, aynı kişinin iki kez cumhurbaşkanlığı yapması ise Demirel’in döneminde tartışıldı.
Siyasetteki en yüksek zirve olan cumhurbaşkanlığına kimlerin seçilebileceği, seçilme koşulları Anayasa’da düzenleniyor. 1982 Anayasası 104. maddede, “Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir” tanımıyla ‘Devletin başı’ kabul edilen cumhurbaşkanlığına seçilmek için aranan koşullar sayılıyor:
CUMHURBAŞKANI SEÇİLME ŞARTLARI

1- Türk vatandaşı olmak

2- 40 yaşını doldurmuş olmak

3- Yüksek öğrenim şartı:
1924 Teşkilât-ı Esasiye Kanunu böyle bir öğrenim şartı aramıyordu. Bu şart ilk kez 1961 Anayasası tarafından konuldu.

YÜKSEKOKUL ŞARTI CELAL BAYAR YÜZÜNDEN KONULDU
Bu şartın konulmasındaki asıl neden, 1950-60 döneminde Cumhurbaşkanlığı yapan ve yüksek öğrenim görmemiş olan Celal Bayar’a duyulan tepkidir. Temsilciler Meclisi görüşmelerinde, yüksek öğretim şartının konulması yolunda önergeyi veren Ahmet Karamüftüoğlu, “Devletin reisi nasıl olur da tahsilsiz olabilir? Bunun acısını az mı çektik? Türk devletini temsil edecek adamda tahsil ve kültür seviyesinin aranması en masum ve haklı bir tekliftir” diyerek önergesini savunmuştu.

4- Milletvekili olmak veya milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmak:
Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan ama milletvekili seçilme yeterliliğine sahip birinin Cumhurbaşkanlığına aday gösterilebilmesi, “Meclis üye tamsayısının en az beşte birinin yazılı önerisiyle mümkündür”.

ADAY OLMAK SEÇİME KATILABİLMEK İÇİN YETERLİ Mİ?
Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklayan gazeteci Metin Uca’nın Anayasa’daki şart gereği Meclis üye tamsayısının en az beşte birinin yazılı önerisiyle mümkün. Uca yaptığı açıklamada bunu ifade ederek, 110 milletvekili konusunda umutlu olduğunu söyledi. Uca, ‘Meclis’te liberal milletvekillerinden olumlu tepkiler aldığını’ dile getirerek, “110 milletvekili konusunda umutluyum. İktidar partisi dahil, görüştüğüm kişiler var” demişti.

5- Daha önce cumhurbaşkanlığı yapmamış olmak:
Anayasanın 101. maddesine göre, “bir kimse, iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez”. Türk siyasetinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kimin cumuhurbaşkanı olacağı konusunda sorun yaşandığında, bu kuralın değiştirilmesi gündeme geliyor. Ancak bu girişimler şimdiye kadar başarısızlıkla sonuçlandı.

DEMİREL İÇİN 5+5 FORMÜLÜ DENENDİ
Son olarak Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığının sonuna gelindiğinde Başbakan Ecevit, Demirel’in görev süresinin ‘istikrar’ için bir dönem daha uzatılması gerektiğini söyleyerek, anayasada ‘iki kelimelik’ değişiklik yapılmasının yeterli olacağını savunmuştu. DYP lideri Çiller; Ecevit, Bahçeli, Yılmaz ve Kutan’la görüşerek beşer yıllığına aynı kişinin iki kez cumhurbaşkanı seçilebilmesine olanak tanıyan bir öneri götürmüştü. Ancak 5+5 formülü yaşama geçirilemedi. 5 Nisan 2000’de yapılan tarihi oturumda Demirel’in kaderini belirleyen 101. maddde reddedildi. Görev süresi uzatılmazsa ekonominin olumsuz etkileneceğine ilişkin görüşler ileri sürülmüş olsa da Demirel’in görev süresinin uzatılmaması piyasalarda olumlu algılandı. Borsa 1053 puan artışla 17 bin puan sınırına dayanmıştı.
I CAN'T SEE THE MEAN OF THİS LİFE

sHiNoDa

dsp mitingine gelen var mı? geçekten görkemliydi..Türkiye'nin 3 ili dısında dier illerin tümünden insanlar geldi. 8nisanda Ankaraya tam 2931 otobüs ve 453 minibüs giriş yaptı 100.000 in üzerinde vatandaşımızın katılımıyla geçekleşti.. 14 Mayısta Atatürkçü düşünce derneğinin mitingi var biz orda da olcaz oraya da bekleriz.

ewrimcan

http://www.youtube.com/watch?v=dR4XpZgkZNg

evet, yazamadım ama ben de sürpriz bir şekilde oradaydım. hatta burakla(shinoda) orda görüştük. bi nevi LPFT hatay buluşmasını ankarada yapcaktık ama bazı arkadaş ailevi neddenlerle gelemedi. herneyse. çok güzel ve coşkuluydu. videoda basın tribünü görünüo karşıda, onun sağında bi ara görünüorz burakla.  :)

gokhan

Quote from: ewrimcan on Nisan 10, 2007, 04:54:58 PM
http://www.youtube.com/watch?v=dR4XpZgkZNg

evet, yazamadım ama ben de sürpriz bir şekilde oradaydım. hatta burakla(shinoda) orda görüştük. bi nevi LPFT hatay buluşmasını ankarada yapcaktık ama bazı arkadaş ailevi neddenlerle gelemedi. herneyse. çok güzel ve coşkuluydu. videoda basın tribünü görünüo karşıda, onun sağında bi ara görünüorz burakla.  :)
olum baktım baktım goremedım.. :)

