Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Green Day

Başlatan Phoenix, Eylül 08, 2006, 06:56:24 PM

Previous topic - Next topic

Phoenix

Green Day

Günümüzde Green Day olarak bilinen grubun ilk adı Sweet Children'ı Rodeo-Kaliforniya'da oluşturan Billie ve Mike, John Sweet High School kafeteryasında ilk tanıştıklarında 10 yaşlarındaydılar..Kuzey Kaliforniya underground punk sounduna sahip bu grup evlerinde Ozzy Osbourne,Def Leppard ve Van Halen dan heavy metal şarkıları çalarak başladılar müzik hayatlarına. Billie ilk şarkısı Why Don't Want Him?i annesi ve üvey babası için yazdığında 14 yaşındaydı. 1987 yılında gruba John Kriftmeyer(Al Sobrante-davul) dahil oldu ve grubun adı Green Day olarak değişti.Sonrasında grup cafelerde çalmaya başladı. 1989 yılında grup bağımsız ilk EP leri '1,000 Hours' u kaydettiler.Bu EP'yi Sweet Children' ve 'Slappy' EP leri izledi.Grubun resmi ilk albümü önceki EP lerinin kombinasyonu olan '1039/Smoothed Out Slappy Hour' yerel bir firma Lookout! Records tarafından 1990 yılında yayınlandı.Sonrasında John Kriftmeyer eğitimi yüzünden gruptan ayrılmaya karar verdi.John'un ayrılması sonrasında gruba Tré Cool(Frank Edwin Wright,III) dahil edildi.Tré ile ilk grubun ikinci albümü 'Kerplunk' ile grup 5 ulusal turne düzenledi.Bu albüm grubun büyük firmalar tarafından tanınmasını sağladı ve Reprise Records ile anlaşmaya bağlandı.Bu firmayla ilk albüm 1994 yılında yayınlanan punk-rock soundlu 'Dookie' idi.Albümden çıkan ilk single 'Longview ile 'Dookie' hit oldu.İkinci single 'Basket Case' ile Amerika Modern Rock listelerinde 5 hafta zirvede kaldı.Yaz sonunda Woodstock'94 şovu albüm satışlarını arttırmaya en büyük etken oldu.Albümün 4.single ı 'When I Come Around' ile grup Amerika Modern Rock listelerinde 7 hafta birinciliğini korudu.Dookie sadece Amerika'da 5 milyondan, uluslararası 10 milyondan fazla sattı.Ve bu albüm 1994 Grammy ödül töreninde 'Best Alternative Music Performance' ödülünün sahibi oldu. Green Day 1995 sonbaharında 'Insomniac' albümünü yayınladı.Modern Rock listelerinde 'J.A.R' şarkısıyla birinci sırada olmayı bildi. Albüm 1996 baharına kadar 2 milyon kopya sattı. 1997 yılında 'Nimrod' albümünü piyasaya sürdüler. Bu albümünde başarısının ardından grup üyeleri kendi ailelerini kurmaya başladı. Ve aileleriyle vakit geçirebilmek için müziğe 2 yıl ara verdiler. 2000 yılında Green Day müzik piyasasına 'Warning' albümüyle geri döndü. Bu albüm grup için farklı bir sounda sahipti. Albüm daha olgun punk içeriyordu ve malesef fanları ve eleştirmenler tarafından fazla tutulmadı. Albümün en büyük hiti 'Minority' idi. Sonraki 4 yıl birkaç turne ve toplama albümlerle (International Superhits-2001, Shenanigans-2002) geçti. Eylül 2004'te yayınlanan 'American Idiot' albümü Amerika hükümetine ve medyasına bir eleştiri içeriyordu. Bu albüm Dünya Billboard listelerinde 1 numaraya yerleşti. İlk single albümünde adını taşıyan 'American Idiot' parçasının başarısını 'Boulevard Of Broken Dreams' izledi. 'American Idiot' albümü 7 Grammy ödülüne aday gösterildi ve 'Best Rock Album' ödülünü aldı.MTV Video Music Awards'da 7 ödül kazanan grup Kerrang'danda 2 ödül kaptı. Bu albümünde başarısı gösterdi ki Green Day dünyanın yaşayan en iyi punk rock gruplarından birisi

blind_clown

tek dinlediğim punk grubu özellikle son albümdeki jesus of suburbia sarkısı ve klibi cok ii..gercekten son albümleri acaip basarılı bişey mutlaka dinlenmesi gerekir..
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

makinacı

bir dinlersin 2 dinlersin 3 te sıkılmaya başlarsın 5 te s.kerim greendayını dersin
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

shimy

sewmiorum itici :neutral:
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Dehşet xXx

