Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

velvet revolver

Başlatan black_ece, Eylül 16, 2006, 10:44:03 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

Slash, 1994 yılında bir sabah Hollywood'daki evinin yatağında doğruldu. Bir önceki gece boyunca stüdyoda Axl Rose'un gelmesini beklemişti. The Rolling Stones'un ''Symphaty for the Devil'' parçasını kaydedeceklerdi. Sabaha karşı Axl gelmiş ve geldiği gibi bir dergiyle röportaj yapmak üzere çıkıp gitmişti. Slash hiçbir şey söylemedi. Çıktı ve eve gitti. Slash o sabahı şöyle anlatıyor: ''İki saat uyuduktan sonra intihar etmeye hazır bir halde kalktım. Eğer o an yanımda bir silah ya da yeterli dozda eroin olsaydı intihar etmiştim. Nasıl olduysa tekrar uyumaya karar verdim ve uyandığım zaman bir karar aldım: Guns'n Roses dağılmalıydı.'' Ve 1994 Guns'n Roses'ın dağıldığı yıl oldu. Slash o günleri hatırlarken ''Axl bizi yavaş yavaş öldürüyordu'' diyor ve devam ediyor: ''Depresyondaydım ve bol bol alkol alıyordum. Sanki alkol yardımıyla bunun üstesinden gelmeye çalışıyor gibiydim. Bir proje üstünde çalışıyorduk ama Axl hep sabaha karşı 3 - 4 gibi stüdyoya geliyordu ve tek bir parça daha kaydedemiyorduk. Gruptan ayrılamanın en iyi karar olduğunu biliyordum.''

Bir süre sonra Duff McKagan da ayrılma kararı verdi. Bİr tarafta Slash diğer tarafta ise Axl vardı. Seçim yapmak çok zordu. Bu iki adamla da geçmişten gelen çok kuvvetli bağları vardı ama bir şeyler yapmasının da zamanı gelişti. Duff ''Axl, Guns'n Roses'ın sadece ondan ibaret olduğunu sanıyordu'' diyor ve ekliyor: ''Ama grubu yöneten ya da müzikal anlamda baskın olan adam hiçbir zaman o olmadı. Şarkıları biz yazıyorduk. Çoğu zaman vokalleri bile ona biz gösteriyorduk. 'Giden gitsin, Guns N'Rosees benden ibaret' tavrıyla etrafta dolanıyordu. Bu böyle devam edemezdi. 'Güzel zamanlar geçirdik, teşekkür ederim' dedim ve gruptan ayrıldım.'' Tıpkı Slash ve Duff gibi Matt Sorum tarafında da işler iyi gitmiyordu. Bir gün Santa Monica'daki The Complex adlı stüdyonun kapısından içeri girdiğinde Axl'ı Gilby Clarke'ın (Gilby de zaten Izzy Stradlin'in yerine gelmişti) yerine almayı düşündüğü gitarist Paul Huge ile konuşurken buldu. huge, Slash hakkında ileri geri konuşuyordu ve onu ağır bir şekilde eleştiriyordu. Bunun üzerine Matt, Paul Huge'a şöyle dedi: ''Dinle ***** herif. Gördüğün gibi ben burada, odanın içindeyim ve Slash benim çok iyi arkadaşım. Susarsan senin için iyi olur.'' Matt bu sözleri söyledikten sonra Axl'a dönerek bağırmaya devam etti: ''Eğer Guns N'Roses'ın Slash olmadan da yoluna devam edebileceğini sanıyorsan bunu bir daha düşünsen iyi olur. Ne sanıyorsun ? Konserlerde Sweet Child O'Mine'ı bu herif mi çalacak ? Bunun üzerine Axl, G N'R'ın kendisi olduğunu ve Slash'e ihtiyacı olmadığını söyledi ve bana ayrılıp ayrılmayacağımı sordu: Ben de ayrılmıyorum dedim. 'O zaman kovuldun' dedi. Peki dedim ve çıkıp gittim.'' Slash, Duff ve MAtt artık GN'R'ın olmadığı bir hayatla yüzleşmişlerdi. Slash, tıpkı her gitaristin kötü zamanlarında yaptığını yaptı eski birkaç arkadaşını da yanına alarak Los Angeles klüplerinde Papa was a Rolling Stones ve eski Thin Lizzy şarkılarını çaldı. Sekiz sene sonra, 2002 yılının Nisan ayında Slash, matt ve Duff ile karşılarştı. Eski dostları görmek güzeldi. Üçlü Duff'ın eski grubu Loaded'dan tanıdıkalrı Dave Kushner'i de aralarına aldıalr ve yeni şarkılar yazmaya başladılar. Şimdi tek eksicleri solistti. Bir solist bulmaları gerekiyordu...

Yine Sorunlu Bir Solist ve CONTRABAND

2003 yılının Haziran ayında yeni solistlerinin adını açıkladılar: Scott Welland: Stone Temple Pilots zamanları da dahil aslında suç defteri iyice kabarık olan Scott Weilan'ın uyuşturucuyla da başı dertteydi. STP'nin dağıldığını duyan Duff hemen Scott'ı aradı ve teklifini yaptı. Slash, Scott için ''Duyduğum en cool seslerden birine sahip. Tıpkı Lennon ve Alice Cooper gibi'' demişti. Fakat uyuşturucu sorunalrı avrdı. Scott iyilerştikten sonra ABD tarihindeki en başarılı Debut alnümü kaydettiler. Velvet Revolver ''Contraband'' ile listelerde bir numaraydı.

Belki de belli bir hayat tarzını seçmiş insanlar olarak sorunlarında peşlerini bırakmayacaklarını çok iyi biliyorlar. Tek sorun en kadar dayanacakalrı değil. Beşide birbirinden sorunlu bu adamların neler yapabilecekleri ve nasıl dayanacakalrı da merak konusu. Şimdilik her şey iyi gidiyor. Tıpkı Guns N'Roses'ın Appetite for Destruction zamanlarında olduğu gibi...

ahanda bu da resim

Mr. MeTaLkiSS

velvet revolverın şimdiki hali gunsnroses'dakine basar ya türkiye'ye gelsinler konser hakkaride olsa bile gitmeyen ipne çok şey veririm abi gitmek için ya bilemezsiniz tam benim istediim tarzda müzik yapıyolar yaa tamı tamına yani. O kadar güzel solo atıyo ki slash yani kitleniom ak. Edinin Contraband'deki şarkıları sırf sololara bakın ya zaten slash için zamanımızın Jimmy Hendrix'i diolar
yani bi dinleyin abi benim en sewdiim Slither sonra Superhuman sonra Fall to Pieces vs vs. hepsini sewiom ya ilk kez bi grupta sewmediim şarkısı çıkmadı yani
Limp Bizkitte bile var yani ki ben çok büük bi Limp Bizkit fanıyım bu grubun benim için deeri çok büük yaa
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

ousan

tiplerini biraz daha değiştirseler tam glam olucak bi grup :D çünkü müzik tarzları benziyor..
sevdiğim şarkıları vardı.. ama ne yazıkki silindi.. bi daha indirmeye üşendim :D:P

Mr. MeTaLkiSS

mal ben sana sana veririm albümlerini arkadaştan alıyım da otur dinle gebertirim seni mal bunlar gibi solo atan kaç tane grup var?
Limp Bizkit forever...

ZongiR

scott weiland a bir turlu icim isinmamistir.ama slash ve duff ida cok seviyorum. fall to pieces ve dirty little thing sevdigim parcalari...
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

selinkinpark

fall to pieces ile tanıdım ben bunları o sarkıyı sevmistim klibide qüseLdi...

Mr. MeTaLkiSS

Solistleri gay gibi davranmasa ii olur gidip ağzını yüzünü kıracam herifin :D
Limp Bizkit forever...

Mr. MeTaLkiSS

edit kurallarını çiğniyorum ama şu şarkı sözlerini bi görmenizi istedim :D
Used to love her diye bi şarkıları var bayılıyorum ya contraband'de yok ama abi şarkı sözlerine bi come ya bu kadar mı güzel olur
I used to love her
But I had to kill her
I had to put her
Six feet under (chorus tabii bura sadece)
ciddi müthiş grup ya o slash zaten aşmış bi adam ya yok öyle çalan devrimizde adam işi bitirmiş
Limp Bizkit forever...

selinkinpark

çağdaşın 'Slither'ı dinlemem icin yaptıklarını,söylediklerini unutmuyorum haha bi sarkı adı sölyüyo 5yıl sora dinliyorum(=

black_ece

slash diyorum ya adamın gitarı olmasa tipi manyak tip olması gitar manyak öff öfff

ousan

[youtube=425,350]SkTIfvc_HI4[/youtube]
alın bi klibi :)

Heart Attack

Scott Weiland gruptan ayrılmış..

Velvet Revolver'da şok gelişme! Üçüncü albümleri için çalışmaya başlayan grup, solistleri Scott Weiland ile yollarını ayırdığını açıkladı.
"Libertad" ve "Contraband" albümlerinin ardından üçüncü stüdyo albümlerinin çalışmalarına başladıklarını daha geçtiğimiz ay açıklayan Velvet Revolver, Scott Weiland ile yollarını ayırdı.

Kuruldukları andan itibaren rock'n roll'un süper gruplarından biri olacağına kesin gözle bakılan Velvet Revolver, yayınladığı iki albümle hayranlarının beğenisini kazanmayı başarmıştı. Guns'N Roses'un efsane gitaristi Slash'ı kadrosunda barındıran grup, Weiland'ın gruba yeterli önemi vermemesi, sahnedeki rahatsız edici tavırlarının giderek artması ve kişisel sorunları nedeniyle Velvet Revolver'dan ayrıldığını açıkladı.

Grubun Weiland'ın yerine kimi mikrofona geçireceği henüz bilinmezken, Scott Weiland ise Stone Temple Pilots'ın yeniden bir araya gelip tura çıkma çalışmalarına çoktan başlamış durumda.

alıntı
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...