Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Cumhuriyet Gaztesinin yeni reklamı....

Başlatan ShapeshifteR, Mart 10, 2008, 01:02:13 PM

Previous topic - Next topic

Requiem

Örnek vereyim.. Diyelim ben Türkiye'de yaşayan bi bayanım.. Sokakta rahatça eteğimi askılımı giyip geziorum.. ama zamanla bi bakıorum çevremde herkes kapanmaya başlamış ve diğer insanların garip bakışlarından rahatsız olmaya başlıorum.. Bu durumdan da kendimi uzaklaştırmak için de istediğim gibi giyinemiyorum veya hayatımı dilebildiğimce sürdürebileceğim bi ülkeye gidiyorum.. Bu bence baskıdır ve olmayacak bir şey de değil..

Tabi ki dediğiniz gibi mücadele etmek gerekiyo zamanla bunun olmaması için.. ki ben de bu baskının bu seviyeye gelmesine izin verileceğini hiç sanmıyorum..

Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

hermione

Quote from: ShapeshifteR on Mart 13, 2008, 01:01:33 AM

kimsenin üzerinde bi baskı oluştuğunu düşünmüyorum kimse kimseye sen başını kapicaksın sen carşaf giyceksin demiyor...

böyle bir düşünce bence fazla iyimserlik olur yada bazı gerçeklere gözünü kapatmak olur. çevremizde özellkle şu dönemlerde fazlaca gördüğümüz ilkokul çağındaki türbanlı çocuklar kendisi mi karar veriyorlar kapanmaya acaba??başta aile baskısı, sonra yaşadıkları ortamın baskısı..kaldıkı başbakanınızın karısı da abisinin baskısı ile kapanmış.hatta çok karşı çıkmış ağlamış fln filan...bunlar apaçık ortadayken kapananların çoğunun kendi hür iradesiyle kapandını sölemek çok da mantıklı gelmiyor  bana...

the_R8Ds

Biz insanların kapanmalarını engellemek istiyoruz da bunun icin ne yaprıyoruz ben soleyeyim bos ugraslardan baksa hic bir sey  bunu kendimce bi cozumu var eger burada tatlı tatlı tartısıyorsak  eger ben de fikrimi soleyecegim yazdıklarımı kimse yanlıs anlamasın bu konuda yorum yapacakların da sonuna kadar okumalarını da isterim

Bunun bir cozumu war o da bası kapananların uniye girmelerine izin vermeliyiz.nasıl yani diorsan sole acıkayim dediginiz gibi zorla kapananlar war ise basını amcaları icin onların bir gelire ihtiyacı war bu insanlar ne zaman kandi paralarini kazandıkları zaman ben hurum artık kendi paramı kendi kazanıyorum kendi hayatıma ben karar weririm we bunu takmak isemiyorum diyebilmesi icin ilk once uniyi okuyup para kazanması lazım eger para kazanmadan derse kimse basını acmak icin ailesinden dıslanıp 3 kurus parayla yasayıp basını acmas mecbur baskıyla kapanacak okumasada ailesinin begendigi kendi yasam tarzlarıyla aynı olan bir damatla ewlendirilecek oda basını kapanmasını isteyecek şimdi diyecekseniz ki basını ortenlerin sayısi unilerde her yerde artabilir biz zaten amacımıs zorla kapananları kurtarmak degilmi  biz onları kurtardıysak bundan daha buyuk basarı warmıdır zaten uniyi okuyupta bası hala kapalıysa o zaten kendi kararıdır burada bizim dememiz gereken giden onların kalan bizimdir dememiz gerekiyor zaten hala kapanıyorsa o kendi kararıdır biz demokrasi ulkesinde yasıyoruz kararına saygı duymamız gerekir bir basarı elde etmen gerekiyorsa hepsini kurtaramazsın basarı elde etmek istiyorsan biraz kayıp wermen gerekir ole hepsini birden duzeltemessin bunlar yawas yawas olan seylerdir diyeceklerim bu kadardır tsk ederim   

ShapeshifteR

zorla başı kapamanın gelirle hiçbir alakası yok yanlış düşünüyorsun bnce bu konuda the_R8Ds... o baskıyı uygulayan insan kızının kararlarına güvenmiyor demektir... ve kızına güvenmeyen insan da o kızı hiç bilmediği görmediği bir ortama okumaya yollamaz... bu konuda herşey o baskıyla kapananların elinde... baskıyla kapanıyorlarsa baskı uygulayıp acılcaklar yada kendileri istedikleri için kapalı kalcaklar... onlar mücadele edecek bizde desteklices...
baskıya kapatan aile kültür seviyesi düşük ailedir... önemli olan o ailenin kültür seviyesini yükseltebilmek...
açıklar üzerinde baskı oluşacak gibisinden şeyler düşünülüyorda da şu an kapalılar üzerinde ki baskı niye hesaba katılmıyor...
bu memlekette herkes başını açınca medeniyete mi erişmiş olcas ??? bu batı sevdalılılğından başka birşey değil...
öyle şeyler söyleniyor ki üni de türban serbest bırakıldığında sanki herkes türban geçircek kafasına tek tük açık kalacak.. sonra da o kapalılar parmaklarıyla açık olanı gösterip ' pis ,kaka, eeğğhh ' dicek...
ama şöyle birşey var bugun bi üni öğrencisi gece yattığı picamayla okula geliyorsa ben onu dışlarım abi... erkek olsun kız olsun farketmes... sen oraya okumaya,ilim yuvasına gidiyorsun picama partisine değil... herşeyin bi ciddiyet sınırı vardır...

Quote from: hermione on Mart 15, 2008, 12:35:19 PM
Quote from: ShapeshifteR on Mart 13, 2008, 01:01:33 AM

kimsenin üzerinde bi baskı oluştuğunu düşünmüyorum kimse kimseye sen başını kapicaksın sen carşaf giyceksin demiyor...

böyle bir düşünce bence fazla iyimserlik olur yada bazı gerçeklere gözünü kapatmak olur. çevremizde özellkle şu dönemlerde fazlaca gördüğümüz ilkokul çağındaki türbanlı çocuklar kendisi mi karar veriyorlar kapanmaya acaba??başta aile baskısı, sonra yaşadıkları ortamın baskısı..kaldıkı başbakanınızın karısı da abisinin baskısı ile kapanmış.hatta çok karşı çıkmış ağlamış fln filan...bunlar apaçık ortadayken kapananların çoğunun kendi hür iradesiyle kapandını sölemek çok da mantıklı gelmiyor  bana...
eğer ben ilkokul çağında kendi isteğimle namaz kılmışsam onlarda heveselnip kapanmış olabilirler..
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

Darkshines

1.si amacını anlatmakta gayet iyi bir reklam. hani ilk mesajdaki gibi şunu niye koymamışlar küpelisi şusu busu niye burda değil falan hocam zaten mevzu türban ki baskının alası vardır bu memlekette hani bir kişi bile olsa baskı baskıdır. ayrıca DİNİMİZDE doğru olan kişinin hür iradesiyle günahını sevabını işlemesidir. kimse kimsenin işine karışmamalıdır günah bile olsa! neyse buna nokta

2.si mesajların yüzde bilmemkaçı cumhuriyet kadını şöyle değildir böyledir diyor. e abi bu da üstü kapalı bir baskı değil midir ? ( direkt olarak baskı demiyorum bakın) yani diyosun ki "yok yok kadın baskıyla türban takıyo ölye olmamalı da ilerici çağdaş falancı fıstıkçı olmalıdır. böyle yaşamalıdır da bizim anlattığımız gibi yaşamalıdır."  burda çelişkinin allahı yok mudur ? e güzel kardeşim adama demezler mi Cumhuriyet Kadını kendi iradesiyle bir şeyler yapamıyo mu ? çıkıpta allah allah ulan ülke gidiyo biz burdayız diyemiyo mu ? bunu belirtmek herhangi bir internet sitesindeki 2-3 gence mi kalıyor ? hakikaten ülkenin Cumhuriyet adı yanında geçen kadınları nerde yahu ?

son olarak şu resim üzerinden o çarşaf yok değil falan diye 2-3 mesaj gitmiş. abi bırakın o kadarınada takılmayın artık..sizlere iyi geceler

I_am_free

bence gayet güzel bi reklam bu reklamda kadınların özgür olmadığını kadınların özgürlüğünün erkeklerin elinde olduğunu anlatıyor ki zten öyle bugün kadının türbana girip girmemesi erkeğin elinde arkadaşımdan biliyorum babası lieseye yollamadı ve şimdi türbanlı sırf abisinin ve babasını zoruyla