Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Okul...okul...okul...

Başlatan Sumween, Kasım 11, 2006, 04:44:37 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

Quote from: matrax_zalim on Kasım 19, 2006, 09:15:36 PM
yaa Allah rızası için temel fizik bilen var mı yaa.
ünv 1. sınıf için hiçbişey anlamıyorum.yardım edin banaaa
haahh ben fenim anlatiyim sana! (fiziğin temeline tüküreyim ya) walla yani her ne kadar şu an zayıf notlarım parmakla sayılamayacak düzeyde olsada bu bilgilerimi kullanmada yaptığım bi üşengeçlik yani yoksa bilirim bişiler :mrgreen: :mrgreen:

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ugur-acikgoz

abi az sonra kalkıp okula gidecem yine ya aslında bazen hiç uyumasammı diye düşünüyom şu okulu saat 11 de başlatsalar ne oluyo yanii :) :)

shimy

edebi metinler 82 (?)
dilbilimi 100
coğrafya 70
şimdilik bu kladar :rolleyes:
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Sumween

geo           70
mat           52
biy            42
biy uyg.     48
fiz             49
kim uyg.    21 :D herkes düşük aldı bunda bi tek ben değil hıh
felsefe       25  uyursan böye olur...
din           büyük ihtimalle 0 :mrgreen:

I choose hush...

makinacı

matematik 100
geometri 90(hoca kimseye 100 wermedi benim kaat 100lüktü)
fizik 55
felsefe 80
tarih 87
bioloji 90 aklıma gelenler bunnar
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

Sumween

hawa mı atıyosun lan alırım anahtarını :P :D

I choose hush...

makinacı

atıom olum denemeleri yazdırmayın bana
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

ölü gelin

bilgi kaynakları 50 ödevi de vermediğim için ondanda bi sıfır
sosyoloji 45 en çok koyan da bu oldu hiç bi derse çalışmadım buna çalıştığım kadar ya :( sabah 4 e kadar ezber yapmıştım sayın aykut çelebi allah belanızı versin en büyüğünden baraj 70 ve ben hala onun üstüne çıkamadım değil üstüne çıkmak yakınına bile gelemedim
geçebileceğim tek ders
ingilizce olacak onuda hoca deslere girin ön sıralarda bulunun karşılığını alacaksınız dedi hadi bakalım inşallah

matrax_zalim

Quote from: ölü gelin on Kasım 24, 2006, 12:31:03 PM
bilgi kaynakları 50 ödevi de vermediğim için ondanda bi sıfır
sosyoloji 45 en çok koyan da bu oldu hiç bi derse çalışmadım buna çalıştığım kadar ya :( sabah 4 e kadar ezber yapmıştım sayın aykut çelebi allah belanızı versin en büyüğünden baraj 70 ve ben hala onun üstüne çıkamadım değil üstüne çıkmak yakınına bile gelemedim
geçebileceğim tek ders
ingilizce olacak onuda hoca deslere girin ön sıralarda bulunun karşılığını alacaksınız dedi hadi bakalım inşallah

yasemin bizim okulda grçekten 70 mi geçme notu.
ben kesin 10 senede bitiririm bu okulu o zamn
D R A U G A R

LPinox

matematik 55
kimya       40 bu yazılıda sınıfın başarı yüzdesi%37  ayni ben de pek bi sorun yok
biyoloji     100
ingilizce    70
coğrafya   0 bekliom ama bakalım 80 heralde     

şimdilik bu kadar ama bakalım inş.sınıfta kalmam :rolleyes:

Sumween

inşallah sınıfta kalmam diye dua eden herife bak yaw :D olm git iki üç post üstte bnm notlarım war onları oku otur ağla sonrada bnm için :D

I choose hush...

ugur-acikgoz

aslında benim notları yazsam hepiniz kendinizle gurur duyarsınız ben ne çalışkanım diye ayrıca bu devamsızlık sınırı 20 gün çok az ya :) :)

matrax_zalim

şimdi matematik vizesinden çıktım.
o kadar zor deildi ama ben yapamadım.Allah kahretmesin
D R A U G A R

ZongiR

liselilere duyrulur not sisteminde değişiklik olmuş ve ogretmenler kanaat notu kullanamayacak deniliyor bu sene uygulanacak sanırım okuyun yazıyı

Üniversiteye sınavsız geçiş için ilk adım; not sistemi değişti 
Üniversiteye girişte etkili olan liselerdeki not sistemi değişiyor. Bu yıldan itibaren 5'lik yerine 100'lük not sistemine geçildi. Yeni uygulamada öğrencinin lise 1'den lise 4'e kadar derslerden aldığı notlar karnede görülecek. Ayrıca öğretmenler, artık kanaat notu kullanamayacak.

Not sistemindeki değişikliğin üniversiteye ve liseye girişte adaleti sağlama adına önemli bir karar olduğu belirtiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz hafta yapılan Milli Eğitim Şûrası'nda alınan kararları hayata geçirmeye başladı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu, ilk iş olarak üniversiteye girişte etkili olan 'Ortaöğretim Başarı Puanı'nı etkileyecek liselerdeki not sistemini değiştirdi. Kurul kararına göre, bundan sonra liselerde 5'lik not sistemi yerine 100'lük not sistemi geçerli olacak. Ayrıca yeni sistemde öğretmenler kanaat notu da kullanamayacak. 100'lük not sistemi üniversiteye girişte meslek liseli öğrenciler dahil şu anda 15 ila 104 puan arasında etkili olan okul başarı puanının daha adil hesaplanmasını sağlayacak. Yeni uygulamada öğrencinin lise 1'den lise 4'e kadar bütün derslerden aldığı notlar karnede görülecek. Böylece üniversitelerde uygulanan not döküm çizelgesi (transkript) liselerde de verilecek. Bakanlık, lise son sınıfta yapacağı genel değerlendirme sınavı (olgunluk sınavı) ve öğrencinin transkriptinde yer alan not dökümleriyle üniversiteye girişte sınavsız geçişin yolunu açmış olacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, yeni not sisteminin yarıyıl tatilinde öğrencilere verilecek karneye yansıyacağını söyledi.

Bu yıl liselerde uygulanacak not sistemi gelecek yıl ilköğretim okullarına da uyarlanacak ve öğrenciler ilköğretim 4. sınıftan itibaren derslerden aldığı 100'lük notlara göre 8. sınıf sonunda başarı sıralamasına tabi olarak liselere kayıt yaptıracak.

Öğrencilerin 4'ten 8. sınıfa kadar aldıkları notlar karnede aynı anda görülecek. Böylece şûrada alınan 'Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) kalksın' kararı hayata geçirilmiş olacak. Şûrada ilköğretimde 1. 2. ve 3. sınıfta öğrencilere not verilmemesi ve sadece davranışlarının değerlendirilmesi kararı alınmıştı. Yeni uygulama ile bu karar da hayata geçmiş olacak. MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü bürokratları ile Talim Terbiye Kurulu uzmanları, sınavsız liselere giriş için doğru yolu bulma yolunda hazırlık yapmaya başladı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, yeni not sisteminin yarıyıl tatilinde öğrencilere verilecek karneye yansıyacağını söyledi. 100'lük not sisteminin daha adil olduğunu belirten Prof. Dr. İrfan Erdoğan, "Mevcut sistemde sınavdan 85 alan öğrenciyle 100 alan öğrenci arasında 15 puan fark olmasına rağmen her iki öğrencinin de karnesine notları 5 (pekiyi) yansıyordu. Bu da başarı puanlarının hesaplanmasında adil olmuyordu. Ayrıca mevcut sistemde liseyi pekiyi dereceyle bitiren on binlerce öğrenci olmasına rağmen aralarında sıralama yapamıyorduk. Yeni sistem bize başarı sıralarını görmemize de imkan verecek." dedi. Mevcut Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'ne göre öğrencilerin sınav, ödev, projeler ve uygulamalardan aldıkları notlar 100 tam puan üzerinden değerlendiriliyor ve değerlendirme sonuçları öğretmen not defteri ile not çizelgelerine 5'lik puan olarak yazılıyordu. Buna göre 85-100 arası puan alanlar 5 (pekiyi), 70-84 alanlar 4 (iyi), 55-69 alanlar 3 (orta), 45-54 alanlar 2 (geçer), 25-44 alanlar 1 (geçmez) ve 0-24 alanlar 0 (etkisiz) şeklinde değerlendiriliyordu.

Zirve Dergisi Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal, bakanlığın not sisteminde yaptığı değişikliğin üniversiteye ve liseye girişte adaleti sağlama adına önemli bir değişiklik olduğunu belirterek, "Üniversite veya liselere girişte 1 puan bile on binlerce kişiyi etkiliyor. Mevcut sistemde başarı puanları adil olmuyordu." şeklinde konuştu. Liseyi 85 ortalama üzerinden 5 ile bitiren ile 100 ortalama ile bitiren aynı başarı puanı alabiliyor. Bu adaletsizlik böylece kalkabilir. Ancak ÖSYM'nin başarı puanı hesaplama formüllerinde değişiklik yapması gerekir." dedi.

http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

LPinox

aha walla pku yedik...