Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Dondurmam gaymak - ice cream i scream

Başlatan ewrimcan, Aralık 06, 2006, 04:26:10 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

Küçük esnafın, küçük kasabanın, "küçük" insanların "büyük" filmi Dondurmam Gaymak, bu bağlamda küreselleşen dünya ekonomisi karşısında çaresizce çırpınan küçük esnafın, eski tarz teknikle üretim yapıp satan bir dondurmacının traji-komik hikâyesini anlatan bir film. Yıl 1995. Ege'nin küçük bir kıyı kasabasında babadan kalma mesleği dondurmacılıkla geçinen Ali Usta, büyük dondurma firmalarının karşısında durabilmek için banka kredisiyle küçük bir motosiklet alır ve bu motoru dondurma satmaya uygun bir şekilde römork ve benzeri aksesuarlarla donatır. Yakın çevresi bu durumu alaycı ve sitemkâr bir tavır ile karşılar. Satış yapmak için yola koyulduğu bir gün, Ali Usta'nın motoru ve dondurma yüklü römorku çalınır. Deliye dönen Ali Usta, olayı büyük dondurma şirketlerinin kendisine karşı bir planı olarak algılar. Oysa hırsızlar, dondurmaları afiyetle yiyen bir çocuklar çetesinden ibarettir.   

oscar dahil film festivallerine aday bir film.  ICE CREAM I SCREAM adıyla yurtdışında gösteriliyor.

işine geleni basan basına basalım

delilah

bu filmi görmek içinsabırsızlanıyorum yemin ederim ama hala bir fırsatım olmadı
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

selinkinpark

basrol oyuncusu bence kötü sevmedim filmi eqe şivesini yapamamıslar...

ewrimcan

oscar jürisi senin gibi düşünmüolar. amerikada ve dier ülkelerde çok beenilmiş. italyanlar 'kendimizi görüyorm' demişler.

önyargıya hayır.!!  :D

işine geleni basan basına basalım

selinkinpark

önyarqı deilki benimki evrim :rolleyes:
onnar eqe şivesimi biliyolar sanki de konusuyolar huuuhh :)

Sumween

izlemedim nerdeyse içimde ''sinemaya gidceksem ne die bu filme gidiim?'' gibi küçümser bi düşünce war...
hedöö hödee diye atlamayın :) bir, ''nedense'' dedim; iki, ''gibi bi düşünce'' war dedim sonra cümleyi çaprazdan okuyosunuz bi deişik anlıyorsunuz :D konusunu da gazetede okudum çekici gelmedi açıkçası

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

makinacı

bir egeli olarak söliyim berbat bir film
bel altı olarak nitelendirilebilicek biriki sahne dışında hiçbir komik yanı yok
eğer oscar umudumuz bi film ise
kısmetse başka zamana
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

sfeX

valla bn de muğlalı olarak söyliyim.aynı salı pazarı şivesiyle konuşuyorlar. :mrgreen:
benim hoşuma gitti.muğla civarı şivesini oturtmuşlar ama abartmışlar biraz.bi de filmdeki çocuklar çok arsız!!çekirge sürüsü gibiler

black_ece

hala seyredemedim =)

mustapha

süpeerr ya ben çok sevdim yanii çok komikkkk