Albümü baslatan giris parcası- Bu parcadan albümün devamının nasıl geleceğini anlayabilirsiniz Given Up Brad -> "fire in the city" adında kotu bir parcamız vardı. mike bu parcayı beğenen tek insandı. parcayı tamamen dağıtmak yerine içinden guzel olan kısımları kullandık. Mike -> Brad arabamı çalmış ve stereo u sökmüş gibi hissettim. Brad -> Bas ve davulla anlaşılmaz bir sound oluşturdum ve sonunda bu sarkı ortaya cıktı. Chester, sarkıda "what the f*ck is wrong with me? put me out of my f*cking misery! ( bende yanlış olan ne? beni acımın dışına koyun!)" diye bağırıyor. sarkının ne hakkında olduğunu acıklamak gerekirse onun mutsuzluğunu anlatıyor. Leave Out All The Rests Chester -> En basından beri bunun bir single olacağı belliydi. bu yuzden sözlerin anlamlı olması için üzerlerinde cok calıştık. Ben "Pretending someone else can save me from myself ( başka biri gibi davranmak beni kendimden kurtarabilir)" i söylediğimde bu bir özür mektubu gibi hissettirdi her ne kadar ben insanların kotu seyleri değil, iyi seyleri hatırlamalarını istediysemde. Bu sarkı genel olarak alcak gonullulukle ilgili. Bleed It Out Mike -> Bu sarkının sözlerini yuzlerce defa yazdım. her seferinde boşa cıktı. üzerinde saatler harcadım ve ekip, henüz olmadığını dusundu. sözleri yazdığımda 30 sn dinlediler ve bastan baslamamı soylediler. Biraz zordu..Bu, sözleri alıp yuzune vurup sonrada tekrar yazı tahtanın basına donmek gibi bir histi.. Sözler bir araya geldiği zaman ekibe bu sarkıyı ancak biz böyle yapabilirdik dedim. Shadow of the day Brad -> muhtemelen en zor duzenlemeydi. sarkı ilk basta turev gelmişti ama sonra farklı elementler ekledik ( akustik gitar, electric banjo ve marimbo) Bu kesinlikle yazdığımız en iyi parcalardan biri.. What I've Done Mike -> diğer albümlerde Brad ve ben her sarkıya birlikte baslardık. Fakat bu bizim birlikte yazdığımız tek şarkı ve bizim bitirdiğimiz sonuncusu oldu. Bütün albümü içine alan bir sarkı olmasını istemiştik ve bu "o" sarkı. her dinleyişinizde içinde farklı bir sey bulacaksınız. Hand Held High Mike -> Rick bize eğer parcada rap e ihtiyac duyuluyorsa söylemeye calışın dedi. Parcada bu yuzden rap var. Brad -> birlikte işe yaramayan ögeleri birleştirmeye calıştığımızda bir suru buyuk kaza meydana geldi. No More Sorrow Rob -> muhtemelen albümdeki en ağır parca bu. Baslangıcta "Ebow Idea" olarak adlandırılmıştı. Rick, Brad e EBOW(gitar efekti) u baska bir yerde kullanmasını söyledi. Chester -> Bence bu kesinlikle kulaklıkla dinlenilmesi gereken cok derin anlamlı bir parca. Her dinlediğinizde içinde farklı anlamlar bulacaksınız. Valentine's Day Chester -> Kesinlikle albumun bağımlılık yapan sarkılarından bir tanesi..Biz yaptığımız şeyin bütünlüğünü korumak için bazen dikkatli olmalıyız. Biz sert bir grubuz ve bunu seviyoruz. Rahatsız edici seylerden konuşup sizleri bu sekilde rahat hissettirmeye calışıyoruz. Bu sarkıda da işte bunu yaptık ve ben albumun bakış acısını gercekten sevdim. In Between Chester -> Mike ın bu sarkıyı söylemesi gerektiğini biliyordum. Yalnızca bir kere denedim ve iyi bir iş cıkardım. ama sarkının hızı mike ın performansından dusuk kaldı cunku mike söylediği seye gercekten inanarak söyledi. In Pieces Chester -> Yakın bir zaman önce bosandım ve bu gercekten zordu. Daha sonra yeniden evlendim ve hayatımda cok buyuk değişiklikler oldu. Bir sure bu yeniden basladığım hayatımda tam anlamıyla mutlu olamadım..Bu sarkı tum bunlarla ilgili..Sarkının pop olarak ilerleyip son bölümünde ise tamamen bir rock parcası haline gelmesini dinlemek cok guzel The Little Things Give You Away Brad -> Albumdeki en sevdiğimiz parca bu. yaptığımız parcalar içinde en buyuk anlatım yine bu parcada..Bu parcayı hiç bir parca izliyemez ve gölgede bırakamaz. Bu parcayı bu hale getiren içindeki gitar solosu.. Mike -> Brad her zaman sololardan kaçınır cunku gosteriş yapmayı sevmez. ama o soloyu calmaya basladığında kayıtta cok duygusal anlar yaşadık.. sarkıda sözlerle anlatılmak isteneni o, notalarla anlattı.. _endLeSs a teşekkürler :)"> Albümü baslatan giris parcası- Bu parcadan albümün devamının nasıl geleceğini anlayabilirsiniz Given Up Brad -> "fire in the city" adında kotu bir parcamız vardı. mike bu parcayı beğenen tek insandı. parcayı tamamen dağıtmak yerine içinden guzel olan kısımları kullandık. Mike -> Brad arabamı çalmış ve stereo u sökmüş gibi hissettim. Brad -> Bas ve davulla anlaşılmaz bir sound oluşturdum ve sonunda bu sarkı ortaya cıktı. Chester, sarkıda "what the f*ck is wrong with me? put me out of my f*cking misery! ( bende yanlış olan ne? beni acımın dışına koyun!)" diye bağırıyor. sarkının ne hakkında olduğunu acıklamak gerekirse onun mutsuzluğunu anlatıyor. Leave Out All The Rests Chester -> En basından beri bunun bir single olacağı belliydi. bu yuzden sözlerin anlamlı olması için üzerlerinde cok calıştık. Ben "Pretending someone else can save me from myself ( başka biri gibi davranmak beni kendimden kurtarabilir)" i söylediğimde bu bir özür mektubu gibi hissettirdi her ne kadar ben insanların kotu seyleri değil, iyi seyleri hatırlamalarını istediysemde. Bu sarkı genel olarak alcak gonullulukle ilgili. Bleed It Out Mike -> Bu sarkının sözlerini yuzlerce defa yazdım. her seferinde boşa cıktı. üzerinde saatler harcadım ve ekip, henüz olmadığını dusundu. sözleri yazdığımda 30 sn dinlediler ve bastan baslamamı soylediler. Biraz zordu..Bu, sözleri alıp yuzune vurup sonrada tekrar yazı tahtanın basına donmek gibi bir histi.. Sözler bir araya geldiği zaman ekibe bu sarkıyı ancak biz böyle yapabilirdik dedim. Shadow of the day Brad -> muhtemelen en zor duzenlemeydi. sarkı ilk basta turev gelmişti ama sonra farklı elementler ekledik ( akustik gitar, electric banjo ve marimbo) Bu kesinlikle yazdığımız en iyi parcalardan biri.. What I've Done Mike -> diğer albümlerde Brad ve ben her sarkıya birlikte baslardık. Fakat bu bizim birlikte yazdığımız tek şarkı ve bizim bitirdiğimiz sonuncusu oldu. Bütün albümü içine alan bir sarkı olmasını istemiştik ve bu "o" sarkı. her dinleyişinizde içinde farklı bir sey bulacaksınız. Hand Held High Mike -> Rick bize eğer parcada rap e ihtiyac duyuluyorsa söylemeye calışın dedi. Parcada bu yuzden rap var. Brad -> birlikte işe yaramayan ögeleri birleştirmeye calıştığımızda bir suru buyuk kaza meydana geldi. No More Sorrow Rob -> muhtemelen albümdeki en ağır parca bu. Baslangıcta "Ebow Idea" olarak adlandırılmıştı. Rick, Brad e EBOW(gitar efekti) u baska bir yerde kullanmasını söyledi. Chester -> Bence bu kesinlikle kulaklıkla dinlenilmesi gereken cok derin anlamlı bir parca. Her dinlediğinizde içinde farklı anlamlar bulacaksınız. Valentine's Day Chester -> Kesinlikle albumun bağımlılık yapan sarkılarından bir tanesi..Biz yaptığımız şeyin bütünlüğünü korumak için bazen dikkatli olmalıyız. Biz sert bir grubuz ve bunu seviyoruz. Rahatsız edici seylerden konuşup sizleri bu sekilde rahat hissettirmeye calışıyoruz. Bu sarkıda da işte bunu yaptık ve ben albumun bakış acısını gercekten sevdim. In Between Chester -> Mike ın bu sarkıyı söylemesi gerektiğini biliyordum. Yalnızca bir kere denedim ve iyi bir iş cıkardım. ama sarkının hızı mike ın performansından dusuk kaldı cunku mike söylediği seye gercekten inanarak söyledi. In Pieces Chester -> Yakın bir zaman önce bosandım ve bu gercekten zordu. Daha sonra yeniden evlendim ve hayatımda cok buyuk değişiklikler oldu. Bir sure bu yeniden basladığım hayatımda tam anlamıyla mutlu olamadım..Bu sarkı tum bunlarla ilgili..Sarkının pop olarak ilerleyip son bölümünde ise tamamen bir rock parcası haline gelmesini dinlemek cok guzel The Little Things Give You Away Brad -> Albumdeki en sevdiğimiz parca bu. yaptığımız parcalar içinde en buyuk anlatım yine bu parcada..Bu parcayı hiç bir parca izliyemez ve gölgede bırakamaz. Bu parcayı bu hale getiren içindeki gitar solosu.. Mike -> Brad her zaman sololardan kaçınır cunku gosteriş yapmayı sevmez. ama o soloyu calmaya basladığında kayıtta cok duygusal anlar yaşadık.. sarkıda sözlerle anlatılmak isteneni o, notalarla anlattı.. _endLeSs a teşekkürler :)">