Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

disturbed

Başlatan ölü gelin, Ekim 29, 2006, 04:57:39 PM

Previous topic - Next topic

ölü gelin

2000 yılında çıkardıkları "Sickness" adlı ilk albümleri Amerikan Metal piyasasında oldukça büyük yankı uyandıran ve henüz ilk albümleriyle Nu-Metal'in sert tarafının en özgün grubu olarak gösterilmeye başlayan Disturbed, o dönemki hitleri "Down With The Sickness" ile ülkemizde de adını duyurabilmiş gruplardan biriydi.

2000 yıllardan itibaren özellikle Amerika'da isimleri yeni duyulmaya başlayan birçok grubun başvurduğu taktikle, yani Soundtrack albümlere bir şarkı sokabilme koşuluyla adını iyice yayan Disturbed, 2002 yılında çıkardıkları ikinci albümleri "Believe" ile ilk albümün başarısını yakalayamamıştı. 4 dinin sembollerinin birleşiminden oluşan logonun kapağını süslediği "Believe" albümü, ilk albüme göre daha az inişleri çıkışları olan ve daha az hit özelliklerine sahip olan şarkılarla doluydu.
Genel kanının aksine ben grubun ikinci albümünü de çok sevmiş hatta o yıl neredeyse en çok dinlediğim albümler arasına sokmuştum. Henüz iki albümüyle beni tavlayan Slipknot, System Of A Down, Mudvayne, Papa Roach, Chimaira ve Linkin Park'ın ardından Disturbed de bu gruplardan biri olmuştu.
Grubun üçüncü albümü olan "Ten Thousand Fists"i ise yüksek beklentilerden uzak bir şekilde dinlemeye başladım. Fakat açılış parçası olan ve aynı zamanda albüme adını veren şarkı olan "Ten Thousand Fists" ile öyle bir başlıyor ki albüm… Yarattığı heyecan ve coşku anlatılır gibi değil.

Gitarist Dan Donegan ilk iki albümde oturttuğu kesik riff olayına kaldığı yerden devam ediyor. Davulcu Mike Wengren temposunu her daim yüksek tutmuş ve vuruş soundu oldukça etkileyici. Prodüksiyon açısından ve özellikle şarkıların arka planlarında kullanılan sample'lar konusunda oldukça başarılı bir çalışma olduğu anlaşılan albümün yıldızı ise vokalist David Draiman. Hem öfke, hem hırs hem de şaşırtıcı bir şekilde coşku dolu olan sesiyle ve artık o kendine has kısa ve kesik çığlıklarıyla yine kulaklarınızın odaklanacağı ilk sesi oluşturmuş bu albümde de.
İlk çıktıkları günden itibaren her röportajlarında sürekli eski grupları anan ve bu müziği sevmelerini ve müzik yapma isteklerinin oluşmasını sağlayan gruplardan bahseden grup bu albümde Genesis'den "Land Of Confussion" adlı şarkıyı da coverlamış. Metal tarihinde Metal dışı bir şarkıya yapılan en başarılı coverlarından biri olabilecek derecede. Sadece bu cover şarkı için bile alınabilir bu albüm.

Albümün geri kalan kısmında özellikle ilk dinleyişte çarpılınacak şarkılar bir hayli fazla. Mesela "Deify" özellikle eşlik edilesi yüksek nakarat kısmıyla dikkat çekerken "Guarded" ve "Sons Of Plunder" da coşku dozajının bir hayli yüksek olduğu şarkılar. "Decadance" ise giriş kısmından itibaren grubun ilk dönemlerine gönderme niteliği taşıyan bir şarkı. "Sacred Life" özellikle sert soundu ve harikulade sample kullanımı ile albümün en farklı çalışması. "Pain Redefined"i dinlerken içinizi coşku dolu duyguların kapladığını hissedebilirsiniz. Zira bu şarkı özellikle nakarat kısmındaki melodisi ile albümün en çarpıcı şarkılarından biri. Grup tıpkı ilk iki albümünde olduğu gibi bu albümde de araya bir slow şarkı yerleştirmiş. Bu albümdekinin adı ise "Overburdened".
Nu-Metal sounduna karşı hala birtakım önyargılarınız varsa Disturbed'ün bu albümünü dinleyerek tüm önyargılarınızdan kurtulabilirsiniz. Baksanıza Nu-Metal'in çoğu grubuna karşı oldukça mesafeli duran Şanver Ofluoğlu bile albümün hastası olmuş. Siz ne bekliyorsunuz?

ZongiR

tüm albümlerini dinleme fırsatım olmadı fakat dinlediğim şarkıları ile kaliteli bir grup diyebilirim.remember,down with the sickness su an voices ı dinliyorum baya sardı beni.
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

ölü gelin

stupify , get psyco ,10.000 fists bunları da tavsiye ederim çok iyi şarkılar

Littleches

down with the sickness parçasını festival de söylemiştim çok severim ama çok kalitesini düşürdü grup özellikLe almanya 2003 konserinde bu parçaya girmeden önce ezan okundu sahnede ve öyle girdiLer parçaya bilemiyorum .
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

black_ece

yalnız grubun ismine bayıldım ya ne güzel disturbed =) çok beğendim

Mr. MeTaLkiSS

Osman bana Awake'i dinlettiydi baya sewdiydim sanırım kendisi biraz daa fazla bilgiye sahip bu grup hakkında :D çaırın gelsin konuşsun kıro :lol:
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

DarKSpideR

Bir aralar çok severek dinlerdim ama sıktı... Biz arkadaşla vokale Demir Sakal diyoruz :P
GanTz... 4Ever...

shimy

çok seviom ya baya gaz şarkıları var :D
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

ölü gelin

bence de  otobüste giderken dinliyorum bi ara kendimi kaptırdım kafayı falan sallıyomuşum haha herkes bana gözlerini devire devire bakıyodu kısacası uçuruyo beni yaaaaa

ugur-acikgoz

stupify şarkısı çok manyak :) :) tüm manyaklara tavsiye ediyom

ölü gelin

stupfy
http://www.youtube.com/watch?v=RyMa9W7IfU4
down with the sickness
http://www.youtube.com/watch?v=M9il4O_2prU
meaning of life
http://www.youtube.com/watch?v=2pw6R_-wTXU
enemy
http://www.youtube.com/watch?v=PV9vWVPIeh8
hell diye bi şarkıları var oda çok güzel ama burda bulamadım 10.000 fits de çok sıkı tavsiye ederim yani  bu arada harbi çok gaz şarkılar ya bizim sınıfın hepsi şimdi bunları dinliyo nerdeyse 70 kişiye birden aşıladım bi de uğurcum var saolsun :D

Sumween

ewet hell çok iyi... ya klasörümde bi çok şarkısı war hepsini de dinliyorum baya da iyiler ama isimleri filan aklımda deil :rolleyes:

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

makinacı

enemy şarkısını tek geçerim
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

shimy

bi stupify ı beğenirim ben :rolleyes:
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Mr. MeTaLkiSS

fotoğrafta yüksek sadakat gibi çıkmışlar :P
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!