Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

The beatles

Başlatan black_ece, Eylül 08, 2006, 06:50:03 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş bir müzik grubuydu. the Beatles hem sanatsal hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuşlardır. Grup, birçok satış rekorları kırıp elliden fazla şarksıyla liste başarısı göstermiştir. Amerika'da büyük bir başarıya ulaşmış ilk İngiliz grubu olan the Beatles, sadece Amerika'da yirmi tane liste başı şarkısı bestelemiştir. Bu olay, yirmibirinci yüzyılın en büyük müzik akımı olarak görülmektedir. EMI, 1985'te grubun yaklaşık olarak bir milyarın üzerinde satış yaptığını hesaplamıştır. Grubun, Paul McCartney tarafından yazılıp söylenen "Yesterday" adlı şarkısı müzik tarihinin en çok coverlanan şarkısıdır.

The Beatles, kendi materyallerini besteleyen ve birçok müzik tarzını içeren (ezgi, ska, psychedelic müzik, blues, heavy metal, country müzik) ilk rock akımlarındandır. Birçok yeni müzik tarzına kapı açan grup aynı zamanda birçok yenilikçi prodüksyon tekniklerine de öncülük etmiştir. 1967'de çıkardıkları Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümleri genel olarak ilk konsept albümü olarak görülür. Grubun giysileri, saç tarzları, müzik enstrumanı seçimleri, etkin oldukları dönemin modasını belirlemiştir. Grubun etkisi, müzik sahnesini aşıp sosyal ve kültürel bir devrim niteliğine ulaşmıştır.

"Fab Four" (Türkçesi Aşmış Dörtlü olarak çevrilebilir) olarak nitelendirilen the Beatles'un üyeleri John Lennon (1940-1980), Paul McCartney (1942), George Harrison (1943-2001) ve Ringo Starr (1940)'dır. Grupta Harrison'ın bariz katkıları olsa da şarkıları genellikle Lennon ve McCartney yazmaktaydı. İlk albümlerinin prodüktörlüğünü üstlenen George Martin, Let It Be albümleri dışındaki tüm albümlerinin prodüktörlüğünü de yaparak grubun müziğinde açıkça etkili olmuştur.

The Beatles, 1963'ün sonlarında İngiltere'de sansasyon yarattı. Beatlemania olarak anılan bu çılgınlık 1964'ün başlarında Kuzey Amerika'ya da sıçradı ve daha sonraları tüm dünyaya yayıldı. Amerika'daki kariyerlerine eski Amerikan rock 'n' roll ve R&B öncülerinin şarkılarını coverlayarak başladılar. Elvis Presley, Buddy Holly, Bob Dylan ve Carl Perkins gibi beyaz sanatçılara saygı duymalarının yanında Chuck Berry, Little Richard, Ray Charles ve Larry Williams gibi siyah sanatçıları da örnek aldılar. Kariyerlerinin başında bu sanatçıların stillerini örnek alırken daha sonraları kendi sanat fikirlerini ortaya çıkardılar. Müzik anlayışları beş yıllık bir sürede hareketli ve basit olan "She Loves You" ve "I Want to Hold Your Hand" gibi şarkılardan Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ve Abbey Road albümleri gibi sanatsal eserlere dönüştü. Kendi şarkılarını yazarak, kayıt stüdyolarının tüm olanaklarını genişleterek, kalite ve özgünlük için çabalayarak the Beatles popüler müzikte uzun yıllar süren bir etki yaratmıştır. The Beatles müzik kariyerlerinin dışında beş filmde de oynamışlardır (A Hard Day's Night, Help!, Magical Mystery Tour,Yellow Submarine, Let It Be). 1960lardaki gençlik akımlarının sembolü olmaları konusunda basından daha önce hiç görülmemiş bir şekilde tepki alan grup, 1970'de grup üyeleri arasında çıkan sorunlar yüzünden dağıldı.

Darkshines

Dünya tarihinde en çok satılan albümler arasında

6.The Beatles - The Beatles (Capitol) Kalitesini belirtiyor..

Littleches

Gerçek rock müzik (: EFSANE .!!!
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

ZongiR

Grubun vakti zamaninda produktorlugunu yapan George Martin`in de katkilariyla 26 guzide parca yeniden mixlenmis.bende daha yeni duydum.iyi bir calisma olmus birkac parcasini dinledim hosuma gitti.
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

Littleches

Chester grammy'de söylediği "yesterday" harikaydı .. Tabi jay-z o tip bir şarkıda araya girip" yes , come on" bilmem ne diyerekten mahvetmişti ama olsun ..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

selinkinpark

o j-z qirmese zaten ölür neyse :D
yesterday cidden qüzel sarkı ilk dinlediğim beatles sarkısıdır :rolleyes: :angel:
diğerleride süper..
EFSANELER tartışılmaz :D

click

annemin en sevdiği gruptur beatles :)

Doqqyjuice

"yesterday, love was such an easy game to play, now i need a place to hide away" diyerek ne kadar yıllanmıs olurlarsa olsunlar hastalıklı beyinleri bu kadar iyi anlayan tek gruptur herhalde?...
Remember remember the nineteenth of November...

black_ece

Quote from: selinkinpark on Ocak 15, 2007, 05:13:03 PM
o j-z qirmese zaten ölür neyse :D
yesterday cidden qüzel sarkı ilk dinlediğim beatles sarkısıdır :rolleyes: :angel:
diğerleride süper..
EFSANELER tartışılmaz :D

ya hoca yesterday in notasını verdi bana =D
şimdi ayın üçüne kadr onu çalmam gerekiyooo

Darkshines

Quote from: Littleches on Ocak 15, 2007, 01:48:03 PM
Chester grammy'de söylediği "yesterday" harikaydı .. Tabi jay-z o tip bir şarkıda araya girip" yes , come on" bilmem ne diyerekten mahvetmişti ama olsun ..

ahahahahaha ' yes,come on ' o adamın orda durması bile fuzuliydi.Paranın ve para bende istediğimi yaparım durumunun gözü kör olsun.Yes,kam on sözcükleri bir efsane 3 kelime ile nasıl berbat edilir ? onun göstergesidir. (:

chaz_lp

Quote from: Littleches on Ocak 15, 2007, 01:48:03 PM
kesinlikle katılıyorum chaz harika söyledi ama jay-z resmen içine etti şarkının

papatya

yesterday benim de ilk dinlediğim şarkıları dier şarkıları da çk güzel aradan ne kadar zaman geçerse geçsin hep dinlenecekler bence unutulmayacaklar

nsa_mike

bayılıyorum the beatles'e john lennon benim idolum...

kahramanım benim...:D

ads1940

btün sarkıları cok güsell  özellikle john lennon u cok sevrmmm
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE

linkieboppers

gercekten bir efsane...paul mccartney 60 yasın ustunde olmasına rağmen takım elbiseleri ve converse leriyle çok genc ve dinamik gorunuyor..=)