Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

MetaL Müzik-Satanizm Bağdaştırması

Başlatan b:shRa, Ekim 27, 2006, 11:53:57 PM

Previous topic - Next topic

makinacı

he deyin geçin abi ne diyim...
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

uNReLiEveD

biraz önce slipknot un posterini astım odaya...annem geldi bana bakıo kızım bu ne? dedi...sen satanist misn çıkart hemen şu posteri dedi...allahım yaa ;D ;D ;D

tome3.mpq

walla sımdı tarafsız dusunmek gerekır

album kapaklarında tsort baskılarında yapılan hareketler ve konuşulan konuşmalarda

hep şeytan temsili simgeler kullanılıo

hem zaten metal muzıgın satanızmle seytanla bı sempatısı wardır kımsede yok dıyemez olmasa safmı salakmı neden konser backrounduna pentagram koysun neden seytan temsılı resımler koysun? %90 metal grubu boyledır ozellıkle black metal dırek satanızmı yayma amaclıdır!! (dıılse bırınız deyın aslolanı ogrenıyım)
neyse sonucda sızı tanımayan bırı hal hareket gıyım kusamınızdan dolayı sıze bu yakıstırmayı kesınlıkle yapacaktır we kesınlıkle onlar haksız deıl cunku musluman bır ulkede yasıyoruz buranın ahlakı ve etık kurallarına uymak zorundayız

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

thanoth

Ne güzel tarafsız baktın  :D

şimdi "öyle değil böyle!" diyen genç olmak istemezdim ama yolum düştü. hoyda breh evlatlar tutun ucundan kaldırak!
Quotehem zaten metal muzıgın satanızmle seytanla bı sempatısı wardır kımsede yok dıyemez olmasa safmı salakmı neden konser backrounduna pentagram koysun neden seytan temsılı resımler koysun?

yok diyemem.demem de. kötü taraf uzunca bir süredir genç nüfusu kendine çeken fenomen olarak süregelmiştir (dediğim en fazla 20 yıldır). Bundan içinde nispeten belirli bir seviyede "karanlık" barındıran metal endüstrisinin pay beklememesi büyük hata olurdu.

konser backgrounduna konulan "rahatsız edici" simgelere gelince aslında orda biraz da cehaletin işi var. pentagram gerçekten satanizmle çok çok büyük alakası olan bir şey değildir ( aha? ne? nası lan?) arka plana temsili "şeytan" resimleri koymak da satanizm'den çok anti-christianism'e girer(o niye? hristiyan gençliğin genellikle içinde büyüdüğü anti-christ sendromundan dolayı mı? daha ilginci o anti christianism evresini geçiren gençlerin büyüyünce daha sadık hristiyanlar olma şansının arttığı biliniyo.... (bizi geren bişey hala yok)

ha nereye geliyorum...şuraya. teolojistlerin ortak fikir birliğine vardıkları bir konuya. o da şu ki;satanizm diye bir din artık yok.tarihten silinmiş.

aslen book of leviathan adlı kitabın satanizmin "kutsal" kitabı olduğu bilinir.günümüz ahlak anlayışına pek uymayacak içerikle dolu kitap,bulunduğu yerde (onu bulunduranlarla birlikte) yakılmıştır. Din, hristiyanlıkla büyük paralellik göstererek,aslından sapmıştır ve artık sadece gereksiz propogandalar içermektedir.

satanizm,hristiyanlık gibi geçmiş bir çağın dinidir. Şu anın ise efsanesidir.

yani sadık bir satanist veya gerçek bir satanizm misyoneri (veya satanizmi yayan black metal grubu) olduğunu söyleyen kişinin aklı fena derecede karışmıştır,girdap olmuştur.folloş.

(black metal anti christianist temeller üzerinde yükselir. satanist değil.İkisi kesinlikle aynı şey değildir.)

