Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

bağımlılık yapan maddeler

Başlatan black_ece, Ekim 02, 2006, 06:58:19 PM

Previous topic - Next topic

ölü gelin

selin haklı çok zor bırakması

black_ece

değil günde 3 paket bitiren adam bıraktıysa siz de bırakırsınız yani

Requiem

istiyosan bırakırsın istemiyosan bırakamazsın.. irade meselesi
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

makinacı

irade...bi hafta içmeince kolun filan titremeye başlıo
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

selinkinpark

bn 3 ay bıraktım dokunmadım ama eninde sonunda yine başladım...

wape

bi ruhsal bağlılık var bi de vücudun madde bağımlılığı madde bağımlıığı daha kötü ya :neutral:
hepsine karşıyım kullanmıyorum

ugur-acikgoz

LSD (liserjik asit dietilamid) bilinen en yoğun kafa-karıştırıcı maddelerdendir. 30 mikrogram (gramın milyonda biri) kadar az dozların bile saatler süren efektleri mevcuttur. Tatsız ve kokusuz bir madde olan LSD çavdar ve diğer tahıllarda yetişen bir tür mantar olan, ergot bitkisinin bir bileşiği olan, liserjik asitten üretilir.LSD'nin tecrübesi genellikle önceden kestirilemez ve doz seviyesine, kullananın duyguları ve içinde bulundukları çevreye göre çok değişken olabilir. Efektleri genellikle yarım saat ile 90 dakika arasında, hazım edildikten sonra, başlar ve 12 saate kadar sürebilir. Kullanıcılar sıkça yoğun renkler, bozulmuş şekiller ve ölçüler, ve eşyaların hareket ettiklerinin görüldüğünü belirtmişlerdir. Seslerin bozulması ve yer ve zaman algılamadaki değişimlerde belirtilen ortak tecrübelerdir. Hislerdeki algılama bazen sinestezi olarak bilinen, kişinin renkler görmesi ve sesler duyması olan bir fenomen ile karışır.

LSD etkisi altında iken yaşanan duygusal tepkiler aşırı pozitif ile aşırı negatif arasında değişebilir yani ne olacağı önceden bilinemez. Bazı zamanlar aynı trip (yolculuk) içersinde bile olabilir. Bazı kişiler kendilerinin daha fazla farkında olduklarını ve LSD triplerinin dinsel törenlerdeki ve benzeri tecrübelerde yaşanan etkileşimlere benzediğini belirtmişlerdir. Vücuttan ayrılma hissi de ortak anlatılan tecrübelerdendir.

ugur-acikgoz

"19 Nisan 1943 Pazartesi günü saat 16.00'da Lysergic Acid Diethylamide Tartarat'ın % 05'lik eriğini hazırladım. 0.5 santimetre küp 0.25 miligram LSD içeren tatsız, yavan sıvıyı içtim.
Saat 17.00'de baş dönmesi, endişe, kaygı ve tedirginlik başladı. Görmem bozuldu, düşüncelerim dağıldı, içimden gülmek isteği geliyor, anlamlı konuşmak için büyük çaba sarf ediyorum, görme alanım sanki karşımda, eşyaların biçimi değişiyor, çevremi lunaparklarda olduğu gibi olağan üstü görüyorum.
Bir süre sonra bunların hepsi geçti. Bütün bunları hatırlıyorum, baş dönmesi, görme bozuklukları, çevredeki eşyaların acayip gülünç ve kaba şekilleri... Renkli yüzler belirdi. Belirli bir tedirginlik vardı. Aralıklı olarak başımın, ayaklarımın ve bütün gövdemin ağırlığını duyuyorum, sanki madenle doldurulmuş gibi. Ayaklarda kramplar oluyor... Ellerde soğukluk ve sanki eriyip gidiyormuş gibi bir duygu var. Ağzımda maden tadında kuruluk, boğazda sıkışma, korku ve endişe, bilinçte bulanıklık... Bu arada içinde bulunduğun koşullarla gerçek arasında ayrım güçlüğünden doğan bir karışıklık.
LSD'yi aldıktan altı saat sonra eski durumuma döndüm. Ancak ufak tefek görme bozuklukları kaldı. Her şey sallanıyor, eşyaların boyutları değişiyor. Sanki onların dalgalanan sudaki yansımasını izliyorum. Üstelik bütün eşyalar hoş olmayan görünümler kazanıyor. Renkleri durmadan değişiyor. Yeşil ve mavi renkler üstünlük kazanıyor. Gözlerimi kapayınca fantastik, gerçekdışı biçimler görüyorum. Dikkati çeken bir nokta bütün seslerin gözüme yansıması ve türlü biçimlere dönüşmesi... Her ses, renk bir sanrıya (gerçekte olmayan olguları var gibi algılamak) dönüşüyor. Bunlar renk ve gölge olarak sürekli değişiyor. LSD'yi aldıktan sekiz, on saat sonra şiddetli bir uyku bastırdı. Ertesi gün biraz yorgun kalktım."

Albert HOFMAN-1943

b:shRa

oooowww ne biçim bi maddeymiş bu !! korkunçç ..

Requiem

Quote from: lpfan659 on Ekim 27, 2006, 06:11:11 PM
Kızarkadaşım da 2-3 yıldır içiyordu ama bıraktırdım.. Hiç bir sorunu yok gayet iyi.. Onlar içme isteği bahanesi bence.. Sağlığın ciddi şekilde tehlikeye girerse kol titremesi bacak sallanması dinlemeden bırakırsın..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

Sumween

Quote from: Requiem on Ekim 30, 2006, 06:12:13 PM
Quote from: lpfan659 on Ekim 27, 2006, 06:11:11 PM
Kızarkadaşım da 2-3 yıldır içiyordu ama bıraktırdım.. Hiç bir sorunu yok gayet iyi.. Onlar içme isteği bahanesi bence.. Sağlığın ciddi şekilde tehlikeye girerse kol titremesi bacak sallanması dinlemeden bırakırsın..
bencede,ewet... babam da çok içiyodu yani nası anlatayım artık yetmiyo filan diye nerdeyse burun deliklerine tıkacak sigaraları. o da bıraktıysa herkes bırakır ya şu an ağzına sürmüyor kesinlikle ...

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ölü gelin

nikotin nikotin nikotin komaya giriyorum valla içmeyince allah belasını versin ya

b:shRa

cemaat: AMİN!

ölü gelin

ön safları sen tut büşra tamammı hatta cenaze namazımı da sana kıldıracam

shimy

konuyu bozmayın danalar :D yasemin sende bok iç :D yarın alemlere akıyoz kızım alkolün dibine vuracaz :D neyse dewaaaammm :D
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...