Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Lord of the Rings

Başlatan rlopd, Eylül 08, 2006, 05:36:45 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

... ayrıca ilk filmde Gandalf'la ya Bilbo'nun ya da Frodo'nun (tam hatırlayamadm ama Bilbo'ydu sanırım) bi masa başında oturduğu sahnede aralarındaki boy farkını (ki büyük bir fark; devasa büyücü ve yaşlı bi hobbit) şu şekilde ayarlamışlar... dikdörtgen masa olduğundan bir kaç kat daha uzun, masanın üzerindeki tas, tabak, ekmek vs. göründüğünden katlarca uzun boyda yapılıyor ve masanın başına Galdalf, bizim hemen yanında gördüğümüz Bilbo'yu da masanın ekrana yakın sol tarafında oturtuyorlar ve kamerayla öyle bir açı ayarlıyorlar ki biz her şeyi normal boyutta ve masanın uçlarında oturan Bilbo ve Gandalf'ı da yanyana görüyoruz... bir nevi göz yanılması =)
         çok etkileyici =) okuduğumda hayran kalmıştım kaç yıl önce okuduğumu hatırlamıyorum sanırım ilk filmin daha yeni vizyona girdiği zamandı....

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

folligue

Quote from: delilah on Aralık 06, 2006, 04:39:50 PM
sensin çirkin... bi kere onunyüzünde bir asalet var film için gerkli olan şey tam karakterine uygun.. ama abisinin yüzünde asaletten yana hırs ve yüzüğü almak için pis bir ifade daha vardı .. oysa bu tamamen temizdi..

film için konuştum normalde kim daha hoş o tartışılır ama benim demek istediğim o değil

haklı hem farkındaysanız kitabında yüzügü kendine almak için hiç bi caba göstermiyor...Bence Faramir Boromir'i döver ne de olsa adam İthilien Ranger...Boromir gibi Guardian of the White Tree deil yani... :mrgreen:
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

Sumween

Faramir güdüğü yüzükle o kadar yakın temasa geçemedi ,Boromir kadar yani... Boro.nun etkilenmesinin sebebi yüzüğe fazla yakın olması... şimdi ''faramoş yüzükü almaya çalışmadı o iyi bi askerdi gönlümüzde yaşıyo'' havaları yapmayın, madem faro. güçlü o zaman yüzük tayfasına neden Boromir yollandı? gidicekti, olaylar hallolunca geri gelip Gondor'un başına geçicekti (diye düşünüyodu baba denethor)...

neyse ya konuştuğumuz şeye bak, hep sizin yüzünüzden :) bundan önceki postum çok mühim ve etkileyiciydi yani =)

bi de folli.. o sıfatlar ne ya kitapta hiç görmedim onları, ithilien bişeyi faramir filan...

I choose hush...

folligue

Ithilien rangerları komutanı deilmi faramir ya???? :neutral:
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

Sumween

o komutan da, ithillien rangers sıfatını duymamıştım... unutmuşumdur belki ya bir sürü ad var kitapta doğaldır..

I choose hush...

delilah

sen filmi izledin mi kurban ya da kitabını okudun mu??
boromir yüzük kardeşliğine katılsın diye yollanmadı ki.. gondoru, gondorn vekilharcını temsil etsin diye babası onu yolladı aynı zamada babası kötü tarafta olduğu için yüzüğü babasına getirir umudu ile boromir i ayrık vadiye yollandı. ayrıca babası şehri sauron a satmışken oğlu faramir i ölüme yolladı ve o da ölüme yollandığını bildiği halde gitti. sonu olacağını bile bile şehrini savunmaya gitti.ağır yaralı olarak geri döndüğü zaman da babası onu yakmaya çalıştı.ayrıca faramir yüzük taşıyıcısı ile karşılaştı zaten. ve yüzüğü mordora yok edilmeye gönderdi.. hatırlıyor musun??
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Sumween

önce kitabını okudum sonra filmini izledim merak etme :) şimdi Faramir'lr Boromir'i yarıştıramayacağım çünkü saçmalaştı! bu arada ben zaten yüzük olayıyla ilgili Ayrık vadiye yollanmasından bahsetmiştim konu şöyle olmuş ben ''A'' demişim sen de ''hayır A değil, A olacak'' demişsin :D neyse..

