Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Gothic metal

Başlatan Sumween, Mart 10, 2007, 10:29:53 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

Goth Metal (Gothic Metal de denir) doom metal, heavy metal ve orjinal gothic tarzının arasındaki geçiş gibidir. 1990'ların sonunda Avrupa ve A.B.D. topraklarında ortaya çıkan bu tarzı aslında kategorize etmek çok zordur. Bazı dinleyiciler ve müzisyenler, metalin konsepti hakkında çok katıdırlar; onlar için belli bir tür ve o türlerin alt kolları vardır. Fakat bazı dinleyiciler ve müzisyenler de böyle ayrımlara sonuna kadar karşı çıkarlar. Metal ezgileri barındırmayan türlerden etkilenip, onları metal ile harmanlayan bir türdür gothic metal.

Aslında Gothic metal; Celtic Frost, bir kaç yıl sonra Paradise Lost ve Theatre Of Tragedy gibi, bayan vokal, melodik klavye ve ağır doom riffleri kullanan gruplardan evrimleşmiştir. Type O Negative, My Dying Bride ve Anathema gibi gruplar da temel olarak insanı ürperten klavye ezgileri ve ağır hüzünlü havasıyla dikkat çeker. Bayan vokalleri ve death metal gırtlağıyla metal tarihinin ilk gothic şarkısı olarak Paradise Lost'un gothic albümündeki aynı isimli "Gothic" gösterilir. Albüm, The Gathering gibi gruplara hatta Paradise Lost'un kendisine bile ilham kaynağı olmuştur.

Theatre of Tragedy, Tristania ve Sins Of Thy Beloved gibi Norveçli gruplar, zaten müziğin var olan karanlık ve iç acıtan havasına eşsiz vokaller ekleyerek goth metali bambaşka boyutlara taşıdılar. Ortaçağa ait klasik öğelerin de - Gregorian İlahi koroları, kilise orgları, yan flütler, viyolonlar ve operatik bayan vokaller- eklenmesiyle doom metal riffleriyle bezenmiş olan müzik, kendi sağlam yapısının üzerine bir kat daha çıkarak büyüleyici bir tarza dönüştü. İskandinav Goth Metal olarak bilinen tarz sık sık black metale kaymasıyla birkaç tür dinleyicilerinin dikkatini çekti.

(alıntıdır)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

delilah

kuzay avrupalılar bu işi çook iyi yapıyor onların kökleri burda bence metalde :)
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

gokhan

Quote from: delilah on Nisan 30, 2007, 08:39:32 PM
kuzay avrupalılar bu işi çook iyi yapıyor onların kökleri burda bence metalde :)
cııdten ya baktıgımız zaman keylıler bu ısı ıyı goturuyolar...

worldwide

aynı zamanda gotik türünün bir yaşam hayat felsefesi olduğunuda biliyoruz dur heralde arkadaşlar... bunuda sölemek istedim

makinacı

bayık la bu müzik türü...kilise müziği...
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

worldwide

millet kendini gotik olmaya çalışıyo sen bayık diyon ;D

ölü gelin

harbiden bayık ben o tür müziği dinlerken hiç böyle kopuşa geçtiğimi hatırlamıyorum hele o within themtation varya böheeey ağlıyorum resmen :D

makinacı

Quote from: worldwide on Haziran 22, 2007, 03:18:07 PM
millet kendini gotik olmaya çalışıyo sen bayık diyon ;D

ben müziği millet sewio die dinlemem ki...bayıksa bayıktır...eğer ben bir müziği dinlediğimde kendimi kilisede oturup pazar ayini beklior hissi duyuyorsam. bu o kadarda iyi bişey değildir..

§ïяĝαиα

ben bu gotiklik felsefesini asla anlayamıcam..ne anlıolar ki böle gotiklik motiklik felan..gothic metal dinlemek ayrı götik olmak ayrı..:(
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

Sumween

ya ben bi ara çok seviyodum bu müziği :D ama o zamanlar bipolar bozukluğumun negatif yönde tavan yaptığı zamanlardı =)Kimseyle konuşmuyodum filan,tek yaptığım kulağımda mp3le bön bön dolaşmaktı :D ıyy Allkahım ne günlerdi ya! Bi daha gösterme piliiz.. Sonra yeniden dış dünyaya açıldım ve artık fazla dinlemez oldum bu türü..ama hiç tavsiye etmem ya gençsiniz içe kapanmayın yavrularım :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

worldwide

mesala bende sevmem gotiği gotik türün sadece edebiyat yönünü severim.Size tavsiyem alıp gotik roman okumanız..ben önereyim bitane otranto şatosu deyin alırsınız bu kitabı... :P

makinacı

dayıcım senin piskolojik sorunlarn falan mı war?ciddi soruyorum? gidip insan gibi yunan mitolojisidir türkiye yakın tarihidir falan okusana?neymiş gotik romanmış...

worldwide

hahaha ülkede kitap okumak psikolojik sorun diye nitelendiriliyor helal sana...Türkiyede yaşıyoz ya :D :D :D :D+++konun buralara gelmesini istemezdim.. :(

makinacı

Quote from: worldwide on Haziran 23, 2007, 01:13:33 AM
hahaha ülkede kitap okumak psikolojik sorun diye nitelendiriliyor helal sana...Türkiyede yaşıyoz ya :D :D :D :D+++konun buralara gelmesini istemezdim.. :(

okuduun kitabın cinsine göre ben sana piskolojik sorunlu da derim kültür elçisi de derim...

worldwide

neyse boşver tartışıcak değilim seninle