Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

eve giden yol

Başlatan ewrimcan, Ocak 04, 2007, 05:53:55 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

FİLMİN HİKAYESİ :

“Eve Giden Yol 1914”, Semir Aslanyürek’in ödüllü senaryosuna dayanıyor…

Filmde, Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’na girdiği dönemde Anadolu’nun güney ve güneydoğusunda, ve bugünkü Suriye topraklarında yaşanan büyük bir aşk, fedakarlık ve intikam öyküsü anlatılıyor.

Öykünün kahramanı Mahmut cinayet işlememek için sevdiğini ve evini terk ediyor, ardından kendini çöllerde savaşırken buluyor. Yıllar süren büyük mücadelenin, zorlu bir yolculuğun ardından evinin yolunu tutan Mahmut, sevdiğine kavuşacağı anın hayallerini kurarken bir yandan da uğradığı haksızlığın intikamını almak niyetinde.. Ünlü İngiliz casusu “Arabistanlı” Lawrence de Mahmut’un yoluna çıkanlar arasında!

BENZERSİZ BİR MARATON!

- Eve Giden Yol’un çekimleri Antakya ve Suriye’nin dört ayrı bölgesindeki doğal mekanların yanı sıra İstanbul'da kurulacak setlerde gerçekleştirilecek.

- Haftalardır hazırlıkları süren film için yapım ekibi, sadece Suriye’nin şehirlerarası yollarında 1400 km katedecek.

- İstanbul’dan Suriye’ye yapılacak yolculuk ise gidiş-dönüş 4000 kilometreyi aşacak.

- Filmin dekor, kostüm ve aksesuarlarının yanı sıra ışık ve ses malzemelerinin taşınabilmesi için 2 tır ve 4 kamyondan yararlanılacak.

- İstanbul’dan Suriye’ye giden yapım ekibi 70 kişiden oluşuyor. Ayrıca Suriye’de çekimlere destek olmak üzere 50 kişilik teknik ekip hazır bulunacak.

- Çekimlerde yaklaşık 2000 figüran görev alacak.

- Safkan Arap atları, develer ve diğer hayvanlar da filmin kadrosunda..

- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Suriye Büyükelçiliği, Suriye İstanbul Başkonsolosluğu, Gümrük Müsteşarlığı, Bölge Gümrük Müdürlüğü, THY, Suriye Kültür Bakanı ve Suriye Enformasyon Bakanı’nın yanı sıra Antakya, Kilis ve Gaziantep Valilikleri dev projenin gerçekleşmesi için destek vermektedir...

AŞKIN VE SAVAŞIN KOSTÜMLERİ…

- Eve Giden Yol için 600’ün üzerinde kostüm hazırlandı.

- Kostümler için kullanılan kumaşların toplam uzunluğu 3 kilometreyi geçiyor.

- Kıyafetlerin büyük bölümü Suriye’de diktirildi.

- Döneme özgü çarık ve çizmeler özel olarak yaptırıldı.

- Kostümlere dönemin yerel motifleri birebir işletildi.

- Bedevi aksesuarları, Bedevi kadınlarının giysileri ile takılarının yanı sıra döneme      ait dokulu kumaşlar, asırlık ehramlar ve içlikler Şam’daki antikacı ve eskicilerden temin edildi. 

OTANTİK MEKANLARDAN FİLM SETLERİNE…

- Eve Giden Yol’un çekimleri Antakya’da, İstanbul'da ve Suriye’nin dört şehrinde  gerçekleştirilecek.

- Suriye ve Antakya çekimleri için genellikle doğal ve tarihi ortamlar tercih edilirken, artık yerinde olmayan asırlık mekanlarda geçen can alıcı sahneler İstanbul’da kurulan setlerde çekilecek.

- İstanbul setleri kullanılmayan bir fabrikanın binalarında ve avlusunda inşa edildi.

- Çekimlerde kullanılacak dekorlar Türkiye’de ve en yüksek kalitede üretiliyor.

- Dekorda kullanılan fayanslar ve duvarlar el işlemeleriyle süsleniyor.

- Dekor üretimi için kurulan teknik ekipte 30’a yakın heykeltraş, marangoz ve demir ustaları çalışıyor.

- Top arabaları başta olmak üzere 1916, 1917, 1918 yıllarına ait çeşitli aksesuarlar Eve Giden Yol için yeniden üretiliyor.

- Şimdiye dek film için 400’e yakın silah hazırlandı.

- Filmde yer alan savaş sahnelerinin çekimi Suriye’de gerçekleştirilecek.

- Savaş sahnelerinde ağırlığı 1 tona yaklaşan miktarda patlayıcı kullanılması planlanıyor.

- Çöl karargahlarında Osmanlı ve İngiliz çadırlarının birebir replikaları kullanılacak.

- Çekimlerde son derece özel ışık donanımları kullanılacak.

zamanları görülen geçmiş zaman olarak okuyun. özen film sitesini güncellememiş.       alıntıdır.

http://www.youtube.com/watch?v=RrJyY60c4SQ    bu da fragman

işine geleni basan basına basalım

preacher_lp

walla o kadar şey yapmışlar ama bence film  "" berbat""
hayatmda gttiğim en kötü filmlerden biriydi
Rüzgar saçını süpürse mest olur bakışlarım
Adınla uyanır kulaklarım, yüzünle açar göz kapaklarım
En güzel şiirlerimle kaleme adını sayıklatırım
Odamın hayaletisin sessizliğine aşığım

black_ece

böyle savaş gibi ciddi şeyleri anlatan filmlere aşk bilmem ne sıkıştırmıyolar mı uyuz oluyorum fedakarlıksa fedakarlık yapıcaksın kardeşim ülken için değil mi !!!!
belgesel halinde versinler bana bunları daha fazla duygulanıp daha fazla beğeniyorum o şekilde çekilenleri!

Sumween

ewet ya türklerin mi bilmiyorum artık genel özelliği heralde ciddi,önemli watan millet sakarya bişey yapıyolar arasına atıyolar doludizgin aşkı...(bkz yeni başlayan ''Doktorlar'' dizisini ER ile kıyaslayın) sınıfça gidcektik bu filme de romantik danalar başka filme gitti (gitmemiştim ben :) )

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ewrimcan

Quote from: black_ece on Ocak 04, 2007, 06:44:35 PM
böyle savaş gibi ciddi şeyleri anlatan filmlere aşk bilmem ne sıkıştırmıyolar mı uyuz oluyorum fedakarlıksa fedakarlık yapıcaksın kardeşim ülken için değil mi !!!!
belgesel halinde versinler bana bunları daha fazla duygulanıp daha fazla beğeniyorum o şekilde çekilenleri!

ii de bu fil aslında savaşı diil, aşkı anlatio.

preacher'e hak veriyorum. konu güzel, senaryo orta, kurgu vasat, yönetim geçer. 

burda ali ercivan 'ın  "hedefine varamayan yol" başlıklı eleştirisi. http://www.beyazperde.com/sinekritik/1310

black_ece

Quote from: ewrimcan on Ocak 06, 2007, 03:09:01 PM

o zaman benden direk "kaldı"

ewrimcan

Quote from: black_ece on Ocak 06, 2007, 03:28:28 PM
Quote from: ewrimcan on Ocak 06, 2007, 03:09:01 PM

o zaman benden direk "kaldı"

kalpsiz şey! :D   

o bir yana, özen film -yapımcı- izlememiş mi filmi? iinsan bu kadar para harcayıp da böyle bişey çıkarır mı? yani özen film PARASIYLA REZİL OLDU. itibarı sarsıldı. paraya yazık. hemşerim ama yönemen yönetmenlik yapmamış.