Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

cumhurbaşkanını kim seçsin ?

Başlatan ShapeshifteR, Mayıs 08, 2007, 02:10:27 AM

Previous topic - Next topic

sizce cumhurbaşkanı nasıl seçilmeli..

halk seçsin
32 (53.3%)
meclis seçsin
15 (25%)
dönem cbaşkanı yerine gelecek cbaşkanını kendi seçsin
3 (5%)
yök seçsin
3 (5%)
öss 1.si(leri) seçsin
4 (6.7%)
iQ su en yuksek aday seçilsin
3 (5%)

Total Members Voted: 60

gokhan

halk secsın lafını sadece dyp cıkardı...yanı dıer partılere bısey soylemeyın....

ShapeshifteR

arkadaş parti ismi falan sölememiş ne dyp ne chp nede bşka...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

gokhan

Quote from: ShapeshifteR on Mayıs 17, 2007, 12:25:10 AM
arkadaş parti ismi falan sölememiş ne dyp ne chp nede bşka...
ya bercekten ayakta uyuyosun arkadasım...son zmnlrda gundemı takıp etmıyosun herhalde yanı arkadasımızın ısım wermesıne gerke yok zaten acıklamalr o yonde ok ;)

LpNumB

"Dönem cbaşkanı yerine gelecek cbaşkanını kendi seçsin" oldu başka:)

ShapeshifteR

Sezer´den ´halkın seçmesi´ne veto!

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliğini iade etti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören ve anayasa değişikliği içeren 5660 sayılı ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''u iade etti. Sezer, yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce bir kez daha görüşülmesini istedi.
GEREKÇELER

Sezer gerekçesinde tartışmadan anayasa değiştirmenin rejim açısından sakınca yaratacağını vurguladı.

Sezer, getirilmek istenen sistem değişikliğinin, haklı ve kabul edilebilir bir gerekçesi olmadığını belirtti. Değişikliğin rejimi sıkıntıya sokacağının açık olduğunu kaydeden Sezer, düzenlemenin kamuoyunda tartışılıp Meclis´te ele alınmasının daha doğru olduğunu ifade eti.

Sezer, ayrıca değişikliklerin temsilde adaletin olmadığı Meclis tarafından yapılamasının doğru olmadığını vurguladı. Değişiklikle parlamenter rejimden uzaklaşıldığını, 5+5 formulünün ise cumhurbaşkanının yansızlığı zedeleyeceğini ifade etti.

Bu arada AK Parti Genel Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz, paketin Pazar günü Meclis'te görüşülebileceğini söyledi.

http://www.skyturk.tv/news.jsp?c=1&newsId=65161

black_ece

iyi yapmış

ShapeshifteR

sadece turkiye vakit kaybetmiş olacak ama...hiçbirşeyi deiştirmeden meclis onu geri gondercek cbaşkanı da kabul etmeye mecbur ikinci defa geldiinde..

Mosso

bnce bu madde deıstırılmelı sımdı adam hayatı bı meseleyi nasıl halledıcek zorla kbl ettırırler

hermione

ben bu dönemki cumhurbaşkanın devam etmesini isterdim. bu olmıcana göre yerine birini kendi seçse ii olur:)))

ShapeshifteR

bide babadan oğula geçsin istiosann :D :D

hermione

:D :D :D
şimdiki cumhurbaşkanının oğlu fena bir aday olmazdı aslında ;)
şaka bir yana ben şimdiki c.başkanını çok beğeniyorum ve kendisi gibi biri gelse süper olur o manada yazdım yani...

Mike989

halk seçsin

black_ece

Quote from: hermione on Mayıs 29, 2007, 01:53:39 PM
:D :D :D
şimdiki cumhurbaşkanının oğlu fena bir aday olmazdı aslında ;)
şaka bir yana ben şimdiki c.başkanını çok beğeniyorum ve kendisi gibi biri gelse süper olur o manada yazdım yani...
Aynen mi katılırım =)
sessiz sakin bir insan olsa da iyi gidiyo bence =D

raines

ben seçiyim

black_ece

halk seçiyomuş artık belli oldu galiba :(