Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Rapcore Nu-Metal'e karşı tavrınız???

Başlatan folligue, Ocak 23, 2007, 05:55:47 PM

Previous topic - Next topic

Nu-Metal dışında diğer metal türlerini dinleyen insanlar genelde rapcore nu-metal müzik dinleyen insanları ezmesi hakkında yorumlarınız?

Bence onlar kendini beğenmiş özenti insanlardır...
17 (23%)
Her müziğin kendine özgü bir zorluğu,yönü vardır...Bence gereksiz yere abartıyorlar...
35 (47.3%)
Rapcore nu-metal bence hoş bir müzik türü değil ama Lq denince sular durur...
11 (14.9%)
Sanırsam grindcore nu-metal dinlemek rapcoredan daha iyidir...
1 (1.4%)
Bence o insanlar haklılar cünkü rapcore nu-metalde emek yok...Öyle hızlı hızlı konusmakla ritm tutturmakla hiç birsey elde edilmez...
0 (0%)
Ben sıkı rapçiyim zaten Lq'yi rapini sevdiğim için dinliyorum...
2 (2.7%)
Bu olay hiç başıma gelmediği için yorum yapmacağım...
8 (10.8%)

Total Members Voted: 74

folligue

Sanırım bu çoğumuzun başına gelmiştir...Etrafımda bayağa bir heavy metal,black metal,death metal falan filan dinleyen arkadaşlarım var ve genelde dinlediğim müzik türü yüzünden(Ki bu Grindcore Nu-Metal olmasına rağmen) bayağa bir eziyorlar beni...Yok efenim bu emeksiz müzikmiş rap işe yaramazmış falan diye...Bu konudaki düşüncelerinizi almak istedim... :mrgreen:

Bana görede aslında Rap müzik gerçekten işe yaramaz bir müzik dedikleri gibi gerçekten emek içeren bir müzik değil...Ama Lq onlara göre biraz daha farklı(Lq'nin üstüne POD,Rage Aganist the Machine,Papa Roach gibi gruplarda eklenebilir...)...
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

metallic

rap bast müzk dyemem ama ezmleri ck yanlis  rap-rock kardesliği pek sağlanamadği icin böyle oluyo hralde
BİR ŞEYLER VAR HALA
BOŞA NEFES ALMAYA ZORLAYAN
KENDİMİ BULDUM BEN
ZAMAN BENİ YORUNCA
BİL Kİ HİÇ KİMSEYİZ
SAVULURKEN BİR DÜŞTEYİZ
SÖYLE,DÖNER MİSİN?
BİR GÜN UYANSAK
RÜYADAN...
BİR ANDA SENİ GÖRDÜM VE
BİR ANDA SENİ UNUTTUM!!!...

Requiem

Ankette ki şıklar şıktan çok yorum cümleleri haline gelmiş ve çok fazla sayıdalar..Bu yüzden anket anket olmaktan çıkmış.. Bunu anket şeklinde açmak yerine sadece yorum yapabileceğimiz bi başlık olarak açsaydın daha iyi olurdu.. Şimdilik anket bölümüne taşıyalım..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

black_ece

özenti diyemeyeceğim onlar için ama abartıyorlar o kadar metal sitesi gezdim sözlüklerde yazıyorum özellikle nu metal ve özellikle linkin park ' ı direk aşşağılamaya girişmişler ..
bir de şöyle bir şey var muse-placebo-lp gençliği gibi bir şey uydurmuşlar ve özentilikle suçluyorlar tamam yok mu özentisi belki var ama genelleme yapmak yanlış şimdi benim mp3 playerda amon amarth dan sonra placebo geliyosa ben ne oluyorum.bazı insanlara göre direk tek bir tür dinlemek gerekiyo.füzyon müziğine (nu metale ve karışım müziklerine böyle demeye başladım :D ) karşılar.çok saçma ... adamlar yeni birşeyler deniyor ortaya güzel ama alışılmışın dışında birşeyler çıkıyor.beğeneni de oluyor.anlamadığım eleştirilmek değil hani "kötü" denir "işe yaramaz" denir "hayatta dinlemem" denir ama onları dinleyen aptaldır,müziği bilmiyodur,eziktir vs ne demek çözebilmiş değilim .....
ha linkin park nasıl bir gruptur.
bana göre lp de bir füzyon müzik grubudur..ki bunu da herkes kabul etmiş galiba..o elemanlardan biri gruptan ayrılsa o grup belki yine müzik hayatına devam eder ama asla linkin park olamaz...

Littleches

İyi bir konuya değinmişsin.! (:

Şimdi şöyle birşey var , ben linkin park fanatiğiyim çünkü bunu ben seçtim , zamanLa kendime kabul ettirdim.!

Ben Manowar , Black sabath , Iced earth , Dream teather gibi gruplarda dinliyorum yine bunu ben istiyorum..

Türkçe - yabancı pop müzik'de dinliyorum , yeri geliyor türkü dinliyorum , trance-techno dinliyorum .. Ben seçiyorum bunLarı istediğim için zevk aldığım için ..

Şimdi ben özenti oluyorsam bunun mantık içeren bir cevabı olmalıdır.. Hem POP hem METAL hem TRANCE nasıl dinliyorsun diye soru soruyorlar .. (: Ne saçma , bende gülüyorum.! O şekilde dar bakan insanları kınıyorum gerçekten..

Yahu punk diyorlar ben converse giydim mor pantolon aldım kendime , boyadım converse'leri kare kare yaptım , dar ceket giydim PUNK oldum diyorlar.. Ne güzel ama insanlar sadece bunu kendine yakıştırdığı için yapıyor , öle giyinmek öle görünmek onun seçimidir.. Punk öle olmuyor PUNK anarchy demek ve anarchy polis'le kavga eden araba kırıp döken mohak kafalı , anneye babaya daha doğrusu kimseye saygısı olmayan serseri kılıklı herifler oluyor.. Ama bunlar sokakta aslan olup evde baba yapma oluyorlar.. Bu ne oluyor.? :)

Metal'e gelelim , adam metal dinliyorum diyor "vayy bee" diyorsun sıkı bir metalci birkaç soru soruyorsun kem küm diyor , kimlik.? YOK.! Necisin metalciyim hzktr ordan :)

rapcore ve nu-metal türlerine bakalım içLerinde bir sürü etken taşıyorlar , birçok şey kimse zorla dinlettirmiyor insan seçim yapıyor hoşuna gidiyor kulağına saygı gösteriyor dinlediği müzik .. Birkaç şey harmanlanmış sıkılmıyorsun , en azından sıkılsan da sağa sola BOK atmıyorsun.!

Birde şu toplu piyasa olayı var değil mi.? :)

Şu grup piyasa onu dinlemem.! Bu grup kötü çalıyor ama solist çok şirin , tatlı vs .. Durumları oluyor.! :) YA bırakın yaa .. Müzik herkesin ortak noktasıdır.! En güzel yanıda sizden alamamalarıdır... Kim ne isterse dinlesin karışmayın , saygı göstermek bir görgü davranışıdır.! Ne olursa olsun kimseyi onu nasıl dinlersin bunu nasıl dinliyorsun , bunun nesinden zevk alıyorsun gibi sözcüklerLe tahrik etmemeli insanlar kendi ayıpları sonuç olarak dediğim gibi ben bunLarı kendim seçtim ben seviyorum , sanane.!

Ben heavy metal dinliyorum emek var çünkü ama nu-metal'de yok niye.? :) Oda stüdyo'da kaydediliyor , onada söz yazılıyor , onun içinde günlerce haftalarca hatta yıllarca uğraşılıyor :) Nu-metal benimsenmemiş bir müzik türü arkadaşlar , eski köye yeni adet getirmek gibi bu .. Eskisini alıp yerine yenisini veriyoruz muhabetine gelince ve bu kısa süre içinde tüm insanları sarınca insanlar buna ilgi duymayı başladıkça eskinin pabucu dama gidiyor , ve piyasa damgası vuruluyor .. Kötüleniyor.! Alışılmadık farklı birşeyler duyuyor insan ve hoşuna gidiyor..

Birde arkasında duramayan ortama ayak uydurayım da ne olursa olsun muhabbetinde insanlar vardır genelde diyalog şu olur ;

- Sen bunu nasıl dinliyorsun.? İğrenç abi bu berbat yani ..

- Ya aslında çok dinlemiyorum , berbat ama dediğin gibi baktım öyle ..

Oysa şu olmalı ;

- Berbat Lan bu nesinden zevk aldın.?

- Ben bu müziği seviyorum seni bilmem ama bana oldukça zevk veriyor..

Müzik tatlıdır arkadaşlar ister istemez farklı şeyler duymanızı sağlar bazen fena ağlatır insanı , bazen de kavga ettirir.. Sonuç olarak "iyi bir dinleyici" olmanız için duyduğunuz şeye kulak vermeniz gerekir , müzikte ayrım olmaz.! Bir tarza bağlı kalıp giderseniz , hiç birşey vermez size müzik istesenizde alamassınız , bir sınır koyarsanız bu tip tartışmalar hep yaşanır.! Kapasite ne kadar artarsa insanların müzikal açıdan birbirine olan saygıları da o kadar artar .. En azından şöle söleyim , duyduğunuz herşeyi dinlerseniz bu sizin yararınıza olur , müzik kaliteniz artar , kulağınız gelişir.. Birşeyler kazanırsınız.! SöylenenLere cevap verme isteğiniz artar , sorulan soruları yanıtsız bırakmassınız , zaman geçtikçe öğrenirsiniz.! Tek bir nota'ya tutunursanız o nota zamanLa yamulur , yamulttuğunuz notadan başka notalara sıçrarsanız geçtiğiniz nota'yıda öğrenmiş olursunuz birde yeni bir kapı yaratmış olursunuz..

Dipnot: Baya bir uykum var , güzel bir konu görünce alakalı , alakasız içimi boşalttım kusura bakmayın:)

Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

Sumween

Ufuk ilk defa böyle uzun bi postu, merak ve sabırla baştan sona okudum =)

benim inandığım görüş şu: rapcore veya nu-metal dinleyenleri ezelim görüşünü rock-metal müziğin ''özenti ve çömez kesimi'' ortaya atmışlır... kanıtlayayım... :)

rock müzik onlara göre ''dıı dı dı dııt WUUAAAA'' dan ibarettir... hep aynıdır, peşpeşe söyle ara sözleri, sonra bağır korkunç bi sesle vs... değişmez... çünkü öyle duymuşlardır sağdan soldan... ve yeni bir akım oluştuğunda bir dinlerler bakarlar ''aaa bu dıı dırıdıt WUAAA kalıbına uymuyor demek ki rock değil metal hiç değil'' derler... Tam bir avanak görüşü,bilgisiz,boşboğaz...

şahsen bunların söylediklerini de hiç umursamıyor ve tınlamıyorum benim dinleyip sevdiğim müziğe etmedikleri lafı bırakmasınlar hiç dert etmem... yeri gelince savunurum açıklarım anlarsa anlar anlamazsa aşırı çömezdir uğraşmaya değmez...

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ewrimcan

seçenekler yetersiz. rapcore nu metal  bence gayet güzel.

işine geleni basan basına basalım

Sumween

seçenekleri tınlamasak da olur sanırım... yorum sorusuna seçenek niye konmuşsa?!!

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

selinkinpark

ufuk qercekten canla başla okudum postunu(:

kısa yoldan bana bir cok kez dinlediğim müzik türlerini falan aşağılamaya kalktılar...
bkz:lp..
-ayyy lp mi dinliyosun.irencc yha cok piyasa ezikleri onlar rap ve metal ıyy metalin icine sıcıyolar:S nası dinliyosun

dinliyorum.cünkü seviyorum.kimse karısamaz laf edemez.ha yorum yaparsın o ayrı ama yok bunu dinleme yok sunu dinleme pop irencc nu-metal bok qibi dinlenmez piyasa vs.
hepsi kendini bi bok sanan ben metalciyim hoaaaaa diyen ama aslında hic bi bok bilmeyen bos kafalar...
kadıköyde sorsan bi metalciye en sevdiin qrup ne diye cevabı aynen
-aa kesinlikle amon amart fanı olur...sorarsın bi kac sarkı veya albüm ismi 1 hadi taş catlasa 3sarkı bilir ve fanıdır o qrubun(aslında o da lp dinler ama cahtırmaz :D) :lol:
ama konusmaya qelince cok qüzel konusur sanki kendi bi bok biliyomus qibi...

folligue

Gercekten özenti insan ile normalini ayırmak bir kaç soru üstünden geçiyor ve kulakların kızarmasından... :mrgreen:

lp_mike_chester

Quote from: Littleches on Ocak 24, 2007, 04:35:07 AM
İyi bir konuya değinmişsin.! (:

Şimdi şöyle birşey var , ben linkin park fanatiğiyim çünkü bunu ben seçtim , zamanLa kendime kabul ettirdim.!

Ben Manowar , Black sabath , Iced earth , Dream teather gibi gruplarda dinliyorum yine bunu ben istiyorum..

Türkçe - yabancı pop müzik'de dinliyorum , yeri geliyor türkü dinliyorum , trance-techno dinliyorum .. Ben seçiyorum bunLarı istediğim için zevk aldığım için ..

Şimdi ben özenti oluyorsam bunun mantık içeren bir cevabı olmalıdır.. Hem POP hem METAL hem TRANCE nasıl dinliyorsun diye soru soruyorlar .. (: Ne saçma , bende gülüyorum.! O şekilde dar bakan insanları kınıyorum gerçekten..

Yahu punk diyorlar ben converse giydim mor pantolon aldım kendime , boyadım converse'leri kare kare yaptım , dar ceket giydim PUNK oldum diyorlar.. Ne güzel ama insanlar sadece bunu kendine yakıştırdığı için yapıyor , öle giyinmek öle görünmek onun seçimidir.. Punk öle olmuyor PUNK anarchy demek ve anarchy polis'le kavga eden araba kırıp döken mohak kafalı , anneye babaya daha doğrusu kimseye saygısı olmayan serseri kılıklı herifler oluyor.. Ama bunlar sokakta aslan olup evde baba yapma oluyorlar.. Bu ne oluyor.? :)

Metal'e gelelim , adam metal dinliyorum diyor "vayy bee" diyorsun sıkı bir metalci birkaç soru soruyorsun kem küm diyor , kimlik.? YOK.! Necisin metalciyim hzktr ordan :)

rapcore ve nu-metal türlerine bakalım içLerinde bir sürü etken taşıyorlar , birçok şey kimse zorla dinlettirmiyor insan seçim yapıyor hoşuna gidiyor kulağına saygı gösteriyor dinlediği müzik .. Birkaç şey harmanlanmış sıkılmıyorsun , en azından sıkılsan da sağa sola BOK atmıyorsun.!

Birde şu toplu piyasa olayı var değil mi.? :)

Şu grup piyasa onu dinlemem.! Bu grup kötü çalıyor ama solist çok şirin , tatlı vs .. Durumları oluyor.! :) YA bırakın yaa .. Müzik herkesin ortak noktasıdır.! En güzel yanıda sizden alamamalarıdır... Kim ne isterse dinlesin karışmayın , saygı göstermek bir görgü davranışıdır.! Ne olursa olsun kimseyi onu nasıl dinlersin bunu nasıl dinliyorsun , bunun nesinden zevk alıyorsun gibi sözcüklerLe tahrik etmemeli insanlar kendi ayıpları sonuç olarak dediğim gibi ben bunLarı kendim seçtim ben seviyorum , sanane.!

Ben heavy metal dinliyorum emek var çünkü ama nu-metal'de yok niye.? :) Oda stüdyo'da kaydediliyor , onada söz yazılıyor , onun içinde günlerce haftalarca hatta yıllarca uğraşılıyor :) Nu-metal benimsenmemiş bir müzik türü arkadaşlar , eski köye yeni adet getirmek gibi bu .. Eskisini alıp yerine yenisini veriyoruz muhabetine gelince ve bu kısa süre içinde tüm insanları sarınca insanlar buna ilgi duymayı başladıkça eskinin pabucu dama gidiyor , ve piyasa damgası vuruluyor .. Kötüleniyor.! Alışılmadık farklı birşeyler duyuyor insan ve hoşuna gidiyor..

Birde arkasında duramayan ortama ayak uydurayım da ne olursa olsun muhabbetinde insanlar vardır genelde diyalog şu olur ;

- Sen bunu nasıl dinliyorsun.? İğrenç abi bu berbat yani ..

- Ya aslında çok dinlemiyorum , berbat ama dediğin gibi baktım öyle ..

Oysa şu olmalı ;

- Berbat Lan bu nesinden zevk aldın.?

- Ben bu müziği seviyorum seni bilmem ama bana oldukça zevk veriyor..

Müzik tatlıdır arkadaşlar ister istemez farklı şeyler duymanızı sağlar bazen fena ağlatır insanı , bazen de kavga ettirir.. Sonuç olarak "iyi bir dinleyici" olmanız için duyduğunuz şeye kulak vermeniz gerekir , müzikte ayrım olmaz.! Bir tarza bağlı kalıp giderseniz , hiç birşey vermez size müzik istesenizde alamassınız , bir sınır koyarsanız bu tip tartışmalar hep yaşanır.! Kapasite ne kadar artarsa insanların müzikal açıdan birbirine olan saygıları da o kadar artar .. En azından şöle söleyim , duyduğunuz herşeyi dinlerseniz bu sizin yararınıza olur , müzik kaliteniz artar , kulağınız gelişir.. Birşeyler kazanırsınız.! SöylenenLere cevap verme isteğiniz artar , sorulan soruları yanıtsız bırakmassınız , zaman geçtikçe öğrenirsiniz.! Tek bir nota'ya tutunursanız o nota zamanLa yamulur , yamulttuğunuz notadan başka notalara sıçrarsanız geçtiğiniz nota'yıda öğrenmiş olursunuz birde yeni bir kapı yaratmış olursunuz..

Dipnot: Baya bir uykum var , güzel bir konu görünce alakalı , alakasız içimi boşalttım kusura bakmayın:)

bence alakasız hiç bir sey yok hepsi doğru kardeşim  emin ol bende böle yazardım...
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

maneater

bn de anlamış diilm niye eziyolar:S..rap yapmak ayrı bi emek işi onu söylemek fln özel bi yetenek yani.kimse mike ın rapine söz söyleyemez işin iyi yapıyo çünkü.linkin park rap+rock olayını en ii yapan grup bence...
//her adımım daha derine ölüyorumm....!

L1NK1N P4I2K

Quote from: maneater on Mayıs 21, 2007, 07:34:49 PM
bn de anlamış diilm niye eziyolar:S..rap yapmak ayrı bi emek işi onu söylemek fln özel bi yetenek yani.kimse mike ın rapine söz söyleyemez işin iyi yapıyo çünkü.linkin park rap+rock olayını en ii yapan grup bence...
katılıyorum arkadaşım mike işini gercekten güzel yapıyor !
ßr£@K!ng Th£ HaßßiT     

€roS

aşkitom ya mike shinoda o ses başka kimsede yok heleki tatlılığı ahhhhhhhhh :D

folligue

abartmayalım...miketan yetenekli bilmem kac yüz tane sarkıcı tanıyorum yapmayın ya...