Bunu bizi satanist sanan halkıma anlatmanın bir yolu yok. belki bu konuya bir açıklık getirir ama, tek isteğim o.

edit,elbette dinin 1966 tarihinden çok daha öncelerine dayandığını,"yozlaşmasının" son adımının 66'da atıldığını da belirtmeyi unuttuğumu belirteyim.  özürler dilerim.  (daha da yozlaşmasının...eee bozulmasının...aslından sapmasının,hah.)

yine edit,yazı boyunca anton szander lavey adlı genç tarafından yazılan kitaptan, ya da oluşturduğu dinden bahsedilmemiştir.onunki zaten satanizm değildir.en iyi anlatımla en kötü okült yazıların antolojisidir (çoğunlukla aleister crowley.)

ShapeshifteR

metal dinlemiyorum.
her metal dinleyen satanis deildir...
metal ortamına girmediim için net bir yorum yapamicam
ama biliyorus bi biras gothic oluo, herşey siyahın ve grinin tonlarında,arada kırmızı da girio ama bu genelde kanı temsil  edio....
gördüüm kadarıyla satanizmle en büük ortak yanı bu
her ilahi dinleyen koyu müslüman mı oluyo...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

black_ece

Quote from: ShapeshifteR on Mayıs 13, 2007, 12:54:10 AM
metal dinlemiyorum.
her metal dinleyen satanis deildir...
metal ortamına girmediim için net bir yorum yapamicam
ama biliyorus bi biras gothic oluo, herşey siyahın ve grinin tonlarında,arada kırmızı da girio ama bu genelde kanı temsil  edio....
gördüüm kadarıyla satanizmle en büük ortak yanı bu
her ilahi dinleyen koyu müslüman mı oluyo...
e öh ben gri siyah ve kırmızı giyiyorum ama ben metal dinlemeye başlamadan önce de bu renklerde giyiniyodum ayrıca metal ortamı diye bişi mi var ki
yani bence yok
ayrıca satanizm =metal diye bişi de yok ayrıca gothic denilen şey tamamen farklı bir kültür :p
hristiyanlığa özgü bişiy o 

tome3.mpq

hristiyanlık 610 yılında Hira Mağarasında Peygambere İnen vahiyle bitmiştir

kim neye karşı satanizmi yarattığı kimsenin umrunda olmaz neden?

Kim şeytanın adımlarına uyarsa, (bilsin ki) gerçekten o (şeytan) çirkin utanmazlıkları ve kötülüğü emreder..." (Nur Suresi, 21)

"Ben, cinleri ve insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat Suresi, 56)

olduki şu yada bu yüzden satanizm çıktı şu bunu ortaya çıkarttı bu bunu ortaya çıkarttı anti-christianism nedir varmıdır öyle bişey yokdur neden çünkü hristiyanlık denen bişey yokdur??

(tabiki her dinleyen satanist sempatızan seven vs degıldır bende dınlıyorum ama sadece dınlıyorum)eğer işin içinde şeytana dair herhangi bi öğe unsur resim yazı sembol iz toz bez şekil şema gölge varsa satanizme girer(tapmıyosan sempati duymuyosan beğenmiyosan sevmiyosan ne skime koyuyon kodumun işaretlerini resmini? hıı bıde satanızmı dın dıye dudukleyen yok sadece seytana tapan anlamında kullanılıyo gunumuzde) demekki metal müzikde şeytanın bir yeri varki konuluyo bunlar.. 1001 gece masalı senin bu yazdıkların

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

thanoth

Satanizmin var olmadığını anlatıyorum. Şeytanın metal müzikle bir işi olsa da,bunun anlamının olmadığını söylüyorum ve aslında son zamanlarda hristiyanlığı bir din olarak dağılmaktan (kalıcı olarak pek çok parçaya ayrılmaktan) koruyan şeyin (olmayan) satanizm tehlikesi olduğunu ima ediyorum ve gayet alakasız cevaplar alıyorum.