I choose hush...

Anders_Fridén

Quote from: folligue on Şubat 10, 2007, 10:27:17 AM
Ithilien rangerları komutanı deilmi faramir ya???? :neutral:

O Lord of the Rings in oyununda öyle hacı sen karıştırdın..Ithillien Archers Man ırkında =) filminde veya kitabında bahsedilmiyodu onlardan sanırım..Ayrıca her zaman mordor un yanındaydım ben..İyilerin kazanması çok saçma olmuş bence..Özellikle Witch King gibi Angmar of Old Lord'unun salakça ölümü DVD yi kapatmama neden olmuştu..Birde Witch King i Sauronun kölesi sananlar var beni çileden çıkarıyolar..Angmar ın kralı Witch King ve benm baş karakterimdir..Filmde en cok onu severim ve taparım :D

I wanna Chaos for FREEDOM !

Born to Rock , Drink and Fuck !

delilah

nazlı sen boromir demişin ben faramir demişim sen  faramir yüzüğe o kadar yakın olmadı demişin ben de tam tersini söylemişim... neyse işte anladın sen onu..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

bilbo baggins

himm ilginc yorumlar saygi duyarim tabiii!!! ama bence lotr uclemesi gecen yy. en byk edebi eserlerinden biri!!bi kere bi insanin kendi aklindan tamami ile yeni bi dunya we onun icindede binlerce karakter yaratmasi korkunc zor we mukemmel bisi! ayrica bu seri bircok yeni yazarada kapi acmistir we hatta bencee tolkien fantastik edebiyatn babasidir...yaptii sey sizce  deli sacmasi yada cocuk kitabi ise bence bu onun ne kdr basarili ve anlamli olduunun gstergesidir.sirf lotr uclemesi diil dier bircok fantastik urun insankarin hayalgucunu beslior onlaraa yeni bisiler katio!!! belki siz bi lotr kitabini 54666 gunde okuosunuz ama bn sahsen 3 kitabi bi haftada bitirmistim we bunu yaptiimda sadece orta okuldaydim! LOTR  hala bnm basucu kitabimdir we dunyada lotr okuyanlar we okumayanlar olarak ikiye ayrilir!!!
the road goes ever on and on
down from the door it began
now far ahead the road has gone
and i must follow if i can
pursuing it with eager feet
until it joins some larger way
where many paths and errands meet
and whither then?i cannot say...

Requiem

Quote from: bilbo baggins on Temmuz 10, 2007, 12:34:26 AM
himm ilginc yorumlar saygi duyarim tabiii!!! ama bence lotr uclemesi gecen yy. en byk edebi eserlerinden biri!!bi kere bi insanin kendi aklindan tamami ile yeni bi dunya we onun icindede binlerce karakter yaratmasi korkunc zor we mukemmel bisi! ayrica bu seri bircok yeni yazarada kapi acmistir we hatta bencee tolkien fantastik edebiyatn babasidir...yaptii sey sizce  deli sacmasi yada cocuk kitabi ise bence bu onun ne kdr basarili ve anlamli olduunun gstergesidir.

Onların yanında yarattığı dünya için bir de o ırka ait diller yaratması onun ne kadar aşmış biri olduğunu gösteriyo zaten =) Elfçe gibi bi dil gelmez bu dünyaya =)
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

ebru_91

ya ne kadar zeki bi insan... olabilirmi böle şey hem dünyayı yarat hemde dilleri...!
(bu arada bi sitede bakmıştım benim elfçe adım dolly imiş 8) )
cursedprincess

bilbo baggins

sllmarillionu okudunuzmu?adam tek basina mitoloji yaratmis dili de asip!!! =))

Requiem

Ben bi ara yeltenmiştim okumaya ama çok sıkıcı bi dili olduğuna dair uyarılınca bırakmıştım..

O yüzden şu sıralar Dragon Lance serisindeyim..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

bilbo baggins

ewtt bayaa zor bi kitap sillmarillon 3 kez basladim sonunda kasip tamamini okumayi basardim=) ama yinede bikac yuz karakteri unuttum cunku her sayfda 20 ad geciooo!!!=pp