Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

hermione

Quote from: Roswegas on Haziran 06, 2007, 11:23:21 PM

Mesela az önce bu sitede bi yerde gördüm
'küsel bi şarqı' demiş.

bende başka topiklerde bu tip garip yazılara rastlıyorum.
ama türkçeyi iyi kullanmak gibi bir çaba varsada devam edelim yani :D

elif_lp

Quote from: raines on Haziran 07, 2007, 09:00:39 PM
bana kalırsa burda konuştuğunuzla kalırsınız yani :)

üzgünüm anlıyorum tabi ben sizi de. neyse takılın ya bi lafım yok hadi

en azından bi grup gencin dilini düzeltebiliriz.. bu bile bi kazançtır bence.. hep destek tam destek..:)

..tell me what the fuck is wrong??

tome3.mpq

ılk olarak bu genclerın dılınden aq'ı alıp amk yada ak gıbı turkceye uygun kısaltmalara alıstırmak lazım sonracıma seren serengıl hanımın bebegının adını yabancı bı basketbolcunun adı koyulcagını duydum haberlerde yok ya ınsanın ozunde olacak kardesım okadar sabotaja ugrayan dıl (aslında sızın dogru dıye tabır ettıgınız turkcede dogru deıl ya neyse) oz turkcesıne donebılırmı buna ınanılırmı ? hayır sıze ıyı calısmalar turkıye ab ye gırer ama turkıyedekı dıl su ankı bozuk halını bıle koruyamaz (zararın neresınden donulurse kardır hesabı)

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ebru_91

herşeyi ayça başlattı ''yıkılıyooo'' diye sonra beyaz devamını getirdi 'döönjem ben sanaa' avrupa yakasındaki selinde'oha falan oldum yanee,kal geldi''diye ekleyince türkçemize giriverdi bu kelimeler önce biraz şakalaşmayla başladı sonra bi bakıverdik herkes böyle konuşuyo. msnde fln tamam yerine ok yazmakla bişey olmaz ama 'yarın bize gel'sorusuna insanın aldığı cevap ok olunca ne oluyo ya deniyo tabii...(bu arada kal geldi ne demek ya ne biçim bi kelimedir bu! ???)türkçe denen bişey kalmadı arkadaşlar biraz türkçe biraz ingilizce artı uydurma bi dilin senteziyle konuşuyoruz artık...

site kurallarını okuyunuz...edit kuralı...lütfen mesajlarınızı editleyin....black_ece

bide şu a.q kelimesi var dimi ben birbirine aa nokta küü diye küfür eden insanlar tanıyorum ya!!küfür bile bozuldu artık Sırıtan
cursedprincess

damnedsouL

yaaa msnde bence sorun diiL(burda diiL yasdgım gibi) konusma diline yansımadıgı surece sahsen ben sırf daha cbK yasım die harf atlama vs vs yapıorumm baska bi sebeb yok aradaki buyuk harfLeri sormayn bi biLgim yok :)

kufure geLncee amk daha uygun bende ama aq daha kısa geLio yukarda bahsettgm durum :D
Ne AsK VaR ne MuTLu SoN VaR...bUz gBi SüPPpERR bi yaNLıZLıK vAr... :)

black_ece

ya msn de tamam da senin yazına bakınca buhranlar basıyo beni
daha düzgün yazmaya çalışsan iyi olur aslında =)

damnedsouL

deneriz ama kolay olmıycak...hakkaten msnde ne demeye calıştıgımı anlamaYaN coK kiŞi oLuyo...(r) ş-ü-ö gibi karakterleri kullanma alışkanlığım yokk :(

10parmak hızında 5 parmak yazınca böyLe oluyoo :D

raines

birbirinizi kasmasanız? isteyen istediği gibi yazar sadece biraz daha düzgün yazar mısın dersin geçersin gitmeyin insanların üstüne.

bu arada ben de hakkaten bi arkadastan a nokta kü die bi küfür duydum ilk önce bu bildiğimiz "a.q" mi acaba diye düşündüm hakkaten de öyleymiş. enteresan valla. msn msn msn herşeyin başı msn

gokhan

ya ısteyen ıstedıgını dusunsun ama bızım dılımız yok olaya baslamıs yok  oluyoda, bız yavas yavas ıngılızceye dogru gııdıyoruz...

§ïяĝαиα

ingilizceye doğru gidiyoz diil gittik bile bence...Türkçe gitti türingilizce dediğimiz sallamasyon bi dil olan Turkche geldi..geçende adamın biri iletisine wishne yazmıştı nie vişne yazmıosun dedim sanane dedi dil hepimizin dili deilmi dedim böle bi diyalog işte çocuk tınlamadı bile :(...ya ben kısaltmalara diil şu Turkche ye karşıyım matrak=mat-rock vişne=wishne gibi güzel kelimelerin böle ingilizceye yarı yoldan döndürülmesine karşıyım...
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

ebru_91

evet bende nickine ayshe yazan birini bilorum....
cursedprincess

damnedsouL

o yine ii bi arkadasım köşebaşı yazmak için...
qoshebashi  yazıyo...
anLayana kadar canım cıktıı.... :D  acaba ne demek istio bu diyee..

Sumween

çok var öyle abi saymaya uğraşmayın =) saçma saçma şeyler işte :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

damnedsouL

öylee vallaa..yaa inglizce olabilir yazabilirsin... ama bu orta dil cok garip gelio insana... ozelliklee g yerine q  ve ş yerine sh yasanLara uyuz oluom... engellemek istiyorum... ama bu düzen oturmuş alışan bi daha vazgecmio... allah bildigi gibi yapsın...

Roswegas

Quoteherşeyi ayça başlattı ''yıkılıyooo'' diye sonra beyaz devamını getirdi 'döönjem ben sanaa' avrupa yakasındaki selinde'oha falan oldum yanee,kal geldi''diye ekleyince türkçemize giriverdi bu kelimeler önce biraz şakalaşmayla başladı sonra bi bakıverdik herkes böyle konuşuyo.

onlar yapmadan önce de vardı böyleleri..(hatta ayçayı bilmem ama beyaz eleştiri amaçlı yapıyodu)

ben rastlıyordum en azından
burda (izmirde) mavişehir denen bölgeye gidince bol bol var bu çeşit 'şeylerden'..