Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Ceza

Başlatan primula, Ocak 18, 2008, 12:18:32 PM

Previous topic - Next topic

primula

Ceza, 1977 yilinda Üsküdar/İstanbul’da dogdu. Rap müzige olan ilgisi ilkokul yillarinda sira arkadasindan ödünç aldigi kasetlerle basladi. Ceza tabii ki gerçek ismi degil, bu onun hiphop’ta kullanmak için seçtigi yada daha dogrusu kazandigi bir lakap! Katildigi hiphop partilerinde, Freestyle rap (yani o an sahneye çikip müzik esliginde, o an yazilan sözlerle rap yapma) yarismalarinda her zaman birinci olan Ceza için diger yarismacilar hep “eyvah Ceza’miz geldi” diyorlarmis ve bunun sonucunda, o da Ceza’yi lakap olarak kullanmaya baslamis.

Gençlik yillarinda, çesitli projelerde yer alan Ceza, 1998 yilinda Dr. Fuchs ile bir araya gelerek “Nefret”i kurdu. Kendi çabalariyla yaptiklari deneme kayitları sonrasinda “Yeralti Operasyonu” isimli toplama Türkçe Rap albümünde yer aldilar.

“Yeralti Operasyonu”nda en çok ilgi çeken grup olan “Nefret”, kisa bir süre sonra Hammer Müzik ile anlasarak ilk albümü “Meclis-i Ala İstanbul”u yayinladi. Albümün hit parçasi “İstanbul” için çekilen videoklip birçok yerel ve ulusal TV kanalinda yayinlandi. Albüm sonrasi Türk ve Yabanci basindan olumlu elestiriler alan “Nefret”, H2000, J&B Dance Festivali ve Avrupa Müzik Festivali gibi büyük organizasyonlarda sahne aldi. “Meclis-i Ala İstanbul” albümleri Hammer Müzik’in distribütörleri tarafından Türkiye ile ayni anda Avrupa’da da piyasaya sürüldü. Özellikle Türkçe Rap’in büyük ilgi gördügü Almanya’da Türkiye’den çikan bir grup için yüksek bir satis rakamina ulasti.

İkinci albümleri “Anahtar” için İstanbul’da Digitalmix stüdyosunda kayida giren “Nefret”, çalismalarini 2001 yilinin Temmuz ayinda tamamladi. Cartel grubundan Erci E, Wu Tang Clan için yaptigi featuring ile büyük isim yapan Bektas, Megalomaniax grubundan Kader K, ve “Gerçek Kal” albümüyle adından söz ettiren Fresh B’nin de konuk oldugu albümde scratch’ler Almanya’nın ünlü DJ’leri DJ Rocky ve DJ Ness tarafindan atildi

Türkiye’de yasanan ekonomik kriz ve Dr. Fuchs’un ani sekilde askere gitmesi sonucu istenilen promosyonun yapilamamasina ragmen “Anahtar” çok yüksek bir satis rakamina ulasti ve Nefret’in Türkiye’nin en çok satan ve Dünya’da en çok taninan Türkçe Rap grubu olmasini sagladi!

υηƒσяgινєη.

InnOCenT_SiNNeR

Eskiden ne cok dinlerdim cezayı  :D artık pek dinlemiyorum. Gzel sarkıları var ya Türkce rap in en onemli isimlerinden biri.

linkieboppers

guzel sarkılarının olduğu doğru ama nedense bi turlu ısınamadım ceza ya... :-\

ezqi

türkce rapde en sewmedigim kişi
sagopa beşbin ceker buna  :-X

mi_numetal_sa

sewerim cezayı (sewerim keretayı gibi oldu :-*)
ÖZENTİLERİ ELE GEÇİRDİLER ÇOK TEŞEKKÜRLER TOKİO HOTEL :p ARTIK ÖZENTİ LPCİ YOOK(TUR HERHALDE)

ANTİ TOKİO

_lp@chester_

ben rapte cezada sevmiyom neden bende bilmiyom :-\

I_am_free

milliyet reklamı çok güzel olmuş

InnOCenT_SiNNeR

Rapstar albumunu severdim eskiden artık sevmiorm ama  :(

Sumween

Quote from: I_am_free on Ocak 30, 2008, 09:11:01 PM
milliyet reklamı çok güzel olmuş
Evet çok iyi ya...
lise 1 de miydik neydik bi arkadaşımla bundan bahsederken peşpeşe dilimiz sürçüp durmuştu ikimizinde , adı aramızda rezacı cep olarak kalmıştı :D  hehey eski günler... şimdi kızla bi yanlışlıkla çarpsa da yumruğu geçirsem hayalleri kuruyoruz gözgöze geldikçe.. aynı dersaneye düştük (?)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

linkieboppers

ceza bu hafta 10. yılını büyük bi konserle kutluomuş..manga,ayben gibi isimlerle aynı sahnede yer alacakmış..

ShapeshifteR

sadece isyan eden yada politik konular içeren parçalarını seviorum... bu yuzden cezayı değilde sagoyu tercih ederim... amma turkce rap e katkılarından dolayı takdir ederim kendisini... kaç yıldır işin içinde..
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

S@N£M_LP

önceden hastasıydım şimdi biraz daha azaldı bütün şarkılarını hala ezbere bilirim rapi onla tanıdım o yüzden çok severdim halada seviyorum yanii :D
SHUT UP WHEN I'M TALKİNG TO YOU

The sun goes down
I feel the light betray me

prensesss

ya ben aslında rap sevmem ama sagoyu seviorum nedense . bende anlamadım  :-\  ;D  ama ceza hiç semiorum yaa  >:(
. . . EvAnEsCeNcE . . .

Dead_Metallica_01

bence de rap tarzında kulaga sagopa daha hos gelıor cezza bıraz sankı on planda kalıor genelde bende pek fazla ceza dınlemem rap olarak sagoyu tercıh ediyorum genel de ;) :)

lp_mike_chester

yenü albümü süper (hiç yok deme hit çok ) sarkısına hasta oldum her gün dinliyorum nerdeyse=)
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !