Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Karayip Korsanları

Başlatan Mike989, Mayıs 28, 2007, 04:04:27 PM

Previous topic - Next topic

Mike989

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - (Karayip Korsanları)

Karayip Denizi’nin çapkın ve yakışıklı korsanı Kaptan Jack Sparrow için bu denizlerin kristal gibi berrak suları macera ve gizem vaat etmektedir. Ancak Siyah İnci adını verdiği gemisinin Kaptan Barbossa tarafından çalınmasıyla korsanlık hayatı bir anda alabora olur. Bu kadarla yetinmeyen vahşi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına baskın düzenleyerek valinin güzel kızı Elizabeth Swann’ı kaçırır.
Bu olay üzerine Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will Turner devreye girerek Jack ile işbirliği yapar. İngiliz Donanmasının en hızlı gemisi olarak bilinen H.M.S. Interceptor’un kaptanlığını alan Jack Sparrow, kızı kurtarıp gemisini geri alabilmek için yoğun girişimlere başlar. İkilinin peşinde Elizabeth’in yakışıklı ve hırslı nişanlısı Amiral Norrington vardır ve H.M.S. Dauntless adlı gemisiyle arkalarından gelmektedir.

Will’in farkında olmadığı bir gerçek vardır. Lanetli bir hazinenin gazabına uğrayan Barbossa ve mürettebatının kaderine sonsuza kadar ölmemek yazılmıştır. Ayışığı çıktığında canlı iskelete dönüşmektedirler. Üzerlerindeki lanetin kalkması ise yağmalanan hazinenin bulunup eski yerine konulmasına ve kan borcunun ödenmesine bağlıdır.

Interceptor ve Dauntless gemileri, esrarengiz Isla de Muerta adasına doğru yelken açarak Barbossa’nın korsanlarıyla şiddetli bir savaşa hazırlanırlar. Hedefte ise Jack Sparrow’un intikamı, Siyah İnci gemisi, yasak hazinedeki servet, Barbossa ve mürettebatını sonsuza dek iskelet gibi yaşatacak olan lanetin yok edilmesi, İngiliz donanmasının kaderi ve Karayip Korsanlarına karşı şiddetli bir savaş başlatmak için kılıçlarına sarılan kahramanlarımızın yaşamı vardır.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı)

Kaptan Jack Sparrow yine belaya bulaşmıştır. Uçan Hollandalı adlı hayalet geminin kaptanı efsanevi Davey Jones'a bir borcu vardır. Kısıtlı sürede Jack borcunu ödemenin bir yolunu bulacak ya da öldükten sonra yaşamını bir köle olarak geçirecektir. Bu arada Will Turner ve Elizabeth Swann'ın evlilikle ilgili planları da Sparrow'un problemleri yüzünden kesintiye uğrar. Onlar da bu macerada cam sileceğinden daha hızlı taraf değiştiren Sparrow'a katılmaya karar verirler.

Pirates of the Caribbean: At World's End - (Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu)

Kaptan Jack Sparrow'u, Davy Jones'un sandığındaki akıllara zarar tuzaktan kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmaya kararlı olan Will Turner ile Elizabeth Swann, çaresizlik içinde Kaptan Barbossa ile ittifak yaparlar. Doğu Hindistan Ticaret Şirketi'nin kontrolü altında olan Davy Jones'un ürkütücü görünümlü hayalet gemisi Uçan Hollandalı, dünyanın bütün denizlerini kasıp kavurmaktadır.

İhanet, vefasızlık ve dönekliğin kol gezdiği vahşi denizlerde yelken açan korsanların yolu egzotik Singapur'a düşer. Burada sevimli ve kurnaz Çinli korsan Sao Feng ile kafa kafaya gelirler. Dünyanın Sonu tabir edilen Uzakdoğu okyanuslarındaki nihai savaşta terazinin dengeleri ortadadır. Korsanların her biri sadece kendi hayatının ve kaderi için taraf olmakla kalmayacak; aynı zamanda özgürlük sevdalısı korsan yaşam tarzının geleceğini kurtarma mücadelesi verecektir.

Dördüncü Karayip Seferi?
Karayip Korsanları serisinin senaristlerinden Terry Rossio seriye dördüncü bir bölüm eklenebileceğini söyledi. Rossio yeni bir senaryo yazılabileceğini, ama bunun henüz kesin olmadığını da ekledi. Olası bir dördüncü filmi hem isteyenlerin hem de istemeyenlerin olduğunu belirten Rossio, bu açıdan filmi Indiana Jones serisinin 20 seneye yakın bir süredir beklenen dördüncü filmine benzetti. Son olarak da dördüncü bölümün senaryosunu yazmayı deneyeceklerini, ama bunun başarılı olup olmayacağı konusunda bir şey demek için erken olduğunu belirtti.

(Yazı alıntıdır)

Jack Sparrow karakteri sayesinde bu filmlerin hastası oldum :) Sizin yorumunuz ne? :)

Mr. MeTaLkiSS

Senaryo çok iyi ya cidden çok iyi =]
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

Mike989

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Mayıs 28, 2007, 04:42:18 PM
Senaryo çok iyi ya cidden çok iyi =]

harbiden senaryo mükkemmel. kimin kimi satacağı bile belli olmuyor. çok zekice düşünülmüş :D :D

mustapha

muhteşem bi seri ya dördü çıksın kaçmaz süper yaaa

Darkgreen

bugün izledim.film süper olmuş yaa =) jack i süper canlandırmışlar =)
Don't want to reach for me, do you?
I mean nothing to you...
The little things give you away.

ebru_91

çok güzel bir filim serisi ama daha At World's End'i izlemedim..
cursedprincess

Sumween

Bi türlü sevemedim.. yani boş zamanım olur oturur izlerim de,özelikle arayacağım bi film değil.

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

damnedsouL

en sevdigim 3leme olablr asLındaa :D
Ne AsK VaR ne MuTLu SoN VaR...bUz gBi SüPPpERR bi yaNLıZLıK vAr... :)

anaconda

daha izleyemedim ama genelde övüyorlar izlemeyi düşünüyorum

§ïяĝαиα

biliomusun ovuolar die yazmışın ya bi an ciddi ciddi bi yeri ovmak manasında anladım...ben bu akşam gidicem kardeşimle beraber :D
edit:filme gittim..bence sonu biraz saçma bitti...o will miydi neydi o kızı nie adada bırakıp gitti yazık kadına aa olmadı yani..sora barbossa jack ile mr.gibbs'i nie bıraktı?onlara yazık walla...zaten jack kendi teknesine atlayıp gitti manyak şizofrenik herif..neyse bak filmin özetini yaptım size gitmenize gerek yok artıkın  ;D
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

lp_jean

johnny depp olmasa bu film beş para etmez
adam süper oynuyo

Mr. MeTaLkiSS

Ne yazık ki haksızsın sadece o herif görüküyo ama diğer aktörler 5 para etmiycek aktörler diil..
Limp Bizkit forever...

§ïяĝαиα

bence de..o barbossa mıdır nedir onu oynayan Geoffrey Rush bence çok kaliteli bi aktör :D
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

Mr. MeTaLkiSS

Zaten benim tüm seride en sewdiim karakter barbossaydı ya süper yaratılmış =] geoffrey rush'ın da tipi çok iyi uymuş..
Limp Bizkit forever...

hermione

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Haziran 15, 2007, 12:58:12 PM
Ne yazık ki haksızsın sadece o herif görüküyo ama diğer aktörler 5 para etmiycek aktörler diil..

bencede..ben orlando bloomu daha çok beğenirim mesela...