Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Madonna

Başlatan Sumween, Nisan 21, 2007, 02:46:32 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, (d. 16 Ağustos 1958, Bay City-Michigan). ABD'li şarkıcı, müzisyen, dansçı, aktrist, prodüktör, yazar ve moda ikonu'dur. Madonna, Pop Müziğin Kraliçesi olarak bilinmektedir. Yüksek enerjili sahne performansları ile ünlü olan sanatçı, çalışmalarında, erotik, politik ve dini temaları kullanmasıyla da tanınır.

Tüm zamanların en başarılı solo kadın sanatçısı olarak Guinness rekorlar kitabı ([1])'na girmiştir. 2005 yılında, Warner Bros, Madonna'nın albüm satışlarının 200 milyonu geçtiğini, aynı yıl Rolling Stones dergisi ise Madonna'nın dünya çapında 250 milyondan fazla albüm sattığını açıklamıştır. 1982 ile 2005 yılları arasında 275.000.000'den fazla yasal kayıt satışlarıyla tüm zamanların en çok satanlar sıralamasında dördüncü olarak yer almanın yanı sıra (ilk üç: Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson) "Tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı" unvanına sahiptir.(IFPI 2005 Raporu]]. Madonna 100 milyondan fazla single satmıştır. Madonna'nın ayrıca, İngiltere Müzik Tarihi'ndeki "En çok satan yabancı kadın sanatçı" olduğu duyrulmuştur.

Madonna ilk single'ı "Everybody"yi 1982 yılında yayınlamıştır. Dünya çapındaki ilk büyük hiti 1983 yılında yayımlanan "Holiday" şarkısıdır. 1984'te yayınladığı "Borderline"'dan bu yana 36 şarkısı "Billboard Hot 100" listesinde ilk 10'a girerek Elvis Presley'nin rekorunu egale etmiştir. "Billboard Hot 100" listesinde 12 şarkısı 1 numara olmuş, "Billboard Hot 100 Dance" listesinde 38 şarkısı zirveye yerleşmiştir. İngiltere'de 60 şarkısı Top 10'a giren ve bunlardan 12'si 1 numara olan tek kadın sanatçıdır. Madonna dünyanın her kesiminde liste başarısı elde eden tek kadın sanatçıdır. 2003 yılında Forbes'in yaptığı açıklamaya göre, Madonna'nın servetinin 850 milyon $'dan fazla olduğu hesaplanmıştır. 2006 yılında, Guinness Rekorlar Kitabı Madonna'nın "Tüm zamanların en çok kazanan kadın sanatçısı" olduğunu, buna ek olarak, Billboard Magazine, Madonna'nın 2006 yılındaki Confessions Tour'nu, "Tüm zamanların en çok kâr elde eden kadın turnesi" olarak duyurmuştur. Warner Bors'un yaptığı açıklamaya göre, Madonna kariyerinin 25. yılını içersinde 3CD ve 2DVD'den oluşacak olan best of albümü ile kutlayacak, bunun yanı sıra, Madonna'nın plak şirketine yeni stüdyo albümünü Kasım 2007'de yayımlayacağı sözünü verdiği belirtildi. 21 MTV Video Müzik Ödülü ve 6 Grammy ödülü almıştır. Bir oyuncu olarak da Evita'daki performansıyla da Altın Küre Ödülü kazanmıştır. Bunun yanısıra en çok ödül kazanan 5 solo sanatçısından birisidir...

[çorlanmıştır]

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

gokhan

madonna burda yok muydu :S neyse saol nazlı bu kadına bayılıyorum çunku; çok duyarlı.. :D

black_ece

yahu başlığı açmaya üşenip durdum hhe =)
severim bu kadını

Mr. MeTaLkiSS

aaahhh ahh madonna efendi pop müziğinin kraliçesi seksiliğini asla yitirmeyen bir diva.. Dans ustası :D Like a virgin, Beautiful Stranger, Frozen, La isla bonita, Music, Don't Tell Me vs vs say say bitmez güzel şarkıları cidden çok sewiyorum kadını :D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

ousan

aşkım bu kadın... pinkle eşit derecede yani :D

gokhan

gecen gun fılmını ızledım 'hırcın asık'  dıye bı fılmı cok begendım.. :D

Sumween

Eski şarkılarını çok seviyorum bende.. hatta yakın bi zamanda ,evde ''nınınınıynıy'' şeklinde mırıldandığım şarkının la isla bonita olduğunu keşfettim =) Frozen de aklıma ilk gelen şarkısıdır muhtemelen 2156 kere dinlemişimdir onu.. Seksi olduğu konusunda katılamıycam kimseye, linç etmezseniz.. =)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Mr. MeTaLkiSS

Sadece biz değil o kadına seksi değil dersen seni tüm dünya linç eder :D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

I_am_free

çok başarılı ya cidden pop un kraliçesi bence

shimy

sahne şovları tartışılmaz 1 numara ben başka bişi demem
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Requiem

Londra konserini mutlaka izleyin derim ağzım açık kalmıştı benim kareografilere ve sahne şovlarına.. Madonna yerin içine fln giriyodu,danscçıları maymun gibi ordan oraya zıplayarak takılıyodu fln..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

ebru_91

yılbaşında tv nin başından kalmadan izlemiştim konserini çok güzldi
bide bende belgeseli var oda çok güzel
cursedprincess

android

sahne şovlarını azım açık izlediğim bi kadın çok başarılı taktır edıyrm

shimy

olm bu kadın taktir edilmezmi ya aşığım resmen live earth de  de estirmişti =)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

lp_mike_chester

bu kadın yaşlanmaz asla yaa hala aynı değişsen bişicik yok:):):)
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !