Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

gerçek nedir?

Başlatan beanlie, Mart 21, 2007, 03:57:01 PM

Previous topic - Next topic

beanlie

gerçek böle suan bnm olduğum gibi salak yerine koyulmak aq her seyin bosuna oldunu görmek  >:( salakça bişeyin peşinde koşmak  >:( işte gerçek bu  >:(

neverforgivenangel

yani diyosunki gerçek : kızgın olmaktır:D

gokhan

Quote from: beanlie on Ekim 27, 2007, 10:44:27 PM
gerçek böle suan bnm olduğum gibi salak yerine koyulmak aq her seyin bosuna oldunu görmek  >:( salakça bişeyin peşinde koşmak  >:( işte gerçek bu  >:(
tayfun  sende bı nevı benım grıdıgım modlardasın...=)

Zaknafein

Görecedir.
Antik Yunan'dan günümüze hala var olup olmadığı tartışıldığına göre;insanın inandığı onun gerçeğidir.

Örnekle de açıklarım:
Bir kişi der ki;'gerçek yoktur.'
Bir başka kişi der ki;'gerçek acıdır'
Üstteki kişi de gelir;'acı nedir peki?'
şeklinde bir soru sorar..Yüzyıllar boyu tartışılabilir acının ne olduğu,gelecek yüzyıllarda gerçeği tartışmaya tekrar dönülebilir.

blind_clown

Quote from: Zaknafein on Aralık 03, 2007, 08:44:59 PM
Görecedir.
Antik Yunan'dan günümüze hala var olup olmadığı tartışıldığına göre;insanın inandığı onun gerçeğidir.

Örnekle de açıklarım:
Bir kişi der ki;'gerçek yoktur.'
Bir başka kişi der ki;'gerçek acıdır'
Üstteki kişi de gelir;'acı nedir peki?'
şeklinde bir soru sorar..Yüzyıllar boyu tartışılabilir acının ne olduğu,gelecek yüzyıllarda gerçeği tartışmaya tekrar dönülebilir.
biraz daha felsefeyle ilgili bişeyler araştırsan iyi olcak sanki=))felsefe yapmaya çalışmıssın ama olmamışşş :-X
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

Zaknafein

Yapma ya?
Tüh!
Peki karşıt görüş belirt o halde.
Fikrini beyan et.
Felsefe hakkında o kadar çok şey biliyorsan (-ki bu benim umurumda değil) doğru bilginin göreceli olduğunu bilmen de gerekirdi.
Fakat karşı fikirlere saygı duymayıp,onlarla alay eden insanlar şu an tarih üzerinde ne bir ize,ne bir statüye sahip.
Mesela 'olmamışşş  :-X' diyeceğin yerde,bu kısmı bence doğru değildir deyip,bence böyledir deseydin mantıklı olacakmış.Fakat senin yaptığın saygısızlıktan öteye geçememiştir.
Doğru bilgi göreceli değildir de dersin sen şimdi.
Görecenin ne olduğu konusunda bir fikrin var mı?
Sözlük anlamı dışında cümle içinde kullanılışına rastladın mı hiç?
Doğru bilgi görecelidir,kısıtlıaraştırma imkanımla bildiğim tek şey bu.
Ha 'görece görece diye bağırıyo bu herif ne saçmalayacak' diyebilirsin şimdi.Şöyle söyleyeyim;
Yukarıda belirttiğim benim fikrimdi.
Aşağıda belirtilen senin fikrindi.
Ve bunlar karşıt fikirlerdi,ama sonuçta ikisi de fikirdi.Ve 1 tanesinin doğru olma gibi bir zorunluluğu yok.İnsan neye isterse ona inanabilir.
Beni rahatsız eden şey,beyan edilmiş fikrimin,böyle içleracısı bir mesajla ayaklar altına alınmaya çalışılması.Sanmıyorum ki alınsın,ama denenmiş işte.
Düşün bu söylediklerimi.
Varsa adam gibi cevabın ver,ben dinlerim.

blind_clown

Quote from: Zaknafein on Aralık 05, 2007, 09:18:27 PM
Yapma ya?
Tüh!
Peki karşıt görüş belirt o halde.
Fikrini beyan et.
Felsefe hakkında o kadar çok şey biliyorsan (-ki bu benim umurumda değil) doğru bilginin göreceli olduğunu bilmen de gerekirdi.
Fakat karşı fikirlere saygı duymayıp,onlarla alay eden insanlar şu an tarih üzerinde ne bir ize,ne bir statüye sahip.
Mesela 'olmamışşş  :-X' diyeceğin yerde,bu kısmı bence doğru değildir deyip,bence böyledir deseydin mantıklı olacakmış.Fakat senin yaptığın saygısızlıktan öteye geçememiştir.
Doğru bilgi göreceli değildir de dersin sen şimdi.
Sözlük anlamı dışında cümle içinde kullanılışına rastladın mı hiç?
Doğru bilgi görecelidir,kısıtlıaraştırma imkanımla bildiğim tek şey bu.
Ha 'görece görece diye bağırıyo bu herif ne saçmalayacak' diyebilirsin şimdi.Şöyle söyleyeyim;
Yukarıda belirttiğim benim fikrimdi.
Aşağıda belirtilen senin fikrindi.
Ve bunlar karşıt fikirlerdi,ama sonuçta ikisi de fikirdi.Ve 1 tanesinin doğru olma gibi bir zorunluluğu yok.İnsan neye isterse ona inanabilir.
Beni rahatsız eden şey,beyan edilmiş fikrimin,böyle içleracısı bir mesajla ayaklar altına alınmaya çalışılması.Sanmıyorum ki alınsın,ama denenmiş işte.
Düşün bu söylediklerimi.
Varsa adam gibi cevabın ver,ben dinlerim.

bir önceki sayfayı okursan yorumumu görürsün bu konu hakkında bilip bilmeden konuşan sen oldun burada dikatini çekerim!!sana göreceliği de einstein dan başlayarak öyle bi açıklarım ki hayalin durur çok bilmiş şey..ayrıca ben senin fikirlerine doğru veya yanlış diye bir şey demedim(felsefe göreceli değildir diye bir şeyse asla demedim)..sadece felsefe yapmaya çalışmışsın olmamış dedim (dip not:felsefe yapmanın ne demek olduğıunu anlaymayacak kadar olman da benimn bu konuda ne kadar haklı olduğumu gösteriyor.)konuyu bağlayamamandan bahsettim..fikirlerine saygısızlıkta bulunma ve aşağılama gibi bir amaç gütmedim sadece sevimli görünsün diye bikaç smiley koyarak bi eleştri yaptım..felsefeyle ilgilenen birnin de eleştrilere açık olması gerekmez mi acaba sen daha iyi bilirsin çok bilmiş!! oraya iki cümle yazmakla ne sen adam olursun ne ben o yüzden burda bi kaç kitaptan duyduğun alıntı şeylerle ve saçma örneklerinle beni ezmeye çalışma olur mu??bu da sana son yazışım senin gibi küçük beyinlilerle ilgilenemicem kusura bakma!!önce olayları doğru algılama sorununu hallet sonra konuşalım..hoşçakal!
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

beanlie

Quote from: gokhan on Ekim 28, 2007, 03:08:45 PM
Quote from: beanlie on Ekim 27, 2007, 10:44:27 PM
tayfun  sende bı nevı benım grıdıgım modlardasın...=)

hala bu salaklığı ypmaya dewam ediorum :s  >:( >:( >:(

Zaknafein

Açıkçası baştan sona okudum konuyu,senin mesajın da dahil olmak üzere.Katılmadığım yerleri oldu,fakat şurası olmamış,şurası yanlış gibi bir yorum atmadım yazını alıntılayıp,okudum,fikrini gördüm,geçtim,kendi fikrimi yazdım.Sen ne yaptın yüksek algılama kapasitenle?
Yazımı alıntılayıp,'yapmaya çalışmışsın olmamışş' mesajını yazdın.Tabii büyük beyinli bir kişi olarak istediğini yapma hakkına sahipsin sen,o yönden sorunumuz yok.
Sonra sitem mesajımı okuyup,büyük beyninle irdeleyip,zarar görmüş miyelin kılıflarının yardımı ile yüksek cevap tekniğinle aklınca cevap verdin.Peki sitem mesajımdan ne anlamışsın?Buyur bakalım;
'yapmaya çalışmışsın olmamışş' mesajını yazmak yerine,şurası olmamış,şöyle düşünüyorum,yorumunu katmanı istemişim senden,doğru olan budur demişim,sen ne yapmışsın;aynştayn'dan başlayıp göreceyi anlatmakla tehdit etmişsin beni,çapın elverdiğince hakaretler etmişsin,bravo sana demek geldi içimden.

Alçak kavrama kabiliyetim bir yerde hata yapmış bak,kabul ediyorum,anlık sinirle gereksiz bir cümle kurmuşum.
QuoteDoğru bilgi göreceli değildir de dersin sen şimdi.
Takma buna,yaparım arada böyle şeyler.

'Birkaç kitaptan duyduğun birkaç kelime' cümlesini kurmuşsun,bu da senin yanlışındır işte.Ve seni ezmek gibi bir derdim yok şu an.

Neyse önemli değil,saygı duymadan toplumda var olamayız,saygı duyuyorum.(ettiğin,etmeye çalıştığın hakaretlere bile).Kısmen yapıcı eleştirilerin için teşekkür de ediyorum.

Benim için kullandığın 'küçük beyinli' ibaresini de dikkate almıyorum,sinir anına denk geldiğini düşünüyorum,üzerinde tartışmaya gerek yok.Zira Öss hazırlık evresindeki öğrencilerin kazanabilmek için kıçlarını yırttıkları bir okulum,adıma tübitak imzalı birkaç plaketim var,ha evet yine de küçük beyinliyim,okyanustaki su damlası etmez bildiklerim,daha fazlasını bildiğini iddia eden insanoğlu yoktur umarım.Zaten 'aklıyla övünen bir insan,hücresinin büyüklüğüyle övünen bir mahkuma benzer'.

Saygılar sunuyorum.

EBRU ?!

inanmak istemediinz herşey gerçektr!
ben 1istisnaYsam ! kaideyide boZaRım :P

lp_mike_chester

başını ve sonunu bildiğin her sey gercektir....
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

lpbn

gerçekler=şu ana kadar yaşadıklarımız ve gelecekte de  yaşayacaklarımızdır
snowflake in my hand

ousan

bu sitede admin olduğum bir gerçek der ve bu mesajıma olan tepkiyi merak ederim... bakalım hakkımda neler denilcek?

neverforgivenangel

Quote from: ousan on Nisan 12, 2008, 11:52:36 PM
bu sitede admin olduğum bir gerçek der ve bu mesajıma olan tepkiyi merak ederim... bakalım hakkımda neler denilcek?

gerçek görünen ve bilinendir gibi bir yorum yaparım o zaman admin olduğunu hem görüyorum hem de zaten biliyorum... hakkında da yorum yapmıcam bay MM ;D

Sumween

Ben bireysel bi gerçeklikten bahsedip; kendime güvenemeyeceğimi bu yüzden her yola mutlaka -tek- çıkmam gerektiğini söyler, senin mesaja yorum yapmam sayın admin derim. + ''Admin'' diye bitirmem, senin bu gerçeğinin benim de gerçeğim olduğunu gösterir.

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!