Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

milliyetçilik

Başlatan ewrimcan, Şubat 04, 2007, 02:44:57 PM

Previous topic - Next topic

sizce milliyetçilik nedir?

türk oğlu türk'ü her şekilde korumak
6 (14.3%)
türk oğlu türk'ü insani değerler içinde korumak
5 (11.9%)
bu ülke ve türki cumhuriyetlerin vatandaşlarını her şekilde korumak
12 (28.6%)
vatandaşları insani değerler içinde korumak
14 (33.3%)
milliyetçilik sadece emperyalist bir oyundur
5 (11.9%)

Total Members Voted: 42

ewrimcan

aşırı siyasi mi karar veremedim. tereddütteyim. kaldırabilirsiniz.

son günlerde başbakan ile bahçeli arasında sert tartışmalar geçiyor.

milliyetçilik ile ırkçılık arasındaki fark nedir? kafatasçılık nedir? bunlar doğru tutumlar mı? hepsini burda tartışalım dedim.

işine geleni basan basına basalım

makinacı

milliyetcilik bencilik kavramının tam tersi olarak nitelendirilebilir.
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

gokhan

arkadaslar mılleyetcılık ozunde cok onemlıdır ama onemlı olan bu kawramı kendı cıkar we amaclar dogrultusunda dııl de gercek anlamında kullanmaktır...

ousan

r.t.e dedikleri saçmalık... güldüm herife :D

ewrimcan

r.t.e = tayyip mi?

makinacı

evet...
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

gokhan

hangı dedıklerıne bırcok sey soylenıyo ??

ewrimcan

sonunda o anatasa maddesinin kaçıncı madde olduğunu buldum. bana da uyduğu için sizinle paylaşmak istiyorum:

*66.madde der ki : " 'türk devletine' vatandaşlık bağıyla bağlı her birey 'türk'tür."

LPinox

ırkçılık bir ülkeyi batıran en büük  faktörlerden biri...

gokhan

bu ulkeyı bolen en buyuk faktorlerden bırı kafatası mıılıyetcılıgı

ewrimcan

bugn mhp genel bşk. yrd. , hasan güzel ve habertürk anahaber sunucusu murat ongoun mu ne konuşuyordu. mhp nin olduğu çizgi ılımlılaştırıldı ve demokrat milliyetçi taban olmaya çalıştıklarını söylediler. bilmiyorum ne derece samimilerdi ama KATİL olmayan bir genel başkan -ki demokrat bir insandır da- işini iyi yapıyor. buradan sayın devlet bahçeliyi insanlığından dolayı (şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla) kutluyorum. milliyetçiliği iyi yönde kullanan ve türk=66.maddedir diyen herkesi de kutluyorum.

Sumween

milliyetçilik milletin kendine dönük+olumlu bi görüşü... ''millet olarak ilerleyelim çağdaşlaşalım ülke bütündür bölünmez'' vs. vs....

ırkçılık da dışa dönük+olumsuz görüş oluyor... ''o farklı,bu farklı... bizden değersiz,dışlayın,itin-kakın'' vs. vs....

deriiiin derin düşünürseniz ırkçılıkla milliyetçiliğin karıştırılması saçma oluyor bi yerde =)   kendi görüşüm..

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ewrimcan

ama şu anda bize yapılan ırkçılık. hrant dink ırkçıların kurbanı oldu, arap kökenli olduğum için ben ırkçıların karşısındayım. her okul çıkışında 10 kişi tarafından çevriliyorum. o yüzden bana kalırsa hiç de saçma diil. milliyetçilik ii bişi bunu inkar etmiyorum ama sırf ermeni yada arap ya da kürt olduğu için iğne üstünde olanlar var. ve maalesef halkın büük bi kısmı bunu görmüo.

sHiNoDa

milliyetçilik en başta Atatürk'ün 6 ilkesinden biridir..ancak Atatürk elbette kafatasçı değildi ülkeyi Türk Kürt diye kutuplastırmaya çalısanlar var bunlara kayıtsız kalamayız..

ewrimcan

Quote from: sHiNoDa on Şubat 09, 2007, 09:33:05 PM
milliyetçilik en başta Atatürk'ün 6 ilkesinden biridir..ancak Atatürk elbette kafatasçı değildi ülkeyi Türk Kürt diye kutuplastırmaya çalısanlar var bunlara kayıtsız kalamayız..

aah paşam. biraz daha sıksan bi kaç kelime daa çıkacak gibi. yaz.