Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

türkiyenin sorunları

Başlatan ewrimcan, Ekim 15, 2006, 09:05:36 PM

Previous topic - Next topic

gokhan

Quote from: §ïяĝαиα on Haziran 29, 2007, 02:53:52 PM
aslında türkiyenin sorunlarından biride şu aralar sapkınlık oldu..düşünsenize bi dolmuş şoförü bile bi araba dolusu insana :"arkadan vermeyen var mı" diyo..yazık..
gızem ınan kı anlayamadım bıraz daha acıklar mısın?

§ïяĝαиα

açıklıcak bişi yok aslında basit yani..ülke o kadar deişmiş ki bi dolmuş,minibüs şoförü bile millete arkadan vermeyen var mı diyo...peki aslında bu iğrenç bi espriydi ama açık olamamışım şimdi anlatabildim mi?
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

gokhan

bu ulkenın en buyuk ıkı sorunu bence
1. egıtım
2 saglık

ewrimcan

bugün dicle üniv. konservatuarına gittim. müzikte yükselememekten, master ve doktora yapamamaktan şikayt ettiler. doktora programı yalnızca 3 üniv.de var, ve dicle, bu öğretim görevlilerinin oraya gidip doktora yapmasına izin vermio. tr'nin genelinde durum aynıymış.

sanatçıya müzisyen demiyoruz da çalgıcı diyoruz. bence bu sorunu gidermenin en baş yolu bu. çalgıcı diil, müzisyen demeyi öğrenmek.

işine geleni basan basına basalım

gokhan

Quote from: ewrimcan on Temmuz 04, 2007, 09:42:03 PM
bugün dicle üniv. konservatuarına gittim. müzikte yükselememekten, master ve doktora yapamamaktan şikayt ettiler. doktora programı yalnızca 3 üniv.de var, ve dicle, bu öğretim görevlilerinin oraya gidip doktora yapmasına izin vermio. tr'nin genelinde durum aynıymış.

sanatçıya müzisyen demiyoruz da çalgıcı diyoruz. bence bu sorunu gidermenin en baş yolu bu. çalgıcı diil, müzisyen demeyi öğrenmek.
yanı her zmn dedıgım gıbı zihniyet zihniyet zihniyet....

LunaPark

ya arkadaşlar bu bim varya,ordan alınan herşey pkk ya gidiyomuş.aman dikkat
hatta açılımı birleşmiş islam marketleri,tabi sözde islam!!!
önümde yürüme takipçin olmayabilirm
arkamda yürüme öncün olmayabilirm
yanımda yürü böylece ikimiz eşit oluruz

I_am_free

türkiyenin en büyük sorunu cahilik  cahil insan omazsa sorunlarda çok az olur.bunun çözümüde tabiki okula gitmek fakat bu da fayda etmiyor

lp__fan

bence bu srounlarin hepsi bastaki hukumet degismedikce degismiycek

tome3.mpq

Quote from: LunaPark on Temmuz 06, 2007, 04:05:54 PM
ya arkadaşlar bu bim varya,ordan alınan herşey pkk ya gidiyomuş.aman dikkat
hatta açılımı birleşmiş islam marketleri,tabi sözde islam!!!
miş muş siyasette kullanılmayan yegane eklerdir

1 pkk nın ıslamla alakası olmayan bı orgut oldugunu bılıyomuydun?
2 oldurulen pkk mılıtanlarının boyunlarından yahudı yıldızı (unuttum adını) ve haç cıktıgını ya bunu bılıomuydun?

i_am_free bu ulkede cahıllık yok merak etme ulkenın alayı cakallarla dolu cin gibi adamlar (dunyada vodafoneyı dolandıran tek adam bır turk yakından tanıyonuz) ne cahıllıgınden bahsedıon kım 2+2 yı sıkler yada okulda gosterılen fen derslerını matematık derslerını bunları yarası olan konuşur ve yarası olana koyar gelecege hıcbır katkısı olmayan ısler bunlar ınsanlara hayatı ogretmek yerıne ıse yaramaz bılgıler napacak adam dağda fotosentezı yada genleşmeyı onlar 40 yıllık metorologdan daha ıyı havanın seklını bılır yada fotosentezı belkı sozde bılımsel olan dılınızdekı gıbı deıl
turk halkı cahıl mahıl deıl ruhunuz duymaz donsuz kalırsınız sokagın ortasında bunu bı aptal yapamaz ancak cok zekı ınsan hıssettırmeden iş yapar

lp_fan sorunlar duzelmez sen mezopotamya uzerınde yasıyosun dunya var oldugundan berı burda hıcbırsey duzelmedı aklından cıkart burası dunyanın merkezı ve dunyanın gozunun uzerınde oldugu yer bununla yaşamayı ogren

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

wape

dediğin şeye (bizi ilgilendirmeyen alanlar konusunda eğitim verilmesi konusuna) bende katılıyorum. liseye kadar verilen eğitimde içinde hayatımızın sonuna kadar kullanmayacağımız bilgiler var. demiyorumki hiç birşey öğretilmesin, ama en azından faydalılar ve mesleki eğitim ön plana çıkarılsın. mesela ben dişçilikte okuyorum ve 1. sınıfta aldığım tıp dersleri, tıpta okuyan abimin 1.sınıf tıp derslerinden daha ağır. hocanın bize dediği komik sorulardan biri 'size göğsüne kazık saplanmış bi hasta gelirse ne yaparsınız?, diyabetli hasta geldi naparsınız?...' onun yeri hastane mi diş muayenehanesimi
sonuç olarak bence eğitim sistemi ve mantıklı düşünmeme ülkemizin büyük bir sorunudur. düşünme var ama ne kadar mantıklı, düşünme sisteminin değişmesi lazım buda eğitimle alakalı birşey

tome3.mpq

benım asırlardır merak ettıgım sey bu oss zımbırtısında ne dıe lıse dersı sorarlar ya ulan ben bılgısayar muhendısı olacam ornek sor bana bılgısayardan ramdan ıslemcıden banane edebıyattan matematıkden ha dersenız bu adam lısede okumus gecmıs acaba bılıomu bazı seyler sanane amk benım lısemden sen unıversteye alacan sana lazım olan benım bılgısayara yatkın beynımmı yoksa matematık fızıkmı

wape dusunce sıstemı degısmez ornek pc muhendısı bı arkadasım wardı onun bı arkadası mıcrosoftun bı kolunu cokertmıs lıse mezunu adamı mıcrosoft bunyesıne aldı nooldu beyın gocu gırdımı turkıyeye 1 ufak kazık daha o ufak kazıklar buyuye buyuye gebe bırakıcak ulkeyı

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ShapeshifteR

Quote from: tome3.mpq on Temmuz 24, 2007, 01:39:30 AM
benım asırlardır merak ettıgım sey bu oss zımbırtısında ne dıe lıse dersı sorarlar
devlet kendi verdiği eğitime güvenmiyo bundan başka açıklaması olmaz, güvenmemektede haksız değiller rüşvetçi müdürler, bilmesede başarılı sayılan öğrenciler çok bu memlekette

bide insan bilgisayarla ilgili hiçbirşey bilmeyebilir ama ünide gerekli bilgileri kaznabilirsin,burda test edilen senin öğrenme yeterliliğin mak. mühendisi olmak isteyen bir düz lise vb öğrenci ne anlar makinadan onlara öss de frezede dişli açma hesapları sorulması gerekir bu da saçma olmaz mı ?
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

tome3.mpq

neden sacma olsun eger ona gırmek ıstıosan ona calıs zaten ona gırmek ıstıosan bı yatkınlıgın olması laızm ınsan ıstedıgı bolume gıdıcek yoksa ole ıstemeye ıstemeye hoslanmadıgı bı bolumu yazarsa mecburen olmaz ole bu sayede iyi mühendisler öğrentmenler işletmeciler değil en iyilerini elde ederiz biz en iyi dururken iyiye sardık bunca sene bırılerının cıkarları dogrultusunda

unutmadan hangı unıversıte bi işin 0 dan egıtımını werıoda pc bılmeyen bı adam ogrensın?

gokhan

turkıyenın sorunu

su sacma zıhnıyete bakar mısın yaa, mhp chp koalısyonu kurabılır mı dıye bısıler duydum we bunu dıyen de sokaktakı ınsanı bırak unlu yorumcular dıyo ya...NERDE YASIYORUZ ALLLAH ASKINA YAA 60 70 lı yılları unttular galıba :S :S

tome3.mpq

evet kurulabılır cokda ıyı olur kanımca