610 yılında bitmiş mi?

dinler birbirinin üzerine *yazılmaz*. sonraki gelen bir öncekinin upgrade'i değildir. Tarihin başından beri esaslar aynı kalmıştır.Hristiyanlık ise,herhangi bir şekilde,tanrının sesi değildir. ama kendisi bir dindir.

Quote from: Atuneri_Xozger on Mayıs 13, 2007, 04:41:59 PM
hıı bıde satanızmı dın dıye dudukleyen yok sadece seytana tapan anlamında kullanılıyo gunumuzde) demekki metal müzikde şeytanın bir yeri varki konuluyo bunlar.. 1001 gece masalı senin bu yazdıkların

doktrini var...dogmatik şeyler içermekte....nasıl yaşayacağını anlatmış ve doğaüstü olaylara dair bilgiler vermeye çalışmış...din değilse ne oluyor ki bu? 

metal müzikte şeytanın yeri var.dır. ikinci kere tekrarlıyorum sanırım. ama bu satanizmle bağdaştırılamaz. Niye? Niye? çünküüü,o kalmadı. ne ilginç dimi. başka bişey versek?

anti-christianism,öte taraftan,satanizm olmasa da (misal incili tersten okuyup pek matah bişey yaptığını sanan embesiller) göreni dine sokabilecek şeyler yapan ve fark etmeden aslında bizzat karşı çıktıkları şeyleri yükselten tırtlar vadisidir.

ShapeshifteR

Quote from: black_ece on Mayıs 13, 2007, 01:06:16 PM
e öh ben gri siyah ve kırmızı giyiyorum ama ben metal dinlemeye başlamadan önce de bu renklerde giyiniyodum ayrıca metal ortamı diye bişi mi var ki
yani bence yok
ayrıca satanizm =metal diye bişi de yok ayrıca gothic denilen şey tamamen farklı bir kültür :p
hristiyanlığa özgü bişiy o 
ya ben orada giyim kelimesi kullanmadım ki
o da nerden cıktı Allah aşkına, metal ortamı derken de kastettiğim ne dinlerim,de takip ederim,nede bir canlı performansını izlerim hiçbir merakım, ilgim, alakam yoktur.
metal müziksatanizim konusunda aynı görüşteyiss galiba
(ya be neden kendimi açıklama yapma ihtiyacında hissediorum annamadım,yannış anlaşılamadan olsa gerek)

whiskas:)

arkadaşlar işte size tüm gerçekleri açıklayan video! izleyin ve öörenin!

http://www.youtube.com/watch?v=ATfbKUWvXWc

p.s.: misal marilyn manson.ın cradle of filth.in solisti olduunu ben yeni öörendim!  ;D ;D ;D ayayayayya.. koptumm yaa :D :D :D
forfeit the game & stop the talk show!

Mosso

manson cradle solisti zuhahaha.Tmm satanistler var ama ben satanist diilim cradle dinliorum sımdı dınlıorum dıe satanist mi oldum :.Her Metal muzık dınleyen satanist deildir bn odama astım cradle posterlerı aılemden kımse bıse demedı:Sacma sapan seyler bunlar bn adamın muzıgıne bakarım dınıne deıl::twisted::

selinkinpark

fadsfdafadsfa :D
yıllardır yanlıs dinlemisiz ya cradle manson ı fln malak!

lp_ken_an

cok sasırdım ya bende yeni ögrendim

ShapeshifteR

way darwinist waaay çürütülmüş bir teoriye inanan insanlarda war dünyada
çoğu insan için önemli olan müsiii: (ben dahil deilim bu gruba) :) aynı zmanda da satanist olabilir dimi manson, tipine bakmam ama düsünceleri benim için önemlidir.
küpe,dövme,piercing,şalvar,sakal,saç önemli deildir emmeee 
SATANİST,homosxl,bölücü vs insanlar ne kadar ii müsik yapsalarda BEN dinnemem...

lp_mike_chester

baba zaten satanist dioo bana ;D ;D ;D lp dinlediğim için... kopuo arkiler bazen onların yanındada diyoo ...
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !