Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Brad in Ultimate Guitar Röportajı

Başlatan black_ece, Mayıs 13, 2007, 07:19:31 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

Mike Shinoda ve efsanevi prodüktör Rick Rubin tarafından kaydedilen LP nin üçüncü albümü  Minutes to Midnight bir yılı aşkın sürede oluşturuldu ve bu albüm lp nin soundunu değiştirdi.

Yeni kayıt hakkında Rubin'e sorular sorulduğunda o "Kendilerini yeniden keşfetmeye başladılar(lp).Artık rap rock soundunu taşımıyor.Çok güçlü bir sözyazımı var.Çok melodik yenilikçi bir kayıt oldu(prograssive)."
joe matera lp nin gitaristi brad le konuştu

Ultimate guitar: Grubun üçüncü stüdyo albümü Minutes to Midnight LP nin eski soundundan uzaklaştığını gösteriyor.Bu daha çok yeniden tanımlanmış sound bilinçli olarak mı oluşturuldu yoksa doğal bir ilerlemenin sonucu muydu ??

Brad Delson:MTM bizim için büyük bir çıkış.Bunu yazarken HT ile başlattığımız ve meteorayla geliştirdiğimiz soundu nereye taşımak istediğimize ve grubun soundunun ne olması gerektiği ile ilgili bir histen yola çıkarak buna karar verdik. Ve sıkı bir çalışma ve prodüktörümüz Rick Rubin ' in zekice yol göstericiliği sayesinde sonununda bunu başardık.

UG:Bu albüm için 14 ay harcadınız ve 150 kadar şarkı birikti ??

brad:Evet ama bunun 17 aydan daha fazla bir periyot olduğunu söyleyebilirim.2005 kasımı gibi başladık ve gaçan ay (mart)ın sonuna kadar bitiremedik.Kesinlikle üstünde çalıştığımız bir sürü şarkı vardı.Bazıları gerçekten kaydedilecek güzellikteydi ama bazlıları da yani gerçekten kimsenin duymak istemeyeceği kadar berbattı =).ama gelecekte ortaya çıkabilecek şarkılar da var.

UG:İlk iki albümün başarısı ve bunu yineleme isteği sizde bir baskı oluşturdu mu ?

Brad:KEndi kendimize baskı yaptık.Ve yaratıcı olmak için hiç bir metoda ya da formüle dayanmamaya çalıştık(şarkı yazmı için). Bu albümle gerçekten taze ve yeni bir şeyler yapmak istedik.ve bunu nasıl başaracağımızı keşfetmek ve deneysel çalışmalar yapmak gerçekten uzun sürdü.

UG:Deneylerden bahsetmişken grup bu albümde birçok entrümandan yararlandı..akustik gitardan banjo ya ve marimbaya kadar herşey vardı ??

Brad:Geçmişte albümdeki notu okurken şunun yazdığını görürdünüz BRad delson-guitar mike shinoda-keybord vs vs.Ama bu sefer bu liner notlera sadece basitçe "Linkin Park is..."(size bi konuyu hatırlatıyo mu sevgili forumdaşlarım=) ) yazdık çünkü altımızda çok değişik enstrümanlar çaldık .. gerçekten sınırlar yoktu ve bu kayıt tamamen 6 mızın işbirliğinden ortaya çıktı.

UG:"şu an kayydedilmeyen ama gelecekte bir noktada ortaya çıkabilecek şeyler var var"
Rick Rubin albümü kaydederken mike a yardım etti.
rick rubin in kayıt sürecine etkisi neydi?

Brad:He brought in a lot of perspective and a kind of a really great way of being able to guide us through a really challenging process and to do so while simultaneously creating a really positive and open atmosphere.Bize perspektif getirdi ve olumlu ve açık bir atmosfer oluştururken ayrıca şarkıları yaparken zorlu bir ilerlemede bize kılavuzluk etmenin harika bir yolunu buldu.Rick gerçekten büyük biri. biliyorsunuz detaylara dalan biri ve mühendislerine güzeniyor:)sıra gitarlara gelince mühendisimiz Andrew Scheps le çok fazla çalıştım =) 

UG:Hiç bi zaman "nu metal"etiketiyle tam manasıyla mutlu olmadınız(ne diyo bunlar ya hepsi yalan mıydı yani =P ) bu albümle bu şekilde etiketlenmekten kurtulacağınızı ümit ediyor musunuz??

Brad:Geçmişte gerçekten katagorize ediliyorduk .ama kendimizi hiç bir kulübün hiç bir müzikal kulübün üyesi olarak görmüyoruz.hiç bir türe ait gibi de değil.Bir sınıflandırmayı düşündük ama anladık ki bir çok farklı grup bir türün belirli öğelerinden oluşuyor(felsefe yapmış ya uyudum )  bir çok grup kendi muziklerinin içinde belli bir soundu bulunduruyor/birleştiriyor.bir kaçı yaptığımız kayıtlardan da etkilenmiş olabilir. bu yeni kayıtla yeni bir sahaya taşınmak ve eski uslubumuzu bir kenara bırakmak istedik. Ve bu gerçekten riskliydi yeni ve denemediğimiz başarılı olup olmayacağımız türde şarkılar yapmak.. ve büyük riskle ayrıca büyük ödül de getirebilir(ki bence getirir çünkü beğendim dinlediğim şarkıları).ve insanlar bu albümü dinlediklerinde Rick de dahil olmak üzere hepimizle bir bağlantı kurmuş olacaklar..

UG:Kayıt aşamasında hala Paul Reed Smith gitarlarını mı kullanıyordun?

.Evet çünkü çok yönlü ve yetenekli gitarlar.ama aynı zamanda 1950 stratocaster , les paul,fender jaguar, fender telecaster da kullandım ve eski amfilerimi bıraktım.Gerçekten dual rectifier( bu ne yaf )) ya da yeni marshallar yok bu kayıtta.soldano, hi watt ve bir sears amfileri ve temiz tonlar için AC-30 kullandım. ayrıca bo diddley amfisi de kullandık (burada bir iki teknik açıklama yapmış çevirmedim alın orijinali) "I also had this really rare piece of gear which we called the “Bo Diddley” amp named after Bo Diddley himself who had this signature series of amps, I think he only had about 40 of them as he probably destroyed half of them. . It also had an analogue tape delay built into the back of the amp."herneyse mühendisimiz onu bir dergide gördü ve kayıt için kiraladık ve bu inanılmaz clean tona ulaştık

UG:Did using the vintage gear play a major part in inspiring you toa different approach when it came to your guitar playing?

Completely, especially when it came to guitar solos. With a lot of the textures in the past I didn’t have really have any solos as I thought that they just sounded somewhat clichéd in rock songs. And I felt that, at least in my tastes, popular alternative music has clearly come around full circle today and that in the case of this record some of the solos on the record really I think, made the song that so much more special(valla beynim sulanıyo uzun bu röportahj neyse bu kısmı özetliyim soloların şarkıları özel kıldığını düşünüyomuş galiba ve bu yeni şeyler ona farklı çalışmalar yapmak için esin kaynağı olmuş gibi bi iki zırva daha :p ).

UG:hiç sesleri farklı amfilerle karıştırıp ve kombinasyonlar yaratarak yeni bir sound yaptın mı ??

brad: evet çok iyi kombinasyonlar buldum soldano ve hi wattla ve bazen onları eski bir JCM800 ile karıştırdım =)bu gerçekten benzersiz ve ağır bir tone yarattı..her şarkı için farklı şeyler yapmak istedim.yani belirli bir şeye bağlanmadık.sanki hangisi en iyi olursa gibiydi.

UG:albüm turları yapmaya başladığınızda bu sesleri nasıl yeniden yaratıcaksınız ?

brad: harika bir soru =) problem bu çeşitli amfileri kullanıyor olmak çoğu ender ve çok eski olduğu narin oluyor.bunun yanında çok çeşitli ekipmanımız ve donanımımız var.bu amfileri bu donanıma katmak bizim için gerçekten imkansız.ben de nasıl yapacağımızı düşünüyordum bu çok pahalı ve güzenilmez olacaktır.için ve bu inanaılmaz çözümü buldum =)(hava da atarmış:p)randall bu yeni gitar emulatorünü yapıyor. Randall is making this new guitar tube emulator. It is an amp emulator that has actual tubes inbuilt into it, 6” inches wide and about an inch tall. And I basically fill a rack with these different types of Randall tube emulators and what I’ve been able to do is dial in all the sounds. So I’ve got basically the Soldano, the Hi-Watt and the JCM800, all the amps that I used in the studio, I’ve got those tones down in my rack via these tube emulators. And I can switch between them in my pedal board during different songs.
ya açıklamış da açıklamış =)
işte bi alet yapıyolarmış bu üç amfinin de taklidi olacakmış ve bir pedal yardımıylasesleri seçebilecekmiş tini minicik bradcik

UG:"We put a lot of pressure on ourselves creatively to not rely on existing formulas on how to write a song."
randall brad delson emulator için bir imza yapacak mı ?

Brad:zaten yeni modifikasyonlar yaptım belki kesin tonları yakalayabiliriz

UG:yoldayken aklınıza şarkılar için fikirler geldi mi ??

brad:geçmişte özellikle meteorayı yaparken bir sürü fikir yolda bizi buldu.ama bu kaydı los angelasta oluşturduk çoğunlukla.LAurel canyon villasında kaydettik yani rick rubin in evlerinden birinde =)

UG:o evde kayıt yapan başkaları tarafından söylenen şey oranın perili olduğu ordayken hiç doğaüstü birşey yaşadınız mı ?(hahahahahahahahahaha)

brad:soad un orda paranormal activiteler yaşadığını söylemişlerdi ama ben hiç bir anormallik görmedim (ışıkları açık bıraktım =D)I

UG:bu yaz bir Projekt revolution ın açıklamasını yapmak üzeresiniz??

brad:evet bu doğru bu yaz pr yi yapacağız.states i kapsayan büyük bir tur olacak.ayrıntılar gelecek haftalarda yayınlanır

UG:yeni albüm için yolara vurmayı dört gözle bekliyor musunuz?

brad:kesinlikle.tura bu hafta başlayacağız galiba.bir PR olacak belki australia ya da gideriz seneye bir PR de olabilir.

kaynak
ultimate guitar