FuNDaa

Çankaya için birinci şart LAİKLİK
daha ne söylenebilir ki..ama hala başbakan ın köşke çıkma ısrarını o kadar komik buluyorum ki  >:( nefret ediyorum adamdan ya ATATÜRK ümüzün getirdiği bu düzeni yıkmaya çalışan bi zihniyete sahip...hala daha Köşk diyoo >:(
umarım çıkamaz  >:(

gokhan

Quote from: FuNDaa on Nisan 10, 2007, 08:22:21 PM
Çankaya için birinci şart LAİKLİK
daha ne söylenebilir ki..ama hala başbakan ın köşke çıkma ısrarını o kadar komik buluyorum ki  >:( nefret ediyorum adamdan ya ATATÜRK ümüzün getirdiği bu düzeni yıkmaya çalışan bi zihniyete sahip...hala daha Köşk diyoo >:(
umarım çıkamaz  >:(
resmı agızdan bıssey cıkmadı...

ZongiR

Arkadaslar moral bozmak istemem ama begenmedigimiz bu adam cumhurbaskani olacak.secimlerde yine begenmedigimiz akp gene en fazla oyu alan parti olacak.cikmasini istemiyorduysak bunu en basinda dusunecektik oylari gondermeden once.simdi biz vermedik diyebilirsiniz ama adamlarin aldiklari oyu hatirlatmama gerek yok herhalde.insanimiz bikmis durumda.basa gecenlerin hicbiri basari gosteremedi.bunlarin hepsini goz onunde bulundurun.insanlar oy verirken iyi olduklari icin degil kendi menfaatlerini kendilerine yakin olan partiyi secmekte.hickimse verdigi adami tartip bicmemekte.bir soz vardir milletini en cok seven gorevini en iyi yapandir diye.gorevini en iyi sekilde yapan hickimse yok.suan ki goruntuye bakilirsa cikmayacakta.su an ki goruntuye bakilirsa biraz dsp ye yonelme var.buda cok az soyleyeyim.dsp nin 8 nisan ankara bulusmasindaydim ve umutlu insan pek fazla goremedim.herkes buyuk bir gazla gelmis oraya.aslinda herkes korktugu icin gelmisti.
bundan sonraki soyleyeceklerimin altini ciziyorum.bundan oncekiler somurmustu ulkeyi.bide erdogan somurse ne olurduki.bu yuzden bu korkuyu anlayamadim.ama onlarin asil korkusu erdogan ulkeyi somurmuyordu.diger serefsizlerden farki vardi(oda serefsiz yanlis anlasilmasin).o kendi dusuncesini hayata geciriyordu ve bunu buyuk bir basariyla yerine getiriyordu.onundeki tek buyuk engelide asmak uzere bu yuzden bu kadar korkuyordular.

ben bunlari soylerken tarafsiz dusunmeye calisiyorum.benim asil korkum ulkeyi kaosa suruklemeye calisan birkac serefsize uymamamiz gerektigidir.bu cumhurbaskanligi secimi gerginligi ile baslayacak ki basladi.bolunmeye kadar gidecek.bu ulkede hersey var.Para için hem kıbrısı ve vatanı satılk ettiler.Tesisler yeraltı zenginlikleri peşkeş çekildi.Denktaş tu kaka oldu.Milliyetcilikte.Halk işsiz,tarım dışa bağımlı.Üretici borçlu halk kredi kartlarıyla savaşıyor.Borsa bankalar tesisler satıldı.İmf ile sabaha kadar pazarlık yapılıyor.300 milyar borcu IMF ödemiycek.Şehit aileleri askerler küskün.Bölücülük diz boyu.ABD kapımızda izinsiz bir şey yapamaz haldeyiz.Kırmızı çizgi kalmadı.Kıbrısta oyunlar var.Hangisini diyeyim.hersey rayina oturmus durumda.hersey onlarin istedigi gibi gidiyor.bunlari gordukce ben rahat edemiyorum.bunu engelleyebilecek kapasiteye sahip bir cumhurbaskani goremiyorum.partide goremiyorum.yakinlik derseniz ayri mesele.bunun icin isim vermekte istemem.herkes ozgurdur dusuncesinde.benim tek istedigim birlik beraberlik ve butunluk.hicbir fark gozetmeksizin...

http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

ewrimcan

yine "zongirce" bir msj. okudum da!

katılıyorm sana, bakın çanakkale şehit mezarlaroına, herkes birlikte. kimse "bu kürt, bu alevi, bu ..." demeden yan yana gömülmüş. birlikte, beraber.

DSP mitinginde umutlu insan göremedim demişsin. bunu korkularına bağlamışsın. korkuları etkilidir belki ama kendimden söliim, ctesi saat 19 da antakya şehir meydanındaydık, gece 11de otobüs hareket etti. otobüsten pazar sabah 10da indik. bizim gibi kaç otobüs insan bunları yaşadı. canımız çıktı resmen. ki otobüsten erken inenler o yol yorgunluğuun üstüne saatlerce sıhhiyede bekledi. yorgunluğumuzdan sana öyle gelmiştir.

bu konu dışında seçmek meselesi var. eğer kullanılmamış oyler en azından boş olarak kullanılsaydı bunlar olmazdı. en azından bu kadar olmazdı. seçime gitmeyenler seçti onları bana göre.