Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Chimaira

Başlatan unattended, Ekim 12, 2006, 08:26:21 PM

Previous topic - Next topic

unattended

CHİMAİRA
Chimaira şu anda “The new wave of american heavy metal” kisvesi altında amerikalı dinleyicilere yeni bir şeymiş gibi sunulan bir grup. Halbuki dinlemiş olanlar bilecektir bildiğimiz death metalin ta kendisi! Tabi yıllardır yumuş yumuş şeyler dinlemeye alışmış amerikan kitlesi için kabul etmek gerekir ki “yeni” bir şey..

Bu yüzden olsa gerek yeni gruplar hakkında hiçbir lafını sakınmayan Kerry King’i yanlarına çekmeyi başardılar. Tabi bu olayda Slayer’la çıktıkları 6 haftalık turun etkisi büyük olmalı!

Kerry King hiç rap, konuk sanatçı ekolü olmamasından ve albümün hızlı olmasından dolayı çok etkilenmiş. Ayrıca yeni albüm “The Impossibility Of Reason”daki (yani the new wave of american heavy metal oldukları albüm) tanıdık sololarda kendisinden etkilendiklerinin göstergesi..

Chimaira, Mark Hunter (vokal), Matt DeVries (gitar), Rob Arnold (gitar), Jim Lomarca (bas), Chris Spicuzza (dj), Andols Herrickden (bateri) oluşan 6 kişilik, Cleveland’lı eski deathci, yeni nu metalimsici bir güruh..

1999’da East Coast Empireden “This Present Darkness” ep.sini çıkardılar ki bu albümdeki parçalar gayet alışkın olduğumuz death parçaları idi.. 2001 yılında Roadrunner Records’a geçtiler ve “Pass out of existence” albümünü çıkardılar.. Road Runner etkisiyle birazcık nu metal havalarına kayış yaşadılar.. Slayer, Fear Factory, Machine Head, ve Danzig gibi gruplarla turneye çıktılar..

Yeni albüm amerika’da roadrunnerın da bitmek tükenmek bilmeyen reklamlarıyla büyük sükse yaratmış durumda..şu anda spineshank ve lamb of god ile turnedeler..

The impossibility of reason kendi sözlerine bakılırsa daha olgun, daha sert, daha melodik.. Beraber turneye çıktıkları gruplardan yeni şeyler öğrenmişler, yeni şeyler keşfetmişler. Albümde yeni bir vokal stili de göze carpıyor..parçalar:

Cleansation
The Impossibility Of Reason
Pictures In The Gold Room
Power Trip
Down Again
Pure Hatred
The Dehumanizing Process
Crawl
Stigmurder
Eyes Of A Criminal
Overlooked
Implements Of Destruction
Açılış parçası olan Cleansation tüm albüm için fikir sahibi olmaya yetiyor da artıyor.. hızlı gitarlar ve davul ,farklı olarak Kerry King etkili solo burada sırıtıyor. Albüme adını veren parça the impossibility of reason ise “tipik” bir death parçası, sonunu bakın biz doom, gotik biliriz gibi bitirmişler gerçi.. Powertrip parçası ki abartı bir yorum ama Pantera’nın Slaughtered’ı ve Slayer’ın Dittohead’i ile benzermiş, bence parçayı hızlı buldukları için Slayer’a benzetmişler. Aynı şekilde her karanlık, tribal ve anlamlandıramadığı parçayı “aha bu kesin Alice in Chains, bakın Layne-vari vokallere” deme huyu taşıyan amerikan kritikleri “Down Again” parçası için böyle buyurmuş, girişteki gitarlar gene doom, gotik biliyoruz biz havalarında,vokal bir iki yerde Alice in Chains andırıyor olabilir ama arkadaşım adamlar death yapıyor bariz! Yapma canım kardeşim, etme, eyleme.. (delirttiniz len beni!)

Albüm kötü bir albüm, grup kötü bir grup değil.. velhasıl “yeni amarikan metali, ortamın yeni kralları, gadanallah!” nidalarını hak eden bir grup değil kesinlikle.. Dalga dalga yayılmakta olan yeni “dalga” modasından nasibini fazla fazla aldığını söyleyebilirim.. Bu hususta bende naçizane iki örnek vermek istiyorum, Kittie için “the new wave of clearly canadian metal”, System of a Down için de “the new wave of armenian metal” terimlerini rahatlıkla kullanabiliriz artık kanımca
unattended

Hi5 Profilim

Littleches

bi ARMY OF ME adLı parçayı bilirim , oda çok sağLamdır .. önerirseniz dinLerim dicem kimse bilmiyo herhaLde .. (:
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

unattended

Quote from: Littleches on Ekim 14, 2006, 02:54:06 AM
bi ARMY OF ME adLı parçayı bilirim , oda çok sağLamdır .. önerirseniz dinLerim dicem kimse bilmiyo herhaLde .. (:

ben şiddetle öneriyorum.
unattended

Hi5 Profilim

selinkinpark

bendede bi left for dead vardı öneriyle indirdim cok sağlam bi parca dierlerini indirdim sora baıldım..

ZongiR

http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

selinkinpark

eyw saol resimler+sarkılar icin :lol:

Mr. MeTaLkiSS

benim en sewdiim şarkısı Down Again Mtv'de Superrock adlı program var çounuz bilirsiniz orda karşılaşmıştım bu grupla ilk önce baya da sewdimsonra araştırınca
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

Littleches

oha saolun süper parçaları var , davuL çok iyi ..

unattended

Quote from: Littleches on Ekim 18, 2006, 03:18:27 AM
oha saolun süper parçaları var , davuL çok iyi ..

tabi ki abicim.:)
unattended

Hi5 Profilim

Littleches

Army of me'de Fredy VS Jason filminin soundtrack'i imiş .. Yeni öğrendim (:

shimy

yieeeeeyyytt işte benim grubum evden girseydim dakkasında biyografilerini yazardım size :D headbang dergisinde bunlara yer vermişler ufakcana yeni albümleri hakkında forced life ve silence şarkılarını çılgınlaaarrr gibi tavsiye ediyorum ;D
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

muzzy

nothing remains ve pure hatred süper..kesin dinlein..

ölü gelin

çok gaz şarkıları var beaaa helal olsun adamlara güzel çalıyolar :D

intothedarkness

nothing remains benim de en sefdiğim parçalarıdır süperler ya :)

Kendi düzeltmelerini içinde patlayacak gibi tohumlarla barındıran hata meyvesini her zaman yeğlerim ben. Kısır doğrularınız sizin olsun.

€roS

açıkcası bu grubu yasminden duydum şarkılarını gönderdi çok güsel vala hele nothing remains süper klibinide izledim dehşet bişiydi :D saol yasmin