ŞarkıLarı benim tam müzki anLayışıma girmiyo ama müzikLeri hiçte kötü diiL sadece beni çekmiyo seven sever cnm.

lp_rockgirl

yeniii haberrrrrrrrr

GREEN DAY ALBÜM ÇALIŞMASINA BAŞLADI
2004 yılında yayınladıkları ''American Idiot'' albümü ile alınmadık ödül bırakmayan ve yılın en iyi albümü kaydeden Green Day, bu albümün ardından bir süre dinlenebilmek için inzivaya çekilmişti. Ancak grup üyelerinin tatilleri bitti ve Green Day elemanları bir araya gelip kayıt stüdyosunun yolunu tuttular.
GreenDay.com'a gönderdikleri postada yeni ve merakla beklenen bir albüm üzerine çalışmanın çok zor olduğunu belirten grup üyeleri, albümle ilgili herhangi bir detay vermekten kaçındı.

Yeni albüm için henüz kesin bir tarih ya da hangi prodüktörlerle çalışacaklarına dair bir açıklama yapmayan Green Day, Mayıs ayından bu yana yeni albümleri için çalışıyor.

blind_clown

ne cabuk yaa bizim lp baksa da biraz örnek alsa ne diim..
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

lp_rockgirl

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

shimy

Quote from: lp_rockgirl:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
sadece böyle mesajlar yollamayın bkz. forum kuralları :)

lp_rockgirl

ayyyyyyyy deli olm bu güm shimy yaaaaaaaaaaa uf oldu tmmm cnm sakin olmam lasım tmm pardonsss dewam

shimy

Quote from: lp_rockgirlayyyyyyyy deli olm bu güm shimy yaaaaaaaaaaa uf oldu tmmm cnm sakin olmam lasım tmm pardonsss dewam
ne yapalım hayatım forum kuralları sen uymassan ben uymassam kim uyacak buna :) dewaaaamm :)

b:shRa

bn seweRm şekeR gRuptR gReenday ..

hoLiday'i tatili öslediimde aazımdan dşüRmem dönem oRtasında sınawLaRın da oRtasında tabéé ...
wake me up .. tatlı bi şaRkı ..

rlopd

başlarda severdm şimdi çok basit gelio yaptıkları ama onlar da kendi tarzlarına göre  başarılılar..

THE DARKNESS HOLDING ME TIGHTLY UNTIL THE SUN RISES UP!!

WHAT SOUL HIDES BLOOD TELLS

blind_clown

Quote from: b:shRabn seweRm şekeR gRuptR gReenday ..

hoLiday'i tatili öslediimde aazımdan dşüRmem dönem oRtasında sınawLaRın da oRtasında tabéé ...
wake me up .. tatlı bi şaRkı ..

holiday-çeviri

düsen yagmurun sesini dinle
kıyametin atesi gibi geliyor
bu utanc
isimsiz ölenler icin

yanlıs tondan havlayan köpeklerin sesini dinle
''inanc ve güven'' denen bi ilahi gibi
ve kanamak
birlik savası kaybetti bugün.

hayal kurmak ve ici bos yalanlardan uzak olmak icin yalvarıyorum
bu hayatımızın geri kalanının baslangıcı
tatildeki

zamanın dısında calan davulu dinle
baska bi protestocu daha cizgiyi gecti
bulmak icin
parayı öteki tarafta

bir Amin daha alabilir miyim?
adamların yaptıklarını saran bi bayrak var
bır agız tıkacı anıtın uzerındekı torba

tatildeki

söz California'lı temsilcide

selam olsun gazcı baskana
yolladıgınız bombalarınız sizin cezanız
Eiffel Kulesi'ni yok edin
kim elestirir sizin yönetiminizi
cam kırıldı iste
uzlasmayan i...leri öldürün
atesin davaları, atesi hazırlıyor
bu yol bana göre degil
cünkü tek neden
cünkü tek neden yasadısı olmamız

tatildeki

bu bizim hayatımız, tatildeki

sözler senin anladığından biraz farklı sanki :D

b:shRa

yo bnde de vaR söz ve çeviRisi .. bn adından ve çoşkulu ritminden dolayı adıyla baadaştRıyoRm =)