Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Sezen Aksu

Başlatan selinkinpark, Kasım 26, 2006, 08:06:40 PM

Previous topic - Next topic

selinkinpark

13 Temmuz 1954'de İzmir'de doğdu.Ziraat fakültesindeki öğrenimini yarıda bırakarak profesyonel sarkıcılığa başladı.1970'lerin ortalarında 'Kaybolan Yıllar', 'Gölge Etme' gibi sarkılarla yıldızı parladı. Şarkılarının çoğunu kendi besteledi. Bazılarının da sözlerini yazdı. İlk kez 1979'da sinema oyunculuğu denedi.- Minik Serçe- oyunculuk yeteneğiyle dikkat cektiği, 'Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra' adlı muzikallerdeki 'Sen Ağlama 'Geri Dön', 'Dağlar Dağlar' gibi şarkılarla ününü perçinledi. Sonraki 'Git' kasetiyle zirvedeki yerini aldı. Türk pop muziğinin en güçlü seslerinden Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Sertab Erener, Levent Yüksel, Tilbe  gibi bir zamanlar vokalistliğini yapmış gençleri pop muziğimize kazandırdı.Üç kez evlendi ve bir çocuk annesi...

Sezen Aksu'nun albümleri: Serçe,Ağlamak Güzeldir, Firuze, Sen Ağlama, Git, Sezen Aksu '88, Sezen Aksu Söylüyor, Gülümse, Deli Kızın Türküsü, Işık Doğudan Yükselir, Gül Bahçeleri, Düğün ve Cenaze, Adı Bende Saklı, Sarı Odalar(Ben Seni Çok Sevdim Oğlum), Deliveren, Şarkı Söylemek Lazım

Dillerden düşmeyen bazı sarkıları: Kaybolan Yıllar, Gölge Etme, Yak Bir Sigara, Firuze, Hata, Ağlamak Güzeldir, İkinci Bahar, Dilimin Ucunda Kelimeler, Geri Dön, Tukeneceğiz, Git, unzile, Değer mi Hiç, Sarışınım, Bir Çocuk Sevdim, Seni İstiyorum, Şinanay, Gidiyorum, Belalım, Hadi Bakalım, Gülümse, Masum Değiliz, Deli Kızın Türküsü, Tenna...

Bence açılması qereken bi topictir..

ewrimcan

nasıl daa önce aklıma gelmedi ki sezen aksuu??!!

sever, sayarDIM. çakkıdı dahil saçma şarkılarla türkie gündemini saçmalıkla doldurulmasına izin verdii ve o şarkıları yazdıı içn tırstım.

sezen aksu çakkıdısız daha kaliteliydi...

işine geleni basan basına basalım

Sumween

eft selincmm açılması greken bi topictii buu :D bu kadın yani çok emek wermiş olabilirbu işe,sesi çok iyi olabilir,çok saygıdeğer olabilir(ki duyarım da) ama BİİR TÜRLÜ SEWEMEDİİİM... kimyacının sözünü de söyleyeyim de cuk otursun buraya ''sevgide özgürlük saygıda mecburiyet wardır'' (gerçi ben her şekilde özgürüm o hakkı kim weriosa) :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

black_ece

seviyom ben bu kadını
bi lodos lazım şimdi bana bi kürek bi kayık
zulada bir kaç şişe yakut yer gök kırmızı söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp
....
çok güzel ya

Sumween

bnm için fazla duygusal...

I choose hush...

delilah

şimdi ewrimcan  ben de sevmiyorum çakkıdı gibi şarkılarını ama bu o kadının gündemi naıl takip ettiğini ve nasıl eskimediğinin de göstergesi.. hala bir çok kişinin diline düşecek şarılar yapabiliyor.

bu kadının yazdığı sözlere feci imreniyorum hazine gibi sözcükleri..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Littleches

Kadın 6 tane enstrüman çalıyor .. Hem alto , hem mezzosoprano sesLeri veriyor .. Başka da bişi denmez zaten türkiyede ki kalıcı müzisyenLerden .. BestekarLığınada yorum yapamam zaten herşey ortada ...

Çakkıdı gibi bir parçayı kenan istediği için yaptı kendine yazıp kenan'a vermedi.!
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

Mr. MeTaLkiSS

keskin bıçak da mükemmeldir benim en sewdiim şarkısı o
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

Requiem

Müzisyen kişiliğine hiçbir şey demem, diyemem ama kendisine nedense ısınamadım..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

immortal

kendisine saygım sonsuz .duyguları ifade etme yeteneği hafife alıncak gibi deil.ama niese ben hiç şarkılarını sevmedim hiç ilgimi çekmemiştir.
I CAN'T SEE THE MEAN OF THİS LİFE

Requiem

Beyaz show da söylediği bir söz çok hoşuma gitmişti;

"Bir işe yaradığını bilmek, fotoğrafta görünmemektir" demişti sanırım..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

Sumween

ya başta söylediğin söz aynen benm için de geçerli koray... müziğine saygım sonsuz ama kendisini sewmiyorum sewemedm..

I choose hush...

gokhan

mınık sercem yanı sezen aksu dendı mı benım ıcın bambaska bı dunya acılıyo onun kadar duygularını sarkılarıa yansıtan sanatcı(turk) gormedım  onu coook sevıyorum her ınsan baezn duygusal olur o zmn dınlemek lazım...

Mr. MeTaLkiSS

harika pazarda 10 sene önceki tarkanla çıktıkları turneden bi kaç şarkı (düet şeklinde) gösterdi. çok bombaymış eskiden de yaşlandı tabi :D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

Littleches

Sezen Aksu ertesi gün TR içinde bir yere uçak ile gidecekmiş , gideceği gün öncesi gece uyumuş ve rüyasında ertesi gün ki uçağın düştüğünü görmüş , ve ertesi gün uçak düşmüş .. 6. his'sim kuvvetLi diyordu hakkaten de öle imiş .. Şu an hayatta olmayacaktı o uçağa binseydi ..

Bu resmen Final destination :)
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.