Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Metallica

Başlatan selinkinpark, Eylül 08, 2006, 04:22:10 PM

Previous topic - Next topic

Mr. MeTaLkiSS

follıgue'den haber var mı ya bişey iddia etti link vericekti bekleşiyom hala :D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

gokhan

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Mart 05, 2007, 04:22:53 PM
follıgue'den haber var mı ya bişey iddia etti link vericekti bekleşiyom hala :D
umarım gecıcı uyelerden olmaz...

folligue

abi bir kaç haftadan beri cezalı statüsünde olup sadece mat ve fiz kursuna cıkmak için okuldan dısarı adım atabildiğim için iddiamı kanıtlayamıyorum biraz daha bekleyin  :redface:
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

Mr. MeTaLkiSS

Sanmıyom öyle bişi bulabilceini :D
Limp Bizkit forever...

Unto_Others

Quote from: selinkinpark on Eylül 08, 2006, 04:22:10 PM
Metallica, Heavy Metal tarzını yeniden gün ışığına çıkaran ve bu yönüyle 80'lı yılların en önemli ve etkili grubu.

phuyasdhuauhsfdahs kim diyo bunu ya kaynak nere ?

Mr. MeTaLkiSS

Niye yanlış mı?
Limp Bizkit forever...

Unto_Others

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Mart 19, 2007, 02:15:42 PM
Niye yanlış mı?

Tabiki..Bi kere heavy metal unutlmadı neden gün ışığına çıksın onu anlamadım..O zamanlarda Iron Maiden , Judas Priest gibi gruplar vardı..Heavy Metal altın çağını yaşıyordu..Ayrıca heavy metal gün ışığına çıkma ihtiyacı duysa bile gün ışığına çıkaracak kişi Metallica olamaz..Metallica trashdir hatta trash in mucidi sayılır..Oda bi entrika ya neyse..80li yıllarında parlayan yıldızı ve en populer grubu da Metallica deil..Ondan daha gözdeleri var..Misal Iron Maiden...O cümle tam Iron Maiden ı anlatıyo zaten..Kaynak ney bilmiorm ama yazan adam heralde Maiden ı düsünerek yazmış =)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Metallica ABD'li Trash Metal grubu. Thrash metal akımının kurucusu, ve 80'li yılların en iyi ve en ilham verici metal grubu kabul edilir. 60 milyonu ABD'de, 40 milyonu da dünyanın geri kalanında olmak üzere yaklaşık 100 milyon albüm satışı bulunan grup, müzik tarihinin ticari olarak en başarılı metal gruplarından biridir. Konser satışları açısından da Amerikan müzik tarihinin en büyük 18. topluluğu konumundadır.

Gruptan Megadeth grubunun kurucusu Dave Mustaine, 1986 yılında bir trafik kazasında ölen Clifford Lee Burton ve Metallica ile yollarını kendi isteği ile ayıran Jason Newsted gibi isimler gelip geçmiştir. Ron McGovney ise grubun orjinal bas gitaristi olup, ilk albümden kısa bir süre önce Cliff Burton ile yer değiştirmiştir. Grup enteresan bir şekilde bir gazete ilanıyla kuruldu. İlk albümleri 1983'te çıkardılar. Kill'em All adıyla çıkan ilk albüm metal dünyasında çılgınca karşılandı. İkinci albüm Ride the Lightning ile grup Avrupa'da turnelere çıkmaya ve imza dağıtmaya başladı. Master of Puppets albümü ile thrash metal zirveye taşındı.

Topluluğun ilk üç albümünde bas gitar çalan Cliff Burton, 1986 yılında İsveç'te bir konser dönüşü yaşanan trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti. Cliff Burton'un ölümünden sonra yerine Flotsam & Jetsam isimli gruptan Jason Newsted geçti. Grup, ...And Justice for All albümü ile grup yavaş yavaş yeraltından çıkıp popüler müziğin önemli gruplarından biri olmaya basladı. 1991'de kendi adlarını taşıyan albümleri grubu dünyanın en tanınan metal grupları arasına sokmuştur. Sonrasında gelen Load ve Reload albümleri eski hayranlarını hayal kırıklığına uğratırken gruba yeni jenerasyon hayran kitlesi kazandırdı ve grup birçok ödül daha kazanıp yoluna güçlenerek devam etti. Sonrasında gelen Garage Inc. ve Symphony & Metallica (S&M) albümleriyle grup popülerliğini korudu. 2000'li yıllarda Napster davası ve bas gitarist Jason Newsted'in gruptan ayrılması grubu içinden çıkılmaz durumlara sürükledi. 2003 yılında bir dönem Ozzy'nin (Ozzy Osbourne) bas gitarcısı olan Rob Trujillo gruba katıldı, fakat o sırada albüm kayıtları sona ermek üzere olduğundan bas gitarı o değil, aynı zamanda prodüktörleri olan Bob Rock çaldı. 2003 yılında yayımlanan son albümleri St. Anger, çiğ soundu, garip davulları, Hetfield'ın cilasız vokal performansı ve hiçbir solo olmaması gibi nedenlerle çok tartışıldı ve karışık eleştiriler aldı. Grup 2005 yılı sonunda 15 yılı aşkınlık prodüktörleriyle yollarını ayrdı ve birçok önemli isimle çalışmış olan Rick Rubin'le çalışmaya karar verdi. Şu sıralarda yeni albüm çalışmalarını sürdürmekte olan Metallica'nın bu albümünün 2007 yılında yayımlanması bekleniyor.

Mr. MeTaLkiSS

Müziğinde ve şarkılarının bi kısmında heavy metal de var ki bakınız load ve reload  albümleri ya çok sıkılıyorum bu tartışmalardan yok heavy metaldi trash metaldi dııııtt metaldi düüüütt metaldi.. neyse arkadaş haklı trash metal olması konusunda o ayrı konu :D ama o kadar çok tür üremiş ki bi grup sadece bi tür himayesi altına alınamıyo böyle daa az tür olsa kendim için konuşuyorum daa memnun olurdum yani :D
Limp Bizkit forever...

Unto_Others

Ben zaten heavy metal şarkısı yoktur demedim..Sadece heavy metal adı altında bu kadar abartılması tuhafıma gitti..Ayrıca '' bir tür himayesi altına alınmak '' tabiri yanlış bence..Sonuçta bir grup o türü çalmak zorunda olduğu için değil o türü kendi metal kültürüne benimsediği için ve metal ruhuna o türü daha yakın gördüğü için bunu yapıyor..

selinkinpark

bu aralar saolsun çakkıdı sayesinde metallicaya sardım :D :D

delilah

seek and destroy a bayılıyorummmm searchiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing seek and destROY!! gaza geldim aney
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

LP_GİRDABINDAYIM

metallıca of allahım ruhumun gıdası bee
METAL HANÇER GİBİ GİRER BEDENE
SAPLANIR KALIR DAMARDA
AKAR GİDER KARANLIGA
SİYAH KANINLA...

neverforgivenangel

intihar etmiyorsam tek sebebimdir....metallicadan mahrum kalamam...

LP_GİRDABINDAYIM

wallah bende kalamam sarkıları her dınledımde ruhum bı kattadaha buyuyo arsa cıkacam az kaldı ;D
METAL HANÇER GİBİ GİRER BEDENE
SAPLANIR KALIR DAMARDA
AKAR GİDER KARANLIGA
SİYAH KANINLA...

Mr. MeTaLkiSS

Folligue nerde lan :D Abi bu aralar acayip derecede Ain't my bitch ve Bad Seed'e sardım ara ara deişiyo sewgim metallica şarkılarına ama sıralamam sewgi açısından hiç deişmiyo 1-I disappear
2-Fuel
3-The Outlaw Torn
4-Hit the Lights(ki en iyi ve en yetenek isteyen şarkısı bu)
5-and Justice for All..
Bu arada son albümün sewilmemesinin tek sebebinin davul tonu olması dışında bi sebep bulan var mı?
Limp Bizkit forever...