Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Duman

Başlatan unattended, Eylül 08, 2006, 08:42:05 PM

Previous topic - Next topic

unattended

Doksanlı yıllarin başlarında müzik yaşantilarına başlayan grup elemanlarından Kaan Tangöze (Vokal) ögrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve oradayken Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalarını hazırladı. Türkiye'de bulunan grubu Mad Madame ile Saettle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldi. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i (Gitar) ve Ari Barokas (Bas Gitar) ile beraber çaldıklari Mad Madame grubuna dahil ederek DUMAN isminde şimdiki gruplarini kurdular.

Böylece DUMAN "Eski Köprünün Altında" isimli albümleri ile büyük bir dinleyici kitlesinede ulaşmayı başardı. Çoğunlukla davulcu sorunu yaşayan grup bir çok isimle beraber çalıştı ama çoğunlukla albüm ve konserlerinde Türkiye'nin en basarili isimlerinden Alen Konakoğlu (Davul) eşlik etti. Özellikle "Belki Alışman Lazım" isimli albümden sonra stüdyo ve konser çalışmaların Alen Konakoğlu DUMAN grubunun 4. ismi oldu.

DUMAN hayranlari büyük bir sabırsızlıkla beklediği, ve grubun tam bir titizlikle hazırladıkları "Belki Alışman Lazım" isimli albüm, "Eski Köprünün Altında" isimli ilk albüme göre biraz daha melankolik bir albüm. İlk albümde bulunan daha eğlenceli parçalar yerini tamamen daha hüzünlü ifadeler ve Kaan'ın sesiyle bütünleşti. Aşk, umutsuzluk ve hüzün temasi disinda "Masal" isimli parçada Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in asılmalarına eleştirili bir yaklaşimda bulunmuş.

Sezen Aksu'nun daha önce seslendirdiği "Her Seyi Yak" isimli parça ise Kaan'ın yorumu ile birkez daha alışılmış bir DUMAN tadı verdi ve çıkış parçası oldu. Umarız bir sonraki albümlerini daha kısa zaman içerisinde çıkararak hayranlarını yeni bir albümle sevindirebilirler
unattended

Hi5 Profilim

makinacı

esrar elinde konsere çıkan adama bi lafım olmaz aslında ama
oje şarkısı mükemmel
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

purpletwilight

ya bu  gruba bı fanlıım yok ama sarkılarını cok sevıyorum..bıra yanına fln ıı gıdıyo...:D :lol:  :lol: koprualtı favorım zaten..
make musıc not war

paranoid

harika bi grup şarkıları süper hele kafaları gelince konserlerde uçuyolar...

ölü gelin

valla ben diyorum o kaan denen insan nereseinden çıkarıyo o sesi anlamıyorum duman dinlerken sindirim sistemimde büyük hasarlar oluyo  :mrgreen:

Littleches

kaan tenor olmasına raamen bass-bariton ses tonLarınıda veriyo bunu yapmak imkansızdır , ses tonunun dışına çıkabiLmek bu herif yapıyo ama TR deki rock piyasasına katkı arıyorsanız DUMAN'dan çok pay almanız gerekir ..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

black_ece

ah ahh marmara ünide verdikleri konser çok iyiydi ya tam sahne önünden seyrettim :D çok iyi coşturuyolar son 3 şarkı deyip tutamayıp 7 şarkı falan söylediler çok iyiler çook

ugur-acikgoz

kaan ın sesi güsel gerçekten ama ben bi türlü sewemiyom onları ya

black_ece

sen kimi seviyosun anlamadım ki ??? :D:D

ugur-acikgoz

:) :) ben herkesi sefiyom:)

selinkinpark

trdeki en iilerden biridir duman severimde baydı bu sıralar yeni albüm istioz artq.. :shock: :mrgreen:

Littleches

TR rock piyasasında "Rüyanda görsen inanma" adLı parçada ki kadar dik bir çıkış görmedim helal olsun kaan'a ..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

Requiem

Bıkmadan usanmadan "konser vericez ulen" diyen grup
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

Sumween

Quote from: Requiem on Ekim 16, 2006, 10:41:32 AM
Bıkmadan usanmadan "konser vericez ulen" diyen grup
10 kasımda istanbuldaki yeni melek gösteri merkezinde wericekler :D
bu grubun wedası olucak çünkü üç arkadaş da askere gidiomuş... :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

black_ece

nası yani ya???  :shock: