Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Evanescence

Başlatan Phoenix, Eylül 08, 2006, 06:39:26 PM

Previous topic - Next topic

Phoenix

Fallen albümü ile sadece Amerikada 6 milyon,dünyada 14 milyona yakın satış yapan Evanescence 3 Ekimde çıkacak olan yeni albümleri The Open Door (Wind-up) ile parlak yükselişini devam ettirecek.Albüm Amy’nin güzel melodileri,zorlayıcı sözleri,dokunaklı piyanosu ve alımlı vokali,Terry Baalsamo’nun ivedisi,ince gitarı ile birleşerek kusursuz,hafif ve duygulu,hard rock ve klasik duyarlılıkla mükemmelleşiyor.John LeCompt (gitar) ve Rocky Gray (davul) katkıları da apaçık belirgin.

“Albümü hazırlaması gergin geçti”diyor Lee.”Terry geçen Kasım sağlık sorunu yaşadı ve hala yeni yeni toparlıyor kendini,yeni bir menajer edindik (Andy Lurre) ve ben zor bir ilişkiden çıkmıştım.Ama yaptığımız her şey bu albümün iyi olması için Fallen dan sonra bu albüm içindekileri duyururken ne olduğunu daha çok kanıtlamak zorunda.Bu sefer yazar partnerim Terry de ortak çalışma bağlılığı buldum.Bu albüm için gerçekten zaman harcadık ve hislerin açıklılığının daha kesin olmasını sağladık,bu sadece acı ve hüzün değil,ayrıca öfke ve evet bununla beraber mutluluk.”

The Open Door Mart 2006 da Los Angeles da Ocean Way Stüdyolarında kayıda alındı.Eski dostların ve yapımcı Dave Fortman’ın geri dönüşü,albümdeki bir çok parçanın müzikleri klasik kilise telkinleri ve eski küçük ibadethanelerdeki yaylı çalgıların kayıtlarını içeriyor,albüme düşünmenin,şüphenin,öz saygının ve eninde sonunda yetkinin şarkıları ayrı bir renk veriyor.Albüm,tırmalayan hard rock gitar ve yükselen rock vokaliyle başlayan,yeni bir ilişkiye balıklama dalmayı anlatan “Sweet Sacrifice” şarkısıyla açılıyor.İlk single olan orta tempolu “Call Me when You’re Sober” üzerine düşeni yapmayandan,sorumsuzdan kaçmayı destekliyor.

The Open Door daki diğer şarkılar,hissizlik üstü duyguları içeren “Lithium”,Lee’nin albüm hayatına armağanı “All That I’m Living For”,Lee’nin,genç fanların beklentileri için olan iddaası “Weight of the World” ve albümünün gerçektende mutlu sonla biten ilk şarkısı olarak diğer şarkılardan ayrılan “Good Enough”.(“Albümün böyle bitmesi gerçekten iyi hissettiriyor”diyor Lee bu şarkı için.)Fallen ın çıkışından sadece 1 ay sonraki düzenli olarak yapılan 1,5 senelik konser turları,bu sefer,Evanescence daha titiz davranarak market konusunda ihmalkarlığa dikkat ederek yolları aşındırmak istiyor.Büyük ihtimalle 3 Kasımdan sonraki günlerde Amerikada ki fanatik hayranları için daha uzak yerlerden önce konserleri başlatacaklar.

Çıkışları Arkansas/Little Rock da olan grubun müziği gizemin,rock,gothic ve klasikle birleşmesinden oluşan farklı bir ikilikteydi.9 yılını piyano çalışmalarıyla geçiren Lee “Lisedeyken çok fazla death metal dinlerdim.Her iki tarzda (metal ve piyano) müziğin çok dramatik olan,ince ve karmaşık türleriydi ve ben doğal olarak böyle bir müzik yaptım.”

Evanescence Wind-up Records dan Nisan 2003 de çıkardıkları kritik ve ticari olarak başarılı olan Fallen albümden önce 2 EP ve çok aranan ilk uzun bandları olan Origin i yayınladılar.Uluslararsı TOP 10 single ları “Bring Me To Life” ve “My Immortal” grubu zirveye taşıdı ve 2003 de 2 tane Grammy ödülü kazandırdı.(En İyi Yeni Çıkan Artist ve “Bring Me To Life” ile En İyi Hard Rock Performans) .Albüm dünyada 14 milyona yakın bir rakamla rekor satış yaptı,Bilboardların TOP 200 ünde 100 haftadan fazla kalmayı başardı,35 den fazla ülkede altın ve platin ödüller aldı.2004 de yayınladıkları Anywhere But Home DVD si çıktığı gün 1 milyon üzerinde satış yaptı.

Evanescence in içsel drama müziği,dinleyenleri tarafından her yerde tınladı.Bandın agresivliği Lee’nin ihtiraslı vokali ve dinleyenlerin başından geçen hüzünlü olayları,sevmeyi istemeyi ve kaybetmeyi dile getiren,dinleyicilerin kendilerini bulduğu şarkı sözleriyle bütünlük kazandı.The Open Door bir çok yoldan müzik dünyasında albümü marka yapmaya başlamanın epik oranlarının mantıklı değişimidir(ama kesinlikle tahmin edilemezdir).

EVANESCENCE(okunuşu: Eva(e)nese(ı)ns)

Grup Üyeleri:

Amy Lee - Vokal, Piyano ; Rocky Gray - Bateri ; Terry Balsalmo - Gitar ; John LeCompt - Gitar

Daredevil'i izlediyseniz, Electra kum torbalarını lime lime ederken çalan parçayı mutlaka hatırlıyorsunuzdur. Parçanın ismi "Bring Me To Life"ve grubun ismi Evanescence. İlgiyi kesinlikle hak ediyorlar.

Evanescence 'duman gibi yok olmak' anlamına geliyor. Vokalde Amy Lee, gitarlarda Ben Moody'den oluşan grup ilk albümü "Fallen"'ı yayınladı. Peki o gerçekten ilk albümleri miydi? "Nasıl yani?" konusuna az sonra geçeceğiz.

Arkansaslı grup, Amy'nin inanılmaz sesi ile diğer nu-metal gruplarından ayrılıyor. Amy'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olması. Belki de Amy'nin ta kendisi.

Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar vermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün 'komik' olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple Amazon gibi yayınlarda ve resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak görünmektedir.

Ancak entrikalar bununla bitmiyor. Grubun 600.000 satıp Billboard ilk 10'a giren albümü; Christian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselince, bu kitleye hitap eden müzik marketlerden toplatılmış. Amerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu var. Dini temalar içeren gruplar yoğun ilgi topluyor. Sadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var, ancak grup üyeleri kendilerini sadece gotik olarak adlandırmayı arzu etmedikleri gibi yalnız bu kitle için müzik yapıyor durumuna da gelmek istemiyorlar. Bu yüzden albümlerini bu tür dükkanlardan toplatma kararı almışlar.

İlk zamanlarında diğer müzisyenlere para ödeyemedikleri için iki kişi olan kadro zamanla böyle oturmuş. Şimdi ise en iyisinin böyle olacağını düşündükleri için iki kişi devam ediyorlar. Canlı performanslarda onlara genellikle gitarda John LeCompt ile davulda Rocky Gray'den oluşan destek ünitesi eşlik ediyor.

Albümün ilk single çalışması "Bring Me To Life"'da, aynı plak firmasına bağlı 12 Stones grubunun solisti Paul McCoy ile çalışmışlar. Bu şarkı için yapılan "duygusal rollercoaster" yakıştırması gerçekten oldukça yerinde bir tabir. Albüm, bu şarkının dışında "Tourniquet", "Haunted", "Whisper" gibi çok güçlü şarkılar içeriyor. Hepsinin ortak noktası da aşk ve çaresizlik hakkında karanlık şarkılar olmaları.

Evanescence, piyasadaki diğer nu-metal ya da goth gruplarından çok daha farklı:
"Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuş gibi duran çok fazla albüm var piyasada. Biz böyle değiliz. Bir görüntüyü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz."

black_ece

ben moody ayrılınca çok üzüldüm

Phoenix

Yanılmıyosam  fantastik 4 de bi soundtrack te wardı.

blind_clown

Quote from: PhoenixYanılmıyosam  fantastik 4 de bi soundtrack te wardı.
sanırım anastacia ile olan everthing burns sarkısını diosun ben moody nin??

lütfen mesajlarınıza edit yapınız... shimy...
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

DEMON__LP

ben moody super bi adam bnce...ztn grupta en ck sevdıım oydu oda ayrıldı yenı sarkı da ıgrenc.. :evil:

*****----All my HatE cAnnOt bE fOuNd

rlopd

bu grubu adam edenin ben moody olduunu anladm şu yeni şarkıyla.. albümdeki dier şarkılar da eski evanescence gibi diil yani..

THE DARKNESS HOLDING ME TIGHTLY UNTIL THE SUN RISES UP!!

WHAT SOUL HIDES BLOOD TELLS

shimy

en mükemmel albümü origindi fallen falan hikaye bence origini herkese şiddetle tavsie ediorum :)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

b:shRa

bn oRigini de fallenı da beenioRm şasen .. .. .. yeni şaRkıyı da baya beendm ..

shimy

ben hiç beenmedim biraz pop vari bişi :S

lp_fm_mania

Quote from: rlopdbu grubu adam edenin ben moody olduunu anladm şu yeni şarkıyla.. albümdeki dier şarkılar da eski evanescence gibi diil yani..

ewet bi de ben moody gidince artıq kendilerini tekrar etmeye başladılar , bn bu albümde fazla bi farklılık göremedim mesela bu son klibi çıkan şarkıyı(şimdi ismi aklıma gelmio) peq beenmedim eski şarkılarından fasla bi fark yoq

ugur-acikgoz

ben moody nin ayrılması belki yapılan şarkıların kalitesini biraz düşürecek ama ben evanescencenin yoluna aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum çünkü o grubun en önemli ismi amy lee o oldukca bu grup dinlenmeye devam eder ayrıca call me when you are sober i ilk dinlediğimde diğer şarkılarına göre daha soft gelmişti ve pek beğenmemiştim fakat dinledikce o kadar da kötü olmadığını gördüm yeni albümün de başarılı olacağını düşünüyorum

black_ece

Quote from: blind_clown
Quote from: PhoenixYanılmıyosam  fantastik 4 de bi soundtrack te wardı.
sanırım anastacia ile olan everthing burns sarkısını diosun ben moody nin??

lütfen mesajlarınıza edit yapınız... shimy...
yaf o daredevil deki bring me to life diil miydi

shimy

ya bu eva ile ilgili bişi sorucam origin albümünde arkadan vokal yapan erkek kim bilen varmı çok güzel bi sesi var acaba ben moody olabilirmi özellikle anywhere vede wher will you go'da

black_ece

olabilir neden olmasın bring me to life da vokal yapan kimdi o ben moody miydi ya

shimy

hayır o bi grubun solistiydi daha düne kadar adınıda biliodumda unuttum  :mrgreen: nese ben cidde bu origin deki herifin kim olduunu merak ediorum bilen biri beni aydınlatsın :rolleyes: