Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Dave'le röportaj

Başlatan black_ece, Aralık 18, 2006, 10:38:09 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

http://lpassociation.com/
orijinali anasayfada var

LpAssociation dan Derek Phoenix ile röportaj yapmış işte burada özeti 

Derek: Tüm röportajlarınızda 100 şarkıdan 17 ye indiğinizi söylediniz. Şu an ne aşamadasınız ? mix aşamasında mı ?

Phi: şu an için yapmıyoruz. Aslında biz …yani chester ve mike belki biz konuşurken bile vocalleri üzerinde çalışıyorlar ve bitirmeye çelışıyorlar. Bir hafta içinde bitireceklerini umuyoruz. O zaman mix e başlıcaz.

Derek : bir hafta içinde mixlemeye başlicaksınız peki albümün ne zaman çıkacağı hakkında genel bi fikriniz var mı ?

Phi : 2007 baharını bekliyoruz (mayıs 2006 mı denmişti :) :) bence mayıs 2007 olcakmış o biri yanlış çevirmiş :) )

Derek : 2007 baharı ?? ok.  Chester Blender dergisine albümün ismi için T…. And T….. dedi. Bize bu konuda biraz bilgi verebilir misin? Mike bir keresinde “ A Million Little Pieces “ üzerinde durduğunu söylemişti. Bu doğru mu ?

Phi: Güzel soru… Bence değil çünkü oturup albüm ismi için konuşmadık. Şu an bu öneriler biraz havada kalıyor. Chester ya da mike size farklı şeyler söyleyebilir ama bana sorarsanız size bunların albüm ismi olmayacağını söylerim.
Yani demek istiyorum ki….(gülmeye başlamış :) )

Derek: (gülüşme :) ) evet sanırım bi bölümden etkilenip isim koyucaksınız (kitaptan)

Phi : (bu haberler yalan demeye getiriyo anladım ben) 6 kişiyiz ve hepimize tek tek sorsanız hepimiz farklı yanıt vericez. Henüz hepimizin kabul ettiği bir isim üstünde yoğunlaşmadık.

Derek: son birkaç aydır tur tarihleriyle ilgili haberler duyuyoruz. Shangai daki konser ve bamboozle fest gibi. Başka projeleriniz var mı ? United states(states ten kastı amerikadır heralde :) ) te neler yapıcaksınız? Projekt Revolution olucak mı ya da lpu(bizde de lpulu insanlar var buraya da gelsinler) tur gibi bişey ?

Phi: bu noktada hala turlara nerede ve nasıl başlayacağımız konusundaki fikirlerimizi sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Ama kesinlikle PR olacak. Bu yaz olabilir mesela(2007 yazı). Avrupa turnesini sormuş muydun ?

Derek: Evet bilmek isteriz.

Phi: nasıl başlayacağını ve yürüyeceğini bilmiyoruz ama kesinlikle Avrupa turnesi olacak. Önce albümü bitirmek için uğraşacağız ve sonra tarihleri belirleyeceğiz. Avrupa da turlar olacak ve  US de PR ve özel turlar olacak .(umarım buraya da gelirler böhö chaz gel chaaazzz )

Derek: işte senin için ilginç bir soru .. tarzınızı değiştirdiğinizi biliyorum. Bu rap rock metal sounddan uzak ya da insanları gerçekten etkileyecek bir şey. Her grubun böyle parçaları vardır. U2 bunu one, gren day “ good riddance” ve nine inch nails ise hurt le yaptı.
Önceki albümlerde böyle bişey var mıydı ? böyle bil şarkı yazdınız mı  ?

Phi: bu noktadan bakacak olursak hep mükemmel şarkıya ulaşmak istersiniz. HT hepimiz için özel bir yere sahip olan bir albüm yaptıklarımızın başlangıcı  ve meteora da bunun devamı onda da yeni şeyler denedik. Hala bunu yapıyoruz Biz yeni lirikler ve değişik müzikler üretiyor bunlara eklemeler ya da çıkarmalar yapıyoruz ama orijinal lp yi kaybetmiyoruz .   

Derek: ilk tanışmanızdan ve bir araya gelmenizden bu yana ne değişti? nerdesiniz??

Phi : bilmiyorum güven doğru kelime mi ama artık kendimize daha çok güveniyoruz. Değişik insanlarla çalışmak daha yaratıcı olmanızı sağlıyor.  Rick Rubin le albüm üstünde çalışıyoruz ve kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. 5 yıl önce sorsanız hala gergin ve rahatsız olurdum.

Derek : tabiî ki. Meteora hakkında HT nin devamı gibi konuşulduğunu hatırlıyorum. Meteora nın HT den daha güçlü olduğuna mı inanıyorsunuz veya öyle değilse ne öğrendiniz ve yeni albüm hakkında böyle yorumlar da gelecek midir ?

Phi: ilginç bir soru. Ama ben her ikisinin de farklı olduğunu düşünüyorum . farklı stüdyolarda farklı olarak kaydedildiler ikisi de farklı . bu biraz kötü bir klişeye “hangi çocuğunu daha çok seviyorsun” demeye benzedi :) ikisini eşit seviyoruz ikisi de bizim albümlerimiz ikisinden de gurur duyuyoruz . bize öğrenmeyi gelişmeyi ve üçüncü albümü nasıl yapacağımızı gösterdiler. Yeni albüm için kendimizi zorladık ve geçmişte yaptığımızdan daha farklı yapmak istedik.

Derek :  fanlarınız için extra albümler yaptınız (lpu cd leri frat party live in texas vs bunlardır heralde )frat party  veya live in texas gibi şeyler gelecek mi ? ya da neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Phi: internet üzerinden lptv nin devamı gibi bir şeyler yapılacak (telefonda sorunlar olmuş heralde :) beni duyuyo musun fln gibi bişiler diyo da atlıyorum oraları :) )

Derek: peki lputv diye bir şey var lptv den ne yönlerde farklı olacak?

Phi: fazla bi fark olacağını sanmam . lptv daha fazla şey gösterdi (gibisinden bişi demiş)

Derek: Rick rubin prodüktörlüğünüzü yapıyor. onun albümlerinde genellikle cover olur sizde de olacak mı ??

Phi: “uzun bi düşünme süreci ve sessizlik:)”

Diğerlerini bu konuda zorluyorum aslında. The cars ın “drive” şarkısının coverı güzel olurdu. Çünkü bu şarkıyı hep sevdim ayrıca güzel ve farklı bişeyler yapabileceğimize inanıyorum. Ama diğerlerinin bu konuda bana katılacaklarına ya da bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. ve bunu tek başına yapacak vocal yeteneğim yok (falan demiş ufuk yardımcı olsun ona ;) )

Derek: avvvvv…(kötü olmuş manasında :) )

Phi: evet biliyorum. Sorun şu ki cover konusunda üç kişi evet harika olur diyor diğer üç kişi ise istemiyor.

Derek: bir cd de kandi müziğiniz olmasını istediğinizi söylediğinizi hatırlıyorum. Ama hiç düşünmüyormusunuz  ya da lpu için ya da buna benzer bişeyler??

Phi: asıl albümde asla olmayacakmış gibi görünüyor. Çünkü albümün tamamen LP ye ait olmasını istiyoruz. Eğer albümde cover,konuk sanatçı vs vs varsa bu mash up projelerinde,LPU cd lerinde ya da reanimation gibi çalışmalarda olur. Biz albümün ilk şarkıdan son şarkıya kadar kendi projemiz olmasını istiyoruz , bir şey hakkında bizim kendi görüşümüz.

Derek: grup her zaman toplumsal konulara eğilim gösterdi yardım etti. Hatta kendi sitemin yeni ve (RED) projesine dayalı bir dizaynı var. Siz de katılıyorsunuz (chester join(RED) ) bunun hakkında bilgi alabilir miyim?

Phi:  tabiî ki ! (RED) projesi kesinlikle iyi bir iş yapıyor. Ayrıca music for relief da benim için özel bir yere sahip iki ya da üç yıl önce tsunami felaketinden sonra yapmıştık. New orleans taki kasırgadan sonra da yapıldı(chester ft mötley crüe hatırlayın home sweet home klibi dosya paylaşımda bulabilirsiniz ;) ) hatta “friends and helpers” projesi de vardı.

Bundan sonraki bölümde kendi sitesiyle ilgili sorular sormuş LPA ile ilgili…
Ama şu ilgimi çekti

Derek: herkes biliyor  ki chester ın internet fobisi var (nası yani ya dedim ben önce )

Phi: bu bi yanlış anlaşılma aslında internet fobisi falan yok chester ın BİLGİSAYAR fobisi var. Bilgisayarın 8 yıl gerisinde kalmış olsa da yakalamaya çalışıyor :)

Çok iyi ya canım benim bilgisayar fobisi varmış :)

Derek: o zaman chester ı LPA ya girmesi için zorlamalısın :) (reklam yapmış :) )

Phi : sanırım :)

Quotehttp://lpassociation.com/

çeviriyi yaptım ama biraz uzundu sın bölümlpa yla ilgili diye çevirmedim .....

muzzy

kim okuyacak bunnarı... :D

selinkinpark

ben okudum cnm hehe((:
off ya şu turlardan biride bize denk qelse ya
nese ztn biz eceyle mektup yazıp uzunncaa yollicaz onlara dimi kız ece :D

black_ece

Quote from: muzzy_lp on Aralık 18, 2006, 11:34:00 PM
kim okuyacak bunnarı... :D

bi daha böyle bi mesaj görürsem feci alınıcam ama ya :(
ben ne kadar uğraştım bunu çeviricem diye

bu arada çeviri özgündür.. sadece ve sadece bana aittir :)

muzzy

tmm pardon bida olmas...bilsem sana ait olduunu okurdum..bak şimdi okucam...

shimy

har,ikasın ece çok teşekkürler :)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Littleches

Yeni gördüm sağol ece iyi çevirmişsin .. Haber çok iyi fakat albüm de bir cover olması fikirLeri bnmde hoşuma gitmedi olmamalı özgün bir LP var , kendi gibi olsun kaliteLi grup 10 dk parça yazıyorLar başkalarının parçalarına yer vermesinLer sonuçta bu 3.stüdyo albümLeri ve yine baştan sona LP olmalı phi'nin dediği gibi ..

Çok heyecan basıyo bana , yeni albüm lafını duyunca düşünüyorum bilmediğim parçalr gelicek yeni parçalar , oturucam yine bağıra bağıra onLara eşLik edicem felan ben gerçekten grubumu özledim ...
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

chester

çeviri için saol...demek chester ın fobisi varmış hıı :mrgreen:ilginç

forgotten_boy

bugün bi dergi de 18 şarkı olacakmış diye okumuştum.

güzel bi röpörtaj olmuş çeviri için teşekkürler.

black_ece

bunların da bi dedikleri öbürküleri tutmuyo ya :D
aman aman 18 daha iyi .)

selinkinpark

albüm cıksın 5 sarkıya razıyım artık ama yeni bisi olsun